Wouter en de zoektocht naar kerst (9)

Wouter heeft net de vraag neergelegd of zijn collega ’s bij de bakkerij het een goed idee vinden om ja tegen het aanbod te zeggen van Frederik. Het is stil en iemand drinkt nog even snel zijn kopje leeg… Dan komt er een enthousiaste reactie en daarachter volgen de enthousiaste reacties van iedereen! Iedereen vindt het jammer dat Frederik na ál die jaren stopt als eigenaar van de bakkerij maar Wouter vertelt dat hij altijd mag meehelpen in de bakkerij. Iedereen loopt naar hem toe en feliciteert hem. Het personeel heeft het volste vertrouwen dat Wouter de bakkerij met liefde zal overnemen. ‘Ik zal proberen net zoveel liefde te geven in de bakkerij als Frederik!’ en iedereen reageert opnieuw enthousiast. Nu Wouter het antwoord heeft van zijn toekomstig personeel gaat hij naar Frederik toe om het goede nieuws te brengen. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis loopt hij naar de kamer waar Frederik zou moeten liggen maar de ruimte is leeg… Wouter schrikt, ‘het zal toch niet?!’ Hij haast zich naar een receptioniste die op de afdeling zit en hij vraagt waar Frederik is. ‘Meneer, wie bent u?’ vraagt de receptioniste. Wouter antwoordt dat hij een goede vriend is en hij goed nieuws heeft voor hem. Dan belt de receptioniste een collega… De zweetdruppels lopen over Wouter ’s rug want het telefoongesprek duurt lang en het gezicht van de receptioniste wordt alsmaar bleker en triester… Dan komt er een specialist richting Wouter en vraagt of hij mee wil lopen naar zijn kamer! Wouter begint nu echt te vrezen voor Frederik ’s leven en met enorme spanning loopt hij met de specialist mee. Dan gaan beiden in de kamer zitten en komt de specialist met zijn verlossende antwoord. ‘Frederik zit nu in de normale kamer en het gaat wonderbaarlijk goed met hem!’. Een opluchting is bij Wouter af te lezen op zijn gezicht en hij bedankt de specialist dat hij even de tijd nam voor een kort maar positief gesprekje. In de verte klinkt de stem van Frederik…

Wouter loopt naar Frederik toe en hij vertelt eerst het goede nieuws aan hem. Frederik is erg blij met het nieuws en hij kan wel een gat in de lucht springen! Vlak na een hartstilstand niet zo verstandig misschien… Wouter en Frederik bespreken nog even wat dingen want er moet contractueel nog het één en ander geregeld worden. Frederik heeft het voorstel om volgend jaar het stokje over te dragen en wel vanaf Januari. Met dit enthousiasme gaat Wouter naar huis en hij heeft morgen een mooie boodschap voor zijn huidige werkgever bij de gemeente. De parkeerbonnetjes moeten vanaf heden maar door een ander worden gedaan want morgen stapt Wouter naar Hans om per direct zijn ontslag in te dienen. Er staat iets véél mooiers op hem te wachten waar hij zijn handen vol aan zal krijgen, maar eerst kerst… Hoe gaat hij dat eigenlijk voor zichzelf invullen? Daar heeft hij nog niet eens over nagedacht! De volgende dag breekt aan en Wouter gaat zoals gewoonlijk naar zijn werk. Daar heeft hij een brief bij zich en meldt zich meteen bij Hans. Met een nare opmerking zegt Hans ‘moet jij geen mensen lastigvallen en parkeerbonnen uitdelen?’ Wouter kijkt hem aan en zegt ‘nee, vandaag niet…’ Hans zegt ‘Pardon?! Ik had je toch op deze functie gezet?’ Wouter zegt dat hij een verassing voor Hans heeft en geeft hem de envelop. Hans maakt deze open en daar staat de ontslagbrief open… Hans schrikt zich wezenloos en Wouter geeft aan dat hij de bakkerij van Fredrik in het dorp gaat overnemen en voor de mensen gaat zorgen! ‘Ik ga niemand meer lastigvallen met die stomme parkeerbonnetjes en steek ze maar in je reet!’ is wat Wouter zegt en hij loopt weg van Hans, van alles! Hij levert wat dingetjes in die hij nog in huis had liggen, waaronder zijn pak en als hij daarmee klaar is neemt hij afscheid van wat mensen waar hij goed mee kon opschieten op kantoor. Nadat hij de gemeente achter heeft gelaten vervolgt hij zijn weg naar de bakkerij en verrast iedereen daar met zijn aanwezigheid.

Een gezellige dag op de bakkerij duurt voort en Wouter bereidt alvast wat dingen voor op de achtergrond. De kerstbomen worden nog volop verkocht en de kerstbestellingen worden gedaan voor komend weekend. De éne klant na de andere komt in de winkel en velen gaan ook naar de ‘kerstbomenafdeling’ om de mooiste kerstbomen van het dorp uit te zoeken. Buiten is de lucht grijs en het is koud. Met een dikke koltrui, winterjas, sjaal en muts is Wouter buiten kerstbomen aan het sjouwen en enkelen helpen hem mee. Collega Berend vraagt hoe hij de bakkerij gaat noemen en Wouter antwoordt ‘ik weet het nog niet, misschien laat ik het gewoon Frederik, want dat is de naam die het dorp al tientallen jaren kent en dat moet je eigenlijk niet willen schaden…’ Wouter grijnst nog wat en zegt ‘vind je bakkerij Wouter écht ergens naar klinken?’ Berend geeft aan dat hij gelijk heeft maar dat hij het niet erg zou vinden als de naam wél zou veranderen. Vanavond is de eerste avond voor Wouter bij de dansvereniging. Hij heeft er erg veel zin in en hij heeft met Rico afgesproken om bij hem thuis te eten. De avond nadert en Wouter en Rico eten samen. De kerstverlichting springt aan omdat het donker wordt en Rico kijkt opnieuw enthousiast om zich heen. De kerstmuziek staat aan op de achtergrond en na de afwas gaan beiden naar het verenigingsgebouw waar ze elke week repeteren. Wouter loopt met Rico naar binnen en Wouter maakt kennis met iedereen. De mensen zijn super enthousiast dat ze misschien een toneel-ster binnen halen en dat is ook wat ze zoeken. De dansvereniging gaat een kerstbal oprichten waar het hele dorp welkom is. Jaarlijks is het een groot succes maar Wouter is er nooit naartoe geweest. Omdat het bal in Wouter ’s dorp is zal hij er veel bekenden tegenkomen en daar heeft hij wel zin in! De uitdaging bij Wouter is groot om zich op deze manier te bewijzen bij de dansvereniging en hij zal proberen zijn best te doen om een mooi stukje toneel erbij te doen. Een bal in combinatie met toneel, het is misschien geen ideale combinatie maar het is de bedoeling dat er als opening een leuk toneelstukje wordt opgevoerd en dat daarna het bal officieel wordt geopend. Anders gezegd: het kerstbal!

De leden lopen nog steeds binnen want het is een erg grote vereniging. Wouter begroet iedereen en stelt zich voor. Zowel jongens, meisjes, mannen en vrouwen lopen binnen en er zijn best leuke dames tussen bedenkt Wouter zich! ‘Foei! Ik moet me focussen op het toneelspel en de dans! Niet op de mooie leuke dames hier!’ is wat Wouter in gedachten tegen zichzelf zegt. De repetitie begint en Wouter wordt gevraagd om mee te komen voor overleg over hoe ze graag een toneelstukje zouden willen. Wouter en wat leden oefenen wat en brainstormen. De leiding is aan Wouter lijkt het wel en iedereen om hem heen is super enthousiast hoe Wouter alles opzet. Wouter staat bovenop een stevige kast een scene te oefenen maar dan komt er nog iemand binnen… Wouter valt stil en kijkt zijn ogen uit! Het is een prachtige knappe dame met een enorm lief gezicht… Wouter wordt erg positief overvallen door haar aanwezigheid en als hij van de kast af wil komen maakt hij een smak… Hij valt van de kast maar gelukkig is hij ongedeerd. Hij loopt naar de dame toe en stelt zich voor. Even is het stil en de dame kijkt Wouter vol van enthousiasme aan… ‘Ik ben Marleen’ en vervolgens zegt ze met een lieve glimlach welkom! Wouter geniet van haar prachtige aanwezigheid. Met haar prachtig slanke postuur, haar mooie lange blonde haren en enorm lieve uitstraling lijkt het alsof Wouter op slag verliefd op haar is geworden… Marleen straalt met haar mooie blauwe ogen naar Wouter en ze weet net als Wouter even niet wat ze tegen hem moet zeggen. Met haar prachtig mooie roze pufferjack en haar knalrode T-shirt met korte mouwen eronder staat ze tegenover Wouter. Haar spijkerbroek is donkerblauw en in het midden zit een gebruikelijk gat bij de knie. Wouter is nog steeds verslagen door deze knappe lieve vrouw en ook de mede-toneelorganisatoren zien dit! Zij kijken elkaar enthousiast aan en zeggen verder niets. Wouter en Marleen lopen naar de rest van de mensen. Het is de bedoeling dat zowel Wouter en Marleen in de hoofdrol een ‘verliefdheid op het eerste gezicht-scene’ opzetten bij de opening van het kerstbal. De ruimte waar ze repeteren is erg gezellig opgezet met kerstbomen en kerstversiering en zodra de eerste pauze nadert zijn ze al behoorlijk goed op weg!

Na de pauze gaan ze nog even verder en als de avond bijna voorbij is gaat iedereen nog even een kijkje nemen bij de dansers. Iedereen geniet volop! Wouter staat met Rico even te kletsen terwijl Rico bijkomt met een glas cola. Af en toe kijkt Wouter naar Marleen en Marleen naar hem! Hij vraagt zich in zijn gedachten af of ze nog single is en hij vraagt zich af hoe hij hierachter kan komen. Dan vertelt Rico dat ze aan het repeteren zijn voor een concours dat volgend jaar plaatsvindt en Wouter reageert enthousiast. Dansen en Wouter paste altijd wel goed samen maar hij heeft er uiteindelijk niets meer mee durven doen. Dan kijkt Wouter weer de kant op van Marleen en zij naar zijn kant en een glimlach volgt op haar gezicht. Dan zegt ze wat tegen een andere dame die bij haar staat maar Wouter weet niet wat… Rico vraagt Wouter wat er is, want hij gedraagt zich een beetje ‘verliefd’ glimlacht hij. Dan vraagt Wouter wat Marleen voor persoon is en of ze nog single is… Rico antwoord enthousiast. ‘Marleen is een super lieve vrouw en heel intelligent. Momenteel heeft ze voor zover ik weet geen relatie. Die is pas uit gegaan want dat was een drama!’ Wouter wordt steeds enthousiaster en Rico vertelt erbij dat Marleen bij een bakkerij werkt in een stad verderop. Dan vraagt Wouter een glaasje cola en praat nog wat met Rico en een paar mededansers die erbij staan. Er gaat een halfuurtje overheen en dan komt plots Marleen naar Wouter toe lopen. Met haar enthousiaste lieve gezicht komt ze naast Wouter staan en begint wat met hem te praten. Ze wil alles van hem weten. Waar hij woont, wat voor werk hij doet en wat zijn hobby ’s zijn. Dan vertelt Wouter dat hij vanaf volgend jaar eigenaar is van bakker Frederik in zijn dorp en dat maakt Marleen steeds enthousiaster. Ze vertelt dat hij ook bij een bakkerij werkt. Wouter wordt steeds zenuwachtiger en het zweet loopt over z ’n rug. Hij weet het zeker! Hij is verliefd… Uiteindelijk staan Marleen en Wouter samen bij elkaar omdat veel mensen waaronder Rico al naar huis is gegaan. Wouter pakt de bus wel naar huis want hoe zenuwachtig hij ook is voor Marleen, hij wil haar graag beter leren kennen! Het liefst hoort hij uit haar eigen mond of ze een vriend heeft of dat ze getrouwd is. Het wordt steeds gezelliger en Wouter wordt steeds zenuwachtiger. Ondanks geniet hij van haar aanwezigheid en haar heerlijk luchtje… Wauw! Wat een super mooie en lieve vrouw, dat is het enige wat er door zijn gedachte gaat.

Het wordt steeds later en de bar gaat dicht. Marleen en Wouter staan samen met de barman bij de voordeur en nadat hij de deur op slot heeft gedaan van het gebouw staan Marleen en Wouter samen bij de deur. Wouter biedt aan even met haar mee te lopen naar haar fiets. Zijn fiets staat daar ook en laat hij nu toevallig naast die van Marleen staan… Dan vraagt Wouter ‘je vriend zal thuis wel op je wachten…’ Marleen antwoordt glimlachend ‘ik heb geen vriend’ en Wouter vraagt ‘ben je getrouwd?’ Marleen antwoordt dat ze alleen is en dan vraagt zij Wouter hetzelfde… Wouter geeft aan dat hij single is en het lijkt erop of Marleen opgelucht reageert op zijn antwoord. Ze lopen samen naar de grote kerk in het dorp. Daar wensen ze elkaar een goede nacht en morgen zien ze elkaar weer bij de volgende repetitie. Wouter heeft een mooi iets om naar uit te kijken en nadat hij Marleen heeft uitgezwaaid gaat hij vol van enthousiasme en verliefdheid naar huis! Marleen zwaaide ook totdat ze de bocht omging en dat doet Wouter erg goed. Marleen woont in hetzelfde dorp als hem, maar waar eigenlijk? Dat heeft hij haar helemaal niet gevraagd…

Het vervolg lees je in het volgende deel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *