Het lieve gezichtje

Het lieve gezichtje, dat maakt het waard om te schrijven aan jouw gedichtje. Je lacht altijd, en om vrolijk te worden geeft dat nooit een strijd! Wat ben je toch mooi, dat is waarom ik mijn enthousiasme over je heen strooi. Ogen die glinsteren van blijdschap, dat maakt jou alles bij elkaar zó ontzettend knap. Waar je ook bent, iedereen vind je lief, dat is zoals men je kent. Je tilt mensen op en zet ze neer, want jij bent zo ‘n toffe peer! De éne keer ben je een dame, de andere keer een heer, als ik je aanvoel ben je zo zacht als een veer. Meestal is je gezicht simpel en geel, want op die manier wordt het je niet teveel. Je lippen voltooien je knappe koppie, groot in klein, want jij past op een floppy. Je bestaat al sinds de zestiger jaren, namelijk in 1963 ben je begonnen met je prachtige gebaren! Je hebt veel mensen blijgemaakt, en wat is het toch fijn dat je na al die jaren je aanwezigheid niet hebt gestaakt… Jij bent de emotie en het gevoel, dat is jouw openheid, jouw doel!

In de loop der tijd ben je uitgebreid, en ook in verschillende huidskleuren ben je verspreid. Zo hoeft niemand zich buitengesloten te voelen, want jij bent er toch om iedereen zich goed te laten voelen? Rode lippen, misschien zwarte, pimpelpaas met witte stippen, je bent makkelijk te plaatsen naast mensen, koeien en kippen. Simpel is het, want soms lijkt je aanwezigheid ook wel op een filmset! Beste Smilie, in de loop der jaren zijn er anderen gaan lopen met je gebaren. Je concurrentie kan boos zijn, zelfs woest of zelfs opgewonden, dat hebben ze wel leuk uitgevonden. Maar jij, gewoon begonnen als zo simpel, verdient gewoon die prachtige wimpel! Dit gedichtje is aan jou geschreven, want wat ben ik toch trots op jou in mijn leven… Jij bent niet alleen vrolijk naar mij, maar ik maak anderen ook happy door jou en dat komt er heel positief bij. Als ik jou stuur dan duurt het blije antwoord meestal géén uur! Wat ben je toch veelvoudig, kijk eens om je heen, je bent nooit alleen! Jouw opwekkende gevoel gaat soms door merg en been…

Jij bent de top, en daarom staat jouw koppie er ook op. De verzender die verliefd is op iemand en zich naar zijn liefde laat zien van zijn goede kant. De broer die zijn zus spreekt en met jou in het gesprek positief preekt. Het kind die met jou gebaart naar pa en ma, dat is hoe jij altijd zorgt voor een mooi blablabla. Je hebt veel mensen bij elkaar gebracht, want dat is jouw kracht! Jij brengt liefde, troost en blijdschap, soms valt men door jou aandacht per ongeluk van de trap. Kontje blauw en gat in de broek, jij bent in honderden bladzijden te beschrijven in een boek. Beroemdheid ben je, want vaak genoeg verschijn je zelfs op het witte doek! Beroemdheden heb je gesteund, en zij hebben ook op jou geleund. Zij zijn vast en zeker mede door jou groot geworden, want een compliment kan toch niet zonder jou uitgedeeld worden? Wat is er verder nog over jou te vertellen, want wereldwijd is het teveel om al die vragen te stellen! Daarom, beste Smiley, schenk ik je nu deze aandacht, want ook hier aanschouw ik maar ook mijn lezers jouw pracht! 😊😍

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *