Er komt een kindeke…

2021 jaar geleden, Christelijke jaartelling… Er komt een kindeke, dat geboren zal worden op aard. Hij zal de Messias worden, de gezalfde die als ‘Jezus’ de boodschap van God zal komen brengen. Zo ‘n klein baby’tje die nu, 2021 jaar later nog steeds het Christendom voortbrengt… De verlosser, de liefde, het licht, hoe je het wil noemen noem je het! De Romeinse volkstelling was gaande, Jozef en Maria moesten zich ergens laten inschrijven en dat moest in Bethlehem omdat Jozef daar vandaan kwam! Er was nergens plek en Maria was hoogzwanger… Er moet haast achter worden gezet want je wil toch niet dat zo ‘n bijzonder kindje ergens buiten op straat of in de woestijn zou worden geboren? Gelukkig was er nog een stal en daar kon Jezus geboren worden. Kerst, het jaar nul! Jezus, de Messias is geboren en er is feest! De zoon van God is op aarde gekomen, eigenlijk God zelf! Jezus groeide op en al op jonge leeftijd begon hij met het uitdelen van het woord… Het woord van Jezus, ofwel het woord van God! Discipelen ontstonden en al gauw begon er een groei. Een groei in het aantal Christenen.

“Er moet haast achter worden gezet want je wil toch niet dat zo ‘n bijzonder kindje ergens buiten op straat of in de woestijn zou worden geboren?”

Wonderen gebeurden, want blinden konden weer zien, bezetenen werden bevrijd van hun demonen en verlamden konden weer lopen. Dit was toch een mens waarop een ieder zal hopen? Gebrokenheid werd hersteld en verdriet konden we neerleggen bij HEM! We kunnen het nog steeds! Ons hart neerleggen bij de HEER, want hij leeft nog steeds! Dagelijks over de hele wereld gebeuren er nog steeds wonderen, komen mensen tot geloof omdat Jezus, de zoon van God hen heeft geraakt! Wat is zijn adres? Zou je bij jezelf denken. De hemel, naar wat schijnt de mooiste plek die er is! Daar waar sneeuw witter is dan wit, straten van goud zijn en waar leven is zonder bitterheid, verdriet en pijn… Daar leeft Jezus, daar is God en met de Heilige Geest zijn beiden bij een ieder die het hart heeft geopend naar HEN! Jezus, de ‘leraar’ zeg maar, die het goede voorbeeld gaf om een goed mens te zijn. Goed voor de HEER, goed voor jezelf en goed voor de anderen om je heen. Helaas zijn er nog velen op de wereld die Jezus nog niet hebben leren kennen. Zij die nog geen schijntje licht van HEM hebben kunnen ontvangen om wat voor reden dan ook… Ook zij kunnen tot de herkomst van Jezus geraakt worden, en er is één ding voor nodig!

“De hemel, naar wat schijnt de mooiste plek die er is! Daar waar sneeuw witter is dan wit, straten van goud zijn en waar leven is zonder bitterheid, verdriet en pijn… Daar leeft Jezus, daar is God en met de Heilige Geest zijn beiden bij een ieder die het hart heeft geopend naar HEN!”

Discipelschap, wat is het toch een mooi vak om als discipel mensen te mogen bevrijden uit hun bitterheid, hun boosheid, woede en verdriet… Om kleurloze harten weer te mogen doen gloeien en kleur te mogen geven… We gaan weer even 2021 jaar terug in de tijd, want de ster fonkelt aan de lucht! Volg de ster en je komt in Bethlehem waar het kindje is geboren! Met kerst denken Christenen terug aan de geboorte van Jezus, maar misschien vergeten we soms dat Jezus ooit terugkomt op deze steeds grimmiger wordende aarde. De steeds goddelozer wordende maatschappij die draait om macht, hebzucht en materialisme wordt lijkt het wel steeds onmogelijker om in te leven voor hen die wel als een discipel willen leven. Uitjouwen, de bijbel als een sprookjesboek zien, het allemaal maar onzin vinden, en erger nog, er om vermoord worden… Het zijn de discipelen die steeds meer lijden omdat ze het WOORD met een ieder willen delen met al hun goede bedoelingen! Hoe STERK moet je tegenwoordig wel niet zijn om het woord te blijven delen met de medemens? De één waarschuwt je, de ander lacht je uit en wéér de ander negeert je omdat ze je raar vinden! Het is een hele opgave, maar jij bent het die liefde, licht en warmte uitstraalt naar iedereen! Jij bent het stukje Jezus, het stukje God op deze steeds grijzer wordende aarde!

“Hoe STERK moet je tegenwoordig wel niet zijn om het woord te blijven delen met de medemens?”

Jezus komt terug en zal de Christenen meenemen. Hoe daarna de aarde zal zijn daar wil ik liever niet aan denken! Het enige dat ik weet is dat het nog véél erger zal worden dan dat het nu al is… Heb je Jezus in je hart, dan ben je altijd welkom! Het maakt niet uit hoe jij je geloof beleeft en hoe je het naleeft. Kom je bijna niet in de kerk omdat je je er niet thuis voelt maar vouw je je handen? Gefeliciteerd! Je hebt je hart bij de HEER liggen en ga lekker zo door! Misschien kan een zoektochtje naar een wél passende kerk je helpen maar het moet niet! Zolang je gedachten maar bij Jezus of God liggen… Het kindeke komt spoedig terug maar dan hoogst waarschijnlijk als volwassen Messias en voor een ieder die erin gelooft herkenbaar! Zie je het voor je? CNN die er live bij is terwijl Jezus alle gelovigen meeneemt? Social Media die op hol slaan, want wat is er in hemelsnaam aan de hand? Het zal allemaal in een oogwenk kunnen gebeuren! Ikzelf heb het mogen ervaren, dat kun je vinden in mijn verhaal en deze kun je terugvinden als je mijn biografie leest. Nog één week en de Messias wordt geboren… En nu terug naar 2021, waarin we leven tussen de lichtjes, kerstbomen en alle andere kerstversiering binnen en buiten! Geniet ervan, maar denk ook aan de biografie erachter!

“Zie je het voor je? CNN die er live bij is terwijl Jezus alle gelovigen meeneemt? Social Media die op hol slaan, want wat is er in hemelsnaam aan de hand?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *