Het wieltje…

4 Oktober, wereld dierendag 2021 maar ook wereld takedowndag… Het wieltje draaide en draaide en niemand wist wat er aan de hand was… Elke telefoon, elke computer, elke tablet, elk apparaat wist het even niet meer en daarmee wist de hele mensheid het niet meer… Geen Facebook, geen WhatsApp en geen Instagram! De wereld leek op hol te zijn geslagen en de journalisten praatten maar wat bij over een storing maar was het wel een storing? Facebook ligt toch onder vuur? In ieder geval was het stil, héél stil met de bekende geluidjes in ieder ‘s huis! Geen bliepjes, geen gongetjes en geen fluitjes, alles was stil… Een smsje, jawel… Een smsje kon gelukkig nog verzonden worden maar weet je hoe saai? Alleen maar tekst en enkel een smilie bestaande uit streepjes, haakjes en puntjes en bij velen toch een lachebekkie als troost… Maandag 4 oktober was een dag, en voor ons een avond om eens niet op Facebook bezig te zijn! Voor de dierenliefhebbers om dit jaar eens niet hun favoriete filmpje met Bello of Ratatouille op te nemen en te posten…

“Een smsje kon gelukkig nog verzonden worden maar weet je hoe saai? Alleen maar tekst en enkel een smilie bestaande uit streepjes, haakjes en puntjes en bij velen toch een lachebekkie als troost…”

Lekker ouderwets, dus zonder social media werden Bello en Ratatouille verwend en waren ze helemaal happy! Het was weer eens een besloten feestje terwijl ik me kon voorstellen dat iedere redactie van nieuwsbronnen en andere media helemaal vol liepen met ‘wat zou er toch met Facebook aan de hand kunnen zijn?!’ Weinig dierendag ben ik bang voor hun… Het is het vak, de kunst om snel erbij te zijn en de mensen te kunnen vertellen dat het een kleine storing betreft maar het duurde uren en uren en mensen gingen het steeds spannender vinden! Sommigen hadden het over een cyber-aanval, een ander over een DNS storing of zou Facebook een halt zijn toegeroepen en voor altijd het zwijgen zijn opgelegd? Gelukkig ging het om een technische storing in hun computersystemen en waren ze na de Facebook loze maandagavond weer online! Het wieltje bleef maar ronddraaien, en rond middernacht kwamen de pingeltjes, de piepjes en de gongetjes met haast binnen op iedere telefoon, computer, laptop of tablet en de kerkklokken waren daardoor waarschijnlijk niet hoorbaar…

“Het is het vak, de kunst om snel erbij te zijn en de mensen te kunnen vertellen dat het een kleine storing betreft maar het duurde uren en uren en mensen gingen het steeds spannender vinden!”

Twaalf uur, twaalf appjes of waren het er meer of misschien minder? Velen zeggen ook dat ze het lekker rustig vonden en ikzelf maakte me er geen zorgen over. Facebook kan niet zomaar weg blijven en dat geldt natuurlijk ook voor WhatsApp maar de TV is soms wel erg goed in het ‘opfokken’ van bepaald nieuws zoals we dat ook wel met Corona hebben kunnen merken. Doemdenkerij zou ik zeggen want het is toch entertainment en spanning creëren zodat kijkers blijven kijken naar hun kanaal. Oké, blijf positief hoor ik een stemmetje zeggen en dat is ook waar… Ik creëer zelf ook soms spanningen in mijn verhalen, tenminste dat hoop ik… Het hele ‘Facebook-verhaal’ is tot een happy end gekomen en dinsdagochtend was alles weer alsof er niets gebeurd was. Alsof de wereld niet zeven uur leek stil te staan vanwege een grote storing bij Facebook. Langleve ICT, zelf vind ik het een prachtige wereld maar als er iets mis gaat dan kan het ook enorm mis gaan met grote, nee enorme gevolgen! En diegene die de storing bij Facebook op zijn / haar geweten heeft? Die heeft een groot stuk huid kapot gekrabt waar ‘ie’ geen jeuk had… Welkom terug Mark Zuckerberg!

“Langleve ICT, zelf vind ik het een prachtige wereld maar als er iets mis gaat dan kan het ook enorm mis gaan met grote, nee enorme gevolgen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *