Delen, niet voor velen maar voor iedereen!

Beste lezer, Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje en heel Nederland die nog op Sinterklaas heeft gewacht maakt zich nu op voor kerst. Eindelijk kunnen de lampjes naar beneden en kan de kerstboom worden gezet. In de donkere dagen van somberheid laten we de wereld toch een beetje blinken met onze versiering en vooral nu we door Corona weer in een halve lockdown zitten gaan we los! Zo gingen wij gisteren ook naar de kerk… We reden naar de kerkdienst en overal om ons heen waren er lampjes en probeerde iedereen de gezelligheid erin te houden. Je doet het voor jezelf en voor elkaar, want als je een grote ster voor het huis hangt boven het raam dan zie je er zelf toch niets van? Dit is een fantastisch initiatief en al jaren hanteren we dit! Grijs, grauw en kou, een combinatie om de winter aan te kondigen en ik voelde dit hele weertype gisteren door me heen komen.

“Dit is een fantastisch initiatief en al jaren hanteren we dit!”

Tijdens de kerkdienst ging de tweede adventskaars aan en na een aantal liederen begon de speech en die ging dit keer over delen… Hoe kun je iets delen op social media, hoe deel je een zak chips, hoe deel je een rolletje pepermunt (vooral in de kerk gebruikelijk) en hoe deel je iets dat je hebt meegemaakt… Daar kunnen we vaak heel makkelijk over vertellen, maar hoe delen we het geloof? Wat als je in de stad of het dorp loopt en je gaat over de HERE Jezus vertellen… Wie durft dit? We hebben allemaal weleens een straatpredikant of evangelist meegemaakt die vertelt dat Jezus leeft en dat hij de verlosser is! Dat is lef hebben, helemaal mee eens! Maar wat als je zelf bent geraakt door de warmte van de HEER en jij het licht kunt doorgeven? We kregen een opdracht mee om hier eens over na te denken en het eens te proberen. Veel mensen krijgen het benauwd als ze eraan denken, want hoe zal de maatschappij reageren?

“We hebben allemaal weleens een straatpredikant of evangelist meegemaakt die vertelt dat Jezus leeft en dat hij de verlosser is! Dat is lef hebben”

De spreker die recht voor mijn neus stond vertelde over het ‘op straat delen’ en toen schoot ik een soort van in de lach… Ik dacht bij mezelf ‘dat is makkelijk gezegd maar hoe ga ik het lef krijgen?’ Vermoedelijk waren er meerdere mensen die zo dachten maar ik had de pech dat hij mijn grijns zag en hij zei ‘Bas wat lach je?!’ De spreker kent mij en ik ken hem dus ik denk dat hij het gerust aandurfde om mij in een met mensen vol zittende kerk aan te spreken. Hij snapte het volgens mij wel, en tipte me om ook eens op mijn website er een artikel aan te wagen. Hoe deel je het geloof?! De HEER heeft met iedereen een plan, en uit eigen ervaring gesproken moet je wél je hart ervoor openstellen. Als je de deur dichtlaat dan kan de HEER niet in je hart komen en zal je zelf ook niet zijn aanwezigheid ervaren. Terwijl ik dit verhaaltje typ denk ik bij mezelf ‘daar is die evangelist weer’ maar we hebben de HEER nodig en vooral in deze nare tijd waarin we opnieuw van elkaar worden weggeduwd.

“Als je de deur dichtlaat dan kan de HEER niet in je hart komen en zal je zelf ook niet zijn aanwezigheid ervaren”

Bitterheid, boosheid en verdriet, het teistert ons allemaal! Ookal zeggen we ‘het gaat goed!’ maar ik kan me niet voorstellen dat iemand zich goed en volledig happy voelt in deze Coronatijd. Het gevaar ligt op de loer dat je zelf besmet raakt en hoe kom je eruit? Dag en nacht lopen we met deze gedachte en dag en nacht leven we in de door de overheid opgelegde maatregelen die alleen maar strenger dreigen te worden… Zal het weer zo gaan als vorig jaar? Het lijkt er wel op! Met deze gedachte staan we op en gaan we naar bed en we kroppen het alleen maar op! De HEER kan je hiermee helpen en verlichting geven, je moet het alleen in je hart toelaten zoals ik eerder in dit artikel heb verteld. Zelf geloof ik dat we ver gevorderd in de openbaringstijd zitten, zeg maar de eindtijd. Hierin, en in de bijbel is dit ook het laatste boek, worden we steeds meer op de proef gesteld om te kiezen voor God of de duivel. De vraag nogmaals: wélke kant kies jij?! Kun je bijvoorbeeld je té materialistische leven loslaten? Kun je je te hogen eigendunk loslaten? Kun je al je wreedheid en woede loslaten van de afgelopen jaren?

“In de bijbel is dit ook het laatste boek, worden we steeds meer op de proef gesteld om te kiezen voor God of de duivel”

Een paar voorbeelden als vragen, maar je mag het loslaten! Het is in het begin moeilijk maar er komt iets heel moois voor terug! Wil je mijn ervaring hierin lezen? Dan kun je bovenaan in het menu klikken op ‘biografie’ waar je mijn eigen verhaal kunt lezen wat de HEER met mij heeft gedaan. Natuurlijk vind ik het zelf ook moeilijk om me volledig in te zetten op evangelisatie, want ik ben me bewust dat ik zal worden uitgekotst! Maar als de HEER ons deze opdracht geeft en het op mijn of ons pad zal komen…Het lijkt me wel heel gaaf, maar ook voor mij is het net zo moeilijk als voor jou! Toch ben ik er wel heel voorzichtig aan begonnen. Delen, delen, delen, dat geldt niet voor velen, maar voor iedereen!

“Als de HEER ons deze opdracht geeft en het op mijn of ons pad zal komen…Het lijkt me wel heel gaaf, maar ook voor mij is het net zo moeilijk als voor jou!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *