Een rugzakje, wat nu?!

Beste lezer, dit keer een artikel over het hebben van een rugzakje. Als je net zoals ik een rugzakje hebt (epilepsie) en je draagt daarmee bij je dat je voor een klein stukje een Wajong-uitkering hebt en helaas niet fulltime kunt werken, wat is daar dan mis mee? Veel mensen denken bij zichzelf; er is toch niets mis mee? Ze zijn een deel van de arbeidsmarkt en helpen net zoals ieder ander de economie een handje bij? Het zijn toch ook gewoon mensen met eenzelfde lichaam als diegenen die ‘niets mankeren’? We zijn toch ook gewoon mensen met een karakter en een hart? Toch merk ik ook dat er mensen zijn die je afrekenen omdat je een beperking of rugzakje hebt… In mijn datingverleden, en dan heb ik het over een paar jaar geleden werd ik erop afgerekend. Ik moest maar iemand gaan zoeken die ook een beperking had. Gehandicapten ding websites waren voor mij alleen maar goed en op een beeldscherm werd ik hierover door iemand getipt. Als op dat moment de grond kon verzakken was dat zeker gebeurd! ‘Denken mensen zo over me?!’

“Ik moest maar iemand gaan zoeken die ook een beperking had”

Als ik met iemand praatte, en dan een vrouwelijk iemand kreeg ik al snel naar me toegegooid ‘no fly zone!’. Ofwel voor mij in deze omgeving geen denken aan om in die tijd met iemand te daten of er überhaupt maar over na te denken… Elke keer dat ‘gehandicapte’ schopje na dacht ik dan bij mezelf. Gelukkig zijn deze zogenaamd helpende situaties tegenwoordig niet meer nodig! ‘Men bedoelt het goed’ krijg je te horen als je aangeeft dat je het niet prettig vindt, maar de hele mensheid moet dit toch niet willen? Waarom worden we met z ‘n allen in hokjes geduwd? Daarbij komt ook nog dat ik dit soort gedrag best hypocriet vind! Niemand heeft het recht om een ander in een hokje te plaatsen en dan de deur dicht te gooien. Helaas denkt niet iedereen er zo over. Voor onze lieve HEER is iedereen goed zoals hij of zij is. Of je nu een arm of been mist, af en toe op de grond kunt vallen door een epileptische aanval of minder intelligent bent en je slechter bent in logica, wat maakt het uit?! Er is ook voor jou plek op deze wereld!

“Voor onze lieve HEER is iedereen goed zoals hij of zij is”

Tegenwoordig heb ik het idee dat mensen denken dat materialisme en status gelukkig maakt, maar wát een onwerkelijke droom is dit toch! Je hart gaat er echt niet sneller van kloppen! Dikke auto, groot huis, grote keuken, en natuurlijk moet je wel op hoog niveau met iemand kunnen praten… De bekakte ‘R’ moet er wel echt aan te pas kunnen komen bij wijze van… Nee, dan ben ik blij dat ik gelukkig ben vanuit mijn hart en niet vanuit mijn portemonnee… Laat mij in materialisme dan maar wat achterlopen met een auto van 23 jaar oud en een kleinere keuken waarbij we wel lekker knus staan te koken 😉 Geen kaviaar op tafel maar wel een lekkere stamppot met een heerlijke gehaktbal van misschien wel een halve pond! Ik vind mijn status goed genoeg en de mensen die om me geven vinden dat ook. Voor mij is dat het belangrijkste maar het doet soms wel pijn als buitenstaanders me op een bepaalde manier aankijken of zelfs negeren vanwege mijn rugzakje. Natuurlijk weet ik beter maar het gevoel kun je niet wegdrukken… Ik post niet zomaar snel zo ‘n artikel vanuit mijn hart maar dit wilde ik toch even kwijt!

“Voor mij is dat het belangrijkste maar het doet soms wel pijn als buitenstaanders me op een bepaalde manier aankijken of zelfs negeren vanwege mijn rugzakje”

2 reacties

  • Lies

    Juist die mensen die door tegenslagen hebben moeten knokken om weer op te staan zijn Dúbbel gemotifeerd om hun taken te vervullen!!
    Wat is makkelijker dan jezelf een veer op de hoed te steken? en je naaste neer te sabelen??
    Zogenaamd door “grappige” onder de gordel opmerkingen te plaatsen!
    Gewoon omdat je niet de moeite neemt om de persoon in kwestie te benaderen om hem/ haar beter te leren kennen.!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *