Brrr, de herfst en alles eromheen!

Met koude handen typ ik. Brrr wat wordt het opeens koud. Je zou haast zeggen ‘word je oud?’ Vanmorgen was ik buiten op de fiets en ik merkte het toen al, de zon is verder weg, onze mooie gele en oranje bal! Overal zijn pompoenen en kalebassen te koop, de herfst komt en de zomer is begonnen aan zijn loop. Het voelt steeds meer als najaar, weg zomer, welkom herfst, wat een gebaar! De chocomelk met slagroom is nu extra lekker en voor de diëtende mensen is er vast wat gezonders te wensen. Het wordt vroeger donker en koud, ookal gaat de zon onder in het goud. Het laatste kwartaal komt eraan, wordt het een stormachtige herfst en ijskoude winter of zal het ons voorbij gaan? Tegenwoordig is niets meer te voorspellen, behalve dat het grijs en grauw zal zijn en iedere depressie weer zorgt voor pijn. Pilletje hier, wandelingetje daar, helaas zijn voor veel mensen in deze periode de rapen gaar!

Prinsjesdag komt eraan, dus hoeveel zullen we weer achteruit gaan? Stijgen of dalen de lonen? Wordt het meer of minder vlees tussen de bonen. We horen het, we zien het, we lezen het maar af en toe blijft het nog steeds lekker om in de snackbar of thuis te genieten van dat patatje met. Men wil ons gezonder laten leven en zelfs in steden sommige ongezonde eetgelegenheden de mond snoeren. Is het nu écht de bedoeling om ondernemers te vloeren? Ze hebben het al moeilijk in deze tijden, waarom moeten ze zo strijden? Verantwoordelijkheid staat nog steeds in het woordenboek, of je nu de taal spreekt van de Haaglanden, Limburgers, Drentenaren of van de Achterhoek… Corona gaat langzaam voorbij, tenminste zo lijkt het te gaan in de dagelijkse getij. We mogen meer, we kunnen weer werken aan onze sociale sfeer en anderhalf meter wordt straks opgeheven… Dat voelt voor de één rot, en voor de ander beter.

Het nieuwe TV seizoen is er weer! Welk gezicht bepaalt de bekendste sfeer? Wordt het dansen, zingen, legosteentjes bouwen, of weer blind trouwen? Wie gaat met wie vreemd en hoeveel gaan er nu met hun koppie op de Nederlandse TV daten? We zullen het snel weten! Zullen de Sint en de Kerstman weer volledig welkom zijn? Mogen ze weer zonder mondkapje ons vergezellen met cadeautjes en heerlijkheid? Dat is wel heel fijn! Rood en zwart zou dit jaar de kersttrend zijn. Werkelijk? Zwart? Zal men zo hard lopen om dit te kopen terwijl men zit te wachten met smart? Al jaren zet ik de boom met het dorp eronder maar natuurlijk staat de lieve HEER ook centraal, want hoe belangrijk is het dat ik elk jaar weer het bekende verhaal tevoorschijn haal? Dit mag niet vergeten worden dit mooie waargebeurde verhaal! Jezus leeft terwijl de wereld zo langzamerhand door alle ellende beeft… Blijf positief! Heb elkaar lief 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *