De klok tikt…

Beste lezer, het is ondertussen alweer oktober, de tiende maand van het jaar dus het laatste kwartaal. We merken het aan het kouder worden van de dagen en niet te vergeten dat het al vroeg donker is ‘s avonds. De mist heeft vandaag maar moeilijk kunnen optrekken en nu aan het eind van de middag is er een glimpje van de zon te zien en een blauwe lucht. De herfstfoto ‘s beginnen voorbij de komen op de sociale media en enkele kerstlichtjes beginnen nu al te branden her en der… Tuincentra zijn druk bezig om hun kerstshow weer op en top te maken en ons als consument te kunnen entertainen met hun kerst pracht en praal! En, niet te vergeten, de portemonnee te raken voor de mooie en gezellige dingetjes die we elk jaar weer in ons huis zetten. De portemonnee, dat is de laatste tijd een veel besproken onderwerp, want hoe gaat het iedereen verlopen met het gas en elektriciteit? We gaan soms honderden euro ‘s per jaar meer betalen?! De boodschappen lopen qua prijs nog steeds op en op en wat dacht je van de brandstof? We betalen bijna twee euro of er zelfs overheen om ons gemotoriseerd van a naar b te brengen.

“De portemonnee, dat is de laatste tijd een veel besproken onderwerp”

Oktober is ook een maand waarin de spanning stijgt in Den Haag, want wanneer komt dat kabinet nu eens overstag? Krijgen we het zelfde stelletje ongeregeld als voor de verkiezingen of denkt men het met de Nederlander goed te kunnen maken? Iedereen heeft voor de grootste partij gestemd die al meer dan tien jaar regeert maar toch hoor ik over deze beste mensen ook enorm veel geklaag. En de andere partijen? Lopen zij de VVD nog steeds achterna? Al met al wordt het toch tijd voor vastigheid in Nederland omdat we een heleboel pleisters te plakken hebben! Ons landje in het middelpunt van West Europa waar alles kan en mag lijkt het soms wel, maar een regering hebben we nog niet en kunnen ze in Den Haag straks klinken rond de kerst? Wordt het een demissionaire kerst voor politiek Den Haag of kunnen ze zich binnenkort bij de koning presenteren? Het zal waarschijnlijk voor veel schandaal-gedupeerden een enorme teleurstelling zijn als het op dezelfde manier verdergaat in de ‘regeringshoofdstad’ en hoe zij zich voelen?! Daar zijn geen woorden voor… We mogen met al die prijsstijgingen maar hopen dat we geen strenge winter krijgen en na Corona een land weer volledig kunnen herstellen is toch ook iets waar we op mogen hopen? We kunnen het niet alleen zou je denken.

“We mogen met al die prijsstijgingen maar hopen dat we geen strenge winter krijgen en na Corona een land weer volledig kunnen herstellen is toch ook iets waar we op mogen hopen?”

Iedereen kletst over elkaar in de regeringsvorming waarvan niet bekend is of er ook maar een stap vooruit gegaan wordt in de vorming hiervan. Elkaar de zwarte piet toespelen is waar ze een kei in zijn. Misschien is het erg handig om eens eerlijk in de regeringszaal te stappen als je mee wil doen om het land te besturen en mensen te helpen in plaats van ze in de kou te laten staan. Wordt het niet eens tijd dat er een hele nieuwe wind gaat waaien? Gewoon nieuwe partijen met visie op de rijken maar zéker ook op de armen in ons landje. Armoede zal toenemen als we het allemaal in de media zien wat er gaat gebeuren en wat er al gebeurt. Men krijgt een hartverzakking bij de pomp en in de supermarkt zal het winkelwagentje ook steeds kleiner worden voor sommigen als we het over de inhoud ervan hebben. Je zal maar gezonder willen leven en zien dat het ongezonde spul steeds aantrekkelijker wordt qua prijs. De buikjes moeten afslanken, want dat is voor iedereen beter! Ook voor de economie als je verder nadenkt dan je neus lang is. Hopelijk zal een nieuwe regering hier ook eens meer naar kijken dan alleen maar naar elkaar de vingers wijzen! Ooit toen onze lieve HEER de aarde schiep was alles zo mooi en vredig maar het probleem is dat velen ondanks de zonde die er over deze aardbol heerst niet het beste ervan lijkt te maken… Word je nu écht gelukkiger van macht uitoefenen en graaien?!

“Wordt het niet eens tijd dat er een hele nieuwe wind gaat waaien? Gewoon nieuwe partijen met visie op de rijken maar zéker ook op de armen in ons landje”

Woningen voor iedereen die het nodig heeft! Een aandachtspunt om ogen op te werpen op een eerlijke manier en de boer moet gewoon zijn werk kunnen doen zonder te moeten smeken tijdens demonstraties. Zonder boer geen melk of yoghurt en wat dacht je van groentes? Willen onze elite het dan ook nogeens gaan importeren zodat ook die prijs straks onbetaalbaar wordt?! Elk land heeft boeren nodig, boeren met een gezonde leefsituatie en gezonde bedrijven! Wat dachten we van de industrie en al die grootverbruikers in de lucht? Dat versobert toch ook onze frisse zucht?! Met het duurder wordende leven willen we toch blijven streven? Iedereen heeft het recht hierop en met gezonde omstandigheden is dit het beste. Dit zal een droom blijven, want het zal de rijke producenten die hun geld erin hebben zitten uit hun ‘oom Dagobert droom’ drijven. We kunnen het leven gezonder en eerlijker maken, dat hebben we bewezen! Maar waarom moeten deze onkosten bij de consument, jij en ik, weggetrokken worden?! Een paar keer minder kaviaar voor de rijken zal ze goed staan! Daar draait het om, diegenen met de meeste macht en het meeste geld weigeren om te draaien en mee te denken! En wij? Wij als consument, keiharde werkers blijven ze maar (verplicht) schenken…

“Dit zal een droom blijven, want het zal de rijke producenten die hun geld erin hebben zitten uit hun ‘oom Dagobert droom’ drijven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *