Eindelijk, het mag!

Beste lezer, ondanks dat ik achter de meeste Coronaregels stond en zelf deze rotziekte heb gehad kan ik nu maar één ding zeggen, nouja eigenlijk vanaf morgen pas… Het mag weer! De anderhalf meter afstand gaat weg, we mogen weer met een onbeperkt aantal bezoekers naar evenementen, horeca, nachtclubs en alle andere openbare plekken! De thuiswerkers mogen weer naar kantoor en daar worden natuurlijk ook de maatregelen fors versoepeld! We mogen weer sociaal zijn en wat is dat heerlijk! Het leven wordt met deze fase weer voor een groot deel normaal met name omdat de anderhalve meter afstand maatregel eraf gaat en er weer onbeperkt mensen naar binnen mogen op openbare plekken. Wél is er bij veel dingen een voorwaarde, namelijk je QR codes!

Het leven wordt met deze fase weer voor een groot deel normaal

De overheid adviseert iedereen om zijn of haar QR codes te activeren op smartphone zodat men toegang heeft tot openbare gelegenheden. Bij horeca, evenementen, bioscopen en theaters is het verplicht om je QR code te laten zien om toegang te krijgen tot de plek. Voor veel mensen is dit geen bezwaar, zij zijn al lang blij dat het allemaal weer mag, maar ook zijn er mensen die er wel problemen mee hebben omdat ze bijvoorbeeld geen nieuwe smartphone hebben waar ze de app op kunnen installeren of hun QR code kunnen ophalen. Enkelingen hebben zich vanwege bijvoorbeeld het geloof niet laten inenten of men denkt dat er met de vaccinaties gesjoemeld is om mensen in de gaten te kunnen houden zodat overheden op deze manier nog meer macht kunnen uitoefenen op mensen. Naar mijn mening is hier niets van waar en doe je jezelf alleen maar een hoop ellende aan als je dit niet laat doen.

Voor veel mensen is dit geen bezwaar, zij zijn al lang blij dat het allemaal weer mag

Je lijkt pech te hebben als je smartphone niet geschikt is voor de app die je nodig hebt voor de QR code, maar er is gelukkig een oplossing op papier. Als je naar deze link gaat kun je de papieren versie aanvragen en kom je toch zonder smartphone overal binnen waar je de QR moet laten zien. Normaal plaats ik niet vaak van dit soort linkjes maar juist omdat het naar mijn mening belangrijk is dat iedereen weer onder de mensen komt en afleiding heeft deel ik bij deze de link van Coronacheck om een papieren exemplaar te bemachtigen. Je hebt alleen nog wel een printer nodig maar gelukkig zijn er genoeg openbare plekken, buren, vrienden of familie waar je kunt printen. Als alles digitaal of analoog is geregeld dan behoor jij ook tot de groep die ‘het weer mag’… Namelijk sociaal verbonden zijn! Schermen wordt weer bijzaak en écht contact wordt weer de basis.

Als alles digitaal of analoog is geregeld dan behoor jij ook tot de groep die ‘het weer mag’…

Weet je nog wat een rare tijd we hebben gehad? Dat we haast van elkaar werden vervreemd omdat er een pandemie ronddwaalt over onze prachtige wereld… Natuurlijk weten we dit allemaal! Begin 2020 staat ook nog op mijn netvlies, dat Corona vlak na carnaval ook Nederland binnendrong en toen begon de ellende… Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat dit verschrikkelijke virus de mensheid anderhalf jaar lang op slot zette. Een paar weken op slot was eerst de verwachting maar zelf dacht ik dat het langer ging duren, véél langer! Stap voor stap mochten we minder tot we allemaal binnen moesten blijven en alleen maar een wandeling mochten maken, naar de apotheek of boodschappen doen. Wát was het leven veranderd, wat waren alle mensen om je heen opeens ver weg! Wat waren we allemaal in een korte tijd down of depressief want niets mocht meer! Hoe gingen we dit oplossen? En was dit op te lossen was misschien wel de grootste vraag…

Wát was het leven veranderd, wat waren alle mensen om je heen opeens ver weg!

Kleur werd grijs en zwartwit! Geluk leek steeds meer depressie te worden… Je kan het aan iedereen zien! We zijn minder vriendelijk naar elkaar, dat is wat me opvalt en gelukkig mogen we weer sociaal zijn, gelukkig mogen we weer elkaar opzoeken en gelukkig mogen we onze activiteiten weer oppakken. Steeds meer mag, steeds meer kan en nu kan bijna alles weer, dus wat let ons?! De wereld ontwaakt uit een boze droom zou je zeggen maar helaas is deze wél echt gebeurd. In het begin toen ik de beelden zag en bijvoorbeeld tijdens een wandeling mensen met mondkapjes zag lopen dacht ik even of ik in een of andere horrorfilm zat of zo ‘n film waarin de mensheid dreigde te worden uitgeroeid door een virus of ziekte en dit klopte nu dus echt! Kwam dat vaccin of ‘ging het virus zijn eigen weg’ en nam het ontelbaar veel mensen weg… Gelukkig kwamen er meerdere vaccins en is het inenten begonnen. Een weg met goede hoop naar weer een normale samenleving!

Kwam dat vaccin of ‘ging het virus zijn eigen weg’ en nam het ontelbaar veel mensen weg…

Misschien is dit ook wel het laatste artikel dat ik over Corona schrijf en dat voelt wel héél erg fijn! Ik bid, ik hoop dat we mogen blijven genieten van het leven en we dit snel achter ons mogen laten ondanks voor velen geldt dat ze mensen door deze vreselijke ziekte moeten missen of zoals ikzelf nog herstellende zijn van long-Covid. Ik zeg in elk geval geen ‘vaarwel Corona’ want dat is het niet waard! Wel zeg ik welkom terug samenleving!

Ik bid, ik hoop dat we mogen blijven genieten van het leven en we dit snel achter ons mogen laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *