Op wat voor wereld leven we?

Beste lezer, het maakt me triest… Diep triest als ik de TV aanzet en beelden mijn huiskamer in zie komen over de rellen in Rotterdam en elders in Nederland. Vanavond in het nieuws is Zwolle in ‘the picture’ want ook daar schijnt een groep, misschien wel een grote groep ‘Coronazombies’ deze avond rotzooi te willen trappen… Wat gaat er toch allemaal in ons koppie om?! Wat maakt het vooral dat jongeren ‘s avonds de straten opgaan en om zich heen vechten, slopen en zwaar vuurwerk afsteken? Wat voor Goddeloos leven is dit?! De wereld was al ongekend in rep en roer, want sinds Corona gebeuren er allemaal van die ‘Bijbelse eindtijdscapriolen’ en dit wordt allemaal maar erger! Soms vraag ik me weleens af wanneer de LIEVE HEER terugkomt en een eind maakt aan alle ellende want wat gebeurt er in ons steeds bitter wordende leven??? We vechten om positief te blijven maar we moeten zoals het er nu uitziet voor de derde keer in lockdown en hoe vervelend het ook is, hoelang gaat dit nog allemaal door? 2G, 3G, niets is goed maar wat dan?! Er moeten notabene in ons eigen land nog aanpassingen in de wet gemaakt worden als we bijvoorbeeld de 2G-mentaliteit willen toepassen…

“Soms vraag ik me weleens af wanneer de LIEVE HEER terugkomt en een eind maakt aan alle ellende”

Nu lijkt het er misschien op dat ik al een mening heb gegeven over de dagelijkse gespreksstof voor wél of niet een QR scheiding in de maatschappij, maar er is één ding waar we ons écht op kunnen focussen… Dat is de liefde van de HEER! Zo sta ik er persoonlijk in en ookal schrijf ik nu dit artikel op het moment op een evangeliserende manier, waarom gaan we niet kiezen voor iets dat veel mensen niet kennen maar weleens van hebben gehoord? De HEER is niet voor alles een kant en klare oplossing en zéker geen hocus-pocus, maar zijn liefde en zijn Geest kunnen veel wonden genezen! Wat is er met deze wereld gebeurd, hoelang hebben we het Goddeloze toegelaten, hoelang hebben we het duivelse, de haat, de woede en het geweld toegelaten… Hoeveel jaren hebben we onszelf en de mensen om ons heen vervuild omdat dat macht en geld geeft?! Hoelang willen we hier nog mee doorgaan? Dit is helaas al een verhaal zonder einde… De HEER geeft ons tot zijn terugkomst een kans, en wil je weten wat het met mij heeft gedaan? Lees dan mijn verhaal ‘van de kaart geveegd’ dat je kunt vinden als je hier klikt! Op mijn biografie lees je mijn hele verhaal over pesten, epilepsie maar ook hoe ik mijn hart bij de HEER heb gelegd.

“Hoeveel jaren hebben we onszelf en de mensen om ons heen vervuild omdat dat macht en geld geeft?! Hoelang willen we hier nog mee doorgaan?”

Als ik de twee alinea ‘s nogeens nalees maakt me dat somber, inderdaad, iets dat ik zelf heb getypt! Helaas is het niet anders en leven we al anderhalf jaar in deze ellende en brandt bij mij altijd het licht omdat de HEER mijn hart verlicht. Hij doet me opstaan om ook te vertellen en te delen, en hoe mensen daarover denken? Ik ben erop voorbereid maar de tijd is gekomen dat Christenen nu mogen belijden en de groep steeds verder mag uitbreiden! Er komen dagelijks immers wereldwijd meer dan tachtigduizend Christenen per dag bij! De bijbel is tot op de dag van vandaag nog steeds het meest verkochte boek… Vijftien jaar lang haatte ik mezelf en ging het alsmaar slechter en slechter, wat je ook in mijn verhaal kunt lezen, maar de HEER heeft me weer van mezelf doen houden en stap voor stap kan ik mijn leven na een lange tijd weer opbouwen! Wat met mij kan, kan in principe met de hele wereld! Als je je hart maar bij HEM legt en dit kan met hulp van anderen om je heen als je zelf niet sterk genoeg bent of niet weet hoe… Misschien vind je het onzin, lach je me recht in mijn gezicht uit, geef je commentaar maar waarom niet proberen als het geen kwaad kan?! God bestaat, nét zoals de zoon van HEM! De HERE Jezus… Ik heb het mogen ervaren.

“Misschien vind je het onzin, lach je me recht in mijn gezicht uit, geef je commentaar maar waarom niet proberen als het geen kwaad kan?!”

Juist in deze tijd hebben we HEM nodig, waarin macht meer wordt uitgeoefend en haat zich meer verspreidt, ook naar onschuldige mensen. Ziekenhuizen gaan misschien naar code zwart, waarin geloot moet worden wie een IC bed krijgt en wie niet… Hoe wreed, hoe erg is het voor een arts en zorgmedewerkers om te kiezen voor leven en dood! Wat een gevoel moet dat geven bij die mensen?! Voor alle duidelijkheid, ikzelf ben ingeënt, want ik heb begin dit jaar Corona gehad, en helaas val ik onder de ‘long-covid’ patiënten. Geen moment heb ik erover na hoeven denken om de prik te zetten en als er een boosterprik komt voor mensen van mijn leeftijd dan strek ik mijn mouwen weer op! Ik werk omdat ik niet levensmoe ben mee aan herstel van mezelf, maar ook aan herstel van de wereld waarin ik leef, hoe wreed en hard deze ook is! Het kan beter voor iedereen, het kan mooier voor iedereen, maar er is wat voor nodig en dat is geloven in jezelf en de mensen om je heen! Complottheorieën geloof ik niet in, want Corona is écht en dat heb ik met eigen longen mogen ervaren! (en de rest van mijn lichaam…) Specialisten die de vaccinaties maken en verzorgen doen dat met een goed hart en of het nu werkt of niet… Niet iedereen is corrupt en denkt alleen maar aan macht, gelukkig niet!

“Het kan beter voor iedereen, het kan mooier voor iedereen, maar er is wat voor nodig en dat is geloven in jezelf en de mensen om je heen!”

Mijn wens is dat iedereen gezond blijft! Iedereen in liefde en warmte mag leven en gelukkig en zingend rond mag lopen over deze prachtige wereld. Een geschenk van onze HEER waar we gratis gebruik van mogen maken. Wij zijn diegene die het moeilijk maken maar als we nu met z ‘n allen macht en hebzucht eens kunnen uitschakelen en liefde kunnen toelaten… Echte liefde!

“Wij zijn diegene die het moeilijk maken maar als we nu met z ‘n allen macht en hebzucht eens kunnen uitschakelen en liefde kunnen toelaten… Echte liefde!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *