Prikspijt, zo leuk om er een gedichtje over te maken!

Beste lezer, prikspijt is zoals je weet het woord van 2021 geworden. Het staat voor ‘het spijt hebben van een vaccinatie die men gezet heeft tegen een bepaalde ziekte’. Ik vind het jammer dat in het woordenboek de rol er niet bij is omgedraaid… Want wat als je spijt hebt als je op de IC ligt en je ligt te vechten voor je leven? Zal je dan geen spijt hebben dat je de vaccinatie niet hebt laten zetten? Daar zijn vele meningen over en daar gaat het elke dag al over. De maatschappij wordt moe van alle discussies en soms zelfs ruzies. Een gedicht vond ik wel op z’n plaats:

“Prikspijt, het woord van het jaar! Jawel, daarmee zijn alle rapen gaar… Wie niet prikt is diegene die de mogelijk zware Corona slikt. Een discussie waarbij je moet oppassen voor je leven want de reacties doen je serieus beven! Mening 200 van 300 is verteld en helaas niet altijd zonder mondelijk geweld. Verdriet, bitterheid en woede, wees daarom maar op je hoede! Iedereen heeft een mening maar wat dacht je van een ieder die rondloopt met die overheidslening? Horeca dicht, net zoals bioscopen, theaters en vele anderen die nu vooruitkijken zonder uitzicht… Velen hebben geen spijt dat ze zich hebben laten prikken, en ook zal de booster hen absoluut in de agenda schikken! Beloftes zijn er opeens niet meer lijkt het wel, Corona blijft een ware hel! In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst! Wanneer zijn we klaar voor de volgende Corona-komst?

Variantje hier, variantje daar, telkens is een dikke vette lockdown ons gebaar! Wat we ook doen, waar we ook zijn, elke keer belanden we weer na een mooie zomer met vrijheid in dezelfde pijn! Waarin moeten we nog geloven? Wie gaat ons nu écht het goede en juiste nieuws beloven? We weten het niet meer en ondertussen doet Corona ons steeds meer zeer! Depressief of eenzaam, we hebben nog nooit zovaak gekeken door ons raam… Netflixje hier, Videolandje daar, Disney plusje erbij met Amazon Prime en HBO, sorry als we er wat vergeten, maar omdat we het liefst niet naar buiten mogen is het gezellig terwijl we tijdens het kijken met het bordje op schoot eten! Laten we vooral het Zoomen, WhatsAppen en Skypen niet vergeten… We hebben toch wat te kletsen nodig, dus maakt het de computer, laptop, smartphone en tablet ook hier niet overbodig! Dat is momenteel ons leven lijkt het wel, maar hoor eens, dat is de deurbel…

Een pakketje met een jas en een paar schoenen, hopen maar dat het past want we zitten nu in de koude seizoenen! We denken aan twee jaar terug, want toen liepen we tijdens festivals en feestjes nog met onze liefjes of goede vrienden op de rug… Weet je nog dat we toen elkaar nog mochten aanraken? Wat was het mooi om op die manier mooie connecties te maken! Samen zingen en tegelijkertijd van vreugde springen, het is voorlopig verleden tijd in deze al derde strijd! Kerst vieren we binnen en we hopen dat we dit keer dat potje scrabble of rummikub winnen. Let wel op, niet meer dan zes spelers, eters of kijkers, want misschien zijn er in de buurt wel een paar zeikers… Het is de wet die vier gasten zegt, dus waarschijnlijk is het helemaal niet slecht. Prikken we door en gaan we er voor? We willen ons leven terug en daarom krabben we zonder jeuk over onze rug… Met prikspijt als eindejaarswoord in het woordenboek bekijken we het vanuit de woonkamer- of IC-hoek…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *