Met QR wordt het een potje… Of niet?

Snotje snotje, daar ben je weer dus dat wordt testen! Is het de griep of Corona die loopt te pesten? Het wattenstaafje gaat diep en het is even hoesten na de tweede in de keel, nu het spannendste deel…  Is het positief of negatief? In elk geval zorgt Corona voor uren, misschien dagen die weer worden afgenomen, de dief! Hoestje erbij of benauwd, oei misschien foute boel. Anders is het gewoon wachten en werken aan je goede doel. Keuken schoonmaken of de kelder opruimen, nu een goede reden om er niet in te verzuimen. Ventileren is belangrijk, want frisse lucht zorgt voor een schone zucht. De uitslag komt, is het de vreugde die overheerst of word je degene die alles bij elkaar bromt. Ingeënt of niet, QR ja of nee, het is blijkbaar een discutabel gebaar met de nodige irritatie naar elkaar… Waar gaat het nu met de pandemie en maatregelen weer heen, zijn we met Sinterklaas en kerst weer alleen? Oud en nieuw in beslotenheid, en maar blijven vechten tegen Corona, tijdens de al bijna twee jaar durende strijd? QR maakt vrij, zonder QR is je gezicht niet blij.

Het lijkt zo te komen, maar hoe gaan we ons nu weer klaarstomen? Hoe blijven we gezond, ondanks onze korte lont… Hoe overleven we deze golf weer? Verpest het wéér onze sfeer?! Wanneer is Corona klaar met alles wat leeft, wanneer is het moment dat hij zijn witte vlag heeft. Een vlag van overgave, maar helaas is het nog steeds niet zo ‘n brave… Blijft het virus altijd bestaan of mogen we het ooit uitjoelen terwijl we het zien gaan. Zal de wereld worden bevrijd terwijl we alleen maar moe worden van deze strijd? Wanneer wordt QR weer leuk, wanneer kan het stoppen met deze scheidende meuk? Ik probeer me neutraal te houden in het dagelijks gesprek hierover, want ruzie maakt me geen uitslover! Hoe moet het met de ziekenhuizen, want daar beginnen veel oren te suizen. Harten gaan sneller kloppen want men is bang dat levens op de wachtlijsten dreigen te stoppen. Moest er zonodig bezuinigd worden op zorg, zoveel met als resultaat zo ‘n hoge borg? Het hoogtepunt is nu hier, genoeg geklaagd, tijd voor een glaasje alcohol vrij bier?

Hoe kan ik dit gedicht slash column positief maken, geen idee maar mijn hersenen kraken. Er is gewoon weinig positiefs van te maken! Wordt het een derde lockdown of kunnen we straks tóch naar Christmas Town? Glühwein of wordt het weer toekijken naar de zoveelste aflevering ‘leven met Corona’ met veel pijn… Geen idee of het programma bestaat, dus ik denk ook dat het nergens op slaat! Wordt het weer beren in het raam of kopen we weer een kerststukje op de kerstmarkt bij die kraam. Het duurt nog even tot kerst, maar het is altijd wel leuk om er naartoe te leven. De zon gaat vroeg onder en bij thuiskomst begint het gedonder… Geen zonnestralen gezien deze dag en zo is er geen enkele reden voor gelach… Koken en misschien nog boodschappen doen, en ondanks alle maatregelen en straks de mondkapjes is er gewoon geen bal meer aan vergeleken met toen! Anderhalve meter afstand is weer terug als advies en wie weet maakt deze sociale scheiding de open armen weer vies. Wéér vreemd van elkaar, opnieuw zijn de rapen weer gaar!

‘Ik schrijf dit gedicht niet omdat ik in quarantaine ben of opnieuw Corona heb… Ik hoop, ik bid dat het me dit keer bespaard blijft! Ik ben nog steeds herstellende en gelukkig gaat het nu eindelijk de beterende kant op… Ik juich nog niet te vroeg, maar ach… ik heb nog een heel leven voor me! Gaat de zon weer onder dan is er zoals eerder weer een hoop gedonder, maar wanneer hij weer opkomt is het de vreugde die zich weer opsomt!’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *