Wouter en de zoektocht naar kerst (1)

Het is bijna eerste adventzondag en Wouter, 38 jaar, alleen wonend en single, heeft een hekel aan alles wat met kerst te maken heeft. Hij walgt nu al van de lampjes die hij her en der al ziet en hij zegt ook heel eerlijk dat hij ze er het liefst overal uit zou willen trekken! Dat ge ‘jinglebel’ straks weer en al die vrolijkheid van mensen terwijl de wereld gewoon beroerd is… In december lijken mensen opeens wél goed naar elkaar om te kunnen kijken, lijkt het wel! Wouter is vriendelijk maar bitter en dat komt omdat hij nogal wat tegenslagen heeft gehad en er altijd maar alleen voorstaat… Hij wordt nooit uitgenodigd en liefde heeft hij al lang niet meer ervaren. Het is koud en kil in zijn leven maar zijn masker is kleurrijk en vrolijk. Toneelspelen kan hij als de beste en de enige keer wanneer iets te merken is aan Wouter is rond kerst. Dan sluit hij zijn gordijnen om zich af te sluiten voor alles wat met kerst te maken heeft. De buurt vindt het immers jammer dat alleen zijn huis niet versierd is. Overal is gezelligheid, behalve bij Wouter! Mensen maken zich zorgen om hem, ook zijn vader, broertje en zusje… Zij zitten met hun handen in het haar, want hoe moeten ze Wouter helpen? Ze merken dat hij pijn en verdriet heeft, maar wat is hij toch een goede toneelspeler!

Over toneel gesproken, Wouter is al van kinds af aan lid van de toneelvereniging en naast zijn werk is dat de plek waar hij zich als een vis in het water voelt. Talentvol staat Wouter voor het publiek en met luid applaus wordt hij gewaardeerd. Iedereen is tevreden en de moeilijke rol? Daar weet Wouter wel raad mee! Enkel is er één probleem. Tijdens de kerstperiode komt Wouter elk jaar niet opdagen, want hij wil niet spelen tussen al die pracht en praal! Iedereen baalt als een stekker maae niemand haalt Wouter over ondanks dat ze hem juist zo nodig hebben! Het bestuur is een keer bij hem thuis geweest en hebben met hem gepraat, maar géén succes! Wouter kreeg als klein geschenk een kerstbal met een cadeautje erin. Het cadeautje heeft hij gehouden, want dat had niets met kerst te maken. De prachtige goudkleurige kerstbal met glitter erop werd hardhandig tegen de muur gesmeten en spatte uiteen in tientallen stukjes! Wouter werkt bij de gemeente van zijn dorp en hij helpt daar mensen die in de problemen zitten. Schulden, maar ook drank en drugs, daar weet Wouter wel raad mee! Hij heeft veel mensen weer op het goede spoor gekregen en daar heeft hij zelfs nog een goede bonus voor gekregen. Zijn tactiek, zijn rust en zijn heldhaftigheid maken een krantenartikel dat alle andere in de week voor advent overbodig maakt.

De dag nadat het artikel gepubliceerd was, en let op, in een landelijke krant, kreeg hij van iedereen complimenten. Toch zijn er collega ’s die hem vragen waarom hij zo ’n succes heeft en zó menselijk is terwijl hij zelf zo ’n enorme hekel heeft aan kerst. Dan staat Wouter verstijfd, want wat moet hij zeggen om niet te diep over zichzelf te praten? Wie praat er nu graag over zijn depressie en zijn ellende wat hij in zijn leven heeft meegemaakt… Diep in zijn hart wil Wouter graag een geweldige vrouw en warmte, maar hij kan het niet toelaten in zijn leven. Er is een collega op het werk waar Wouter een oogje op heeft en zo ’n beetje iedereen weet dit. Als hij tegenover Angelique staat wordt zijn gezicht zo rood als een tomaat en dat is waarom een kans naar haar al heel snel verloren gaat… Angelique is een modepopje en Wouter is niet haar type. Zij is materialistisch ingesteld en iemand die niet van kerst houdt daar wil ze niet meer daten! Wouter weet dit nog niet maar daar gaat hij binnenkort vast en zeker snel achter komen. Hij heeft een plannetje in zijn hoofd omdat ze toch op kantoor wel leuk contact met elkaar hebben. Tenminste dat denk hij… Elke keer als Angelique hem spreekt dan schrikt ze van zijn manier van kleden! Wouter daarentegen vindt dat alles van Angelique bij hem past en hij ziet zich met haar wel oud worden… Wouter werkt aan zijn plannetje om Angelique mee uit eten te vragen en op maandagochtend tijdens een één op één lunch vraagt hij haar…

Hoe Angelique reageert lees je in het volgende deel!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *