Sinterklaas kapoentje, wat zit er in mijn schoentje?

Sinterklaas kapoentje, wat zit daar in mijn schoentje? Is het een chocoladeletter of een mondharmonica voor mijn getetter? Zie de maan schijnt door de bomen, was het makkelijk om via de gladde daken door de schoorsteen te komen? Heeft de piet zich niet verbrand aan het haardvuur, want het was bijna twaalf uur! Lief of niet lief, een engeltje of een snoepjesdief, iedereen is een mens met een wens… Sint met pieten zijn vergevingsgezind, dus daarom hebben ze ook voor dit jaar weer veel cadeaus geïnd. Lang zal hij leven klinkt op pakjesavond, er is geen enkel stout kind dat geen cadeautje voor zichzelf vond. Surprise hier, misschien met een pakket lekker speciaalbier, een grote zak cadeaus daar, want met het sinterklaasfeest en de gedichten zijn alle rapen gaar! Heerlijk warm samen bij de open haard, wij zijn heerlijk aan het genieten maar Sint is druk ondanks zijn verjaardag met zijn grote witte baard! Pieten niet te vergeten, want hoe zou Sint de routes zonder hulpjes moeten weten? Sinterklaas is oud, maar was vroeger ook weleens stout, zo heeft hij een keer een pepernoot fijngeknepen achter piet zijn jas. Dat bezorgde hem een hoop gekriebel, ook in zijn das!

Iedereen is misselijk van de snoep, maar blij door Sint ‘s beroep. De gulle Nicolaas is al honderden jaren een ware baas! Hoe vrolijk hij vaak is, heeft hij ook te danken aan de pieten, want anders is het een enorm groot gemis. Zij doen het samen en dat mag iedereen beamen. De roe gaf een behoorlijk gedoe, dus daarom is het maar vervangen voor een bezem! Niet om boosheid af te wegen maar simpel door even de stoep aan te vegen. Amerigo is niet meer, heel zielig maar gelukkig is Ozosnel teruggekomen voor de trippel trappel trippel trappel op de daken-sfeer. Een lekker warme trui of jas, natuurlijk ook warme schoenen en een sjaal of das… We zijn tevreden met grote cadeau ‘s maar ook de kleine, wat dacht je van een doosje speelgoed of een flesje wijn met een kleur als liefdesbloed. Lachen, gieren, brullen, voor de één vieren we het Sinterklaasfeest met een tafel vol pepernoten en speculaas, de ander maakt er een feest van met als aanvulling een lekker grote kaasplank met diverse soorten kaas. Sinterklaasmuziek klinkt volop met kindergezang, gelukkig is tegenwoordig niemand meer bang… Geen pieten met kettingen, geen Sinterklaas met een te groot oordeel, want dat is voor zo ‘n kind niet eerlijk en teveel!

De tijden zijn anders en dat is maar goed ook. Sinterklaas is de grootste kindervriend met piet erbij, daarom kreeg ik als groot kind een verwijderaar voor de kroon van een aardbei. Was je daar ook bij? Jazeker, ik verwijderde de kroon van de aardbei! Heerlijk in yoghurt of ijs, vlak voor een lekkere Sinterklaasstol met spijs… We vieren volop en wie zoet is krijgt lekkers en wie stout is niets ‘gekkers’! Dan was het toch écht de Sint met pieten die de hele nacht de zakken met stoute kinderen naar Spanje sjouwt… Sint, pieten en kinderen, dat is een ware vriendschap, want elk jaar vliegen ze dolenthousiast weer van de trap… Wat zit er in mijn schoentje? Heb ik goed meegedaan met Sinterklaas kapoentje? We zingen en swingen want we zijn zo blij, want er zijn allemaal waardevolle kinderen bij! Ook pa en ma niet te vergeten, en andere familie zijn welkom om de schoen te zetten voor cadeautjes of om lekker snoep te kunnen eten! Sinterklaasavond is er voor kinderen maar ook de grote kinderen zullen Sint en pieten absoluut niet verhinderen… Wat ben ik blij, wat zijn wij blij, wat genieten we toch van alle cadeaus om ons heen! Sint en pieten, bedankt maar weer en tot de volgende keer…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *