De laatste zomeravond…

De laatste zomeravond, de zon gaat onder, van de warmte komt mogelijk donder. De herfst is al aan de gang, maar Prins Zomer was nog niet bang. Ik kijk op de termijnverwachting, het gaat regenen en het wordt kouder, dat is niemands ding. 

Hartige taart met vruchtenijs, heerlijk op deze warme avond, heerlijk deze naspijs. Een afsluiter van de zomer, een afsluiter van buitenzitten, nu wordt het tijd voor de zonnebloempitten. De wolken komen eraan, de zon gaat langzaam onder, elke avond is het bijzonder omdat ik de pracht hiervan bewonder. 

Warm weer in zomersfeer, morgen regen, dikke kleren, paraplu ’s en natte wegen. Grijze lucht en van het natte binnen in het droge met een zucht. Het is de aanval van de herfst in de natuur, de wereld en het leven. Het duurt maandenlang en voor velen jammergenoeg niet even. 

Toch is het mooi, zie de kleuren van bomen, de bossen en de bladerenzooi. Storm met windkracht negen, heel enkel keertje tien, moet je eens zien! Lekker uitwaaien aan het strand, daarna met een kop chocomelk met slagroom in de hand. Pompoenen, kalebassen en herfststukjes, het creatieve, het sfeerrijke, de laatste zomerse plukjes! 

De zon is onder, en dat betekent voorlopig geen zomeravond meer, geen t-shirt en korte broek, geen zomerse sfeer. Lekker bij de openhaard of koukleunend bij het meer. Winterse hap, soep als vooraf, voor ons in de herfst geen straf! Het is donker, de regen is onderweg maar nu is het nog droog… De wolken staan voor de maan, jeetje wat hoog! 

Dag zomer, dag nazomer, welkom herfst, welkom oktober, november en december! Welkom laatste kwartaal van het jaar, alle rapen voor de eindbalans zijn weer gaar… Ik ervaar de opkomende wind, ik hoor en zie de verandering die komt, het is niet anders, het hoort bij de natuur en het leven, het lijkt lang maar eigenlijk duurt het maar even…  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *