Coalitieakkoord, Pasen 2022?

Den Haag, Nederland, het kraakt en het maalt, want de VVD-locomotief zoekt nog wagons voor een nieuw kabinet. Het is nu ongeveer een half jaar geleden dat het vorig kabinet Rutte III is gevallen en we weer naar de stembus mochten. Nederland koos weer voor hetzelfde beleid, dezelfde minister-president en dezelfde toekomstvisies, maar in Den Haag malen alle breinen van de minister-president en de ministers die er om staan te springen om te regeren. Het land heeft gekozen, dat moet het worden zou je denken maar helaas is het altijd al zo dat een coalitie bestaande uit de stem van het volk niet (helemaal) kan worden gevormd. Steeds minder mensen willen met VVD ‘er en minister-president Rutte regeren omdat hij het blijkbaar allemaal was ‘vergeten’. Hoe geloofwaardig ben je nog als je blijkbaar zoveel dingen vergeet? Het is een locomotief die is gepoetst, kolen heeft gekregen maar blijkbaar door de stickers van de VVD erop niet kan wegrijden omdat de wagonnetjes nog in de garage staan vanwege allerlei onbekende defecten.

Je zou denken dat hier een kinderverhaaltje van gemaakt zou kunnen worden, vooral als we het hebben over een locomotief met de wagonnetjes, maar is het in realiteit niet allemaal een hoop gekibbel en schoolklas-gedrag? Mijn mening is ‘het volk laten stemmen, de uitslag afwachten, geen gemekker en gewoon regeren zoals het volk koos!’ Als je elkaar niet mag moet je er gewoon samen doorheen en voor het Nederlandse volk zorgen, want wij allemaal moeten weleens met mensen omgaan waar we niet zo goed mee kunnen om wat voor reden dan ook! De salarissen liegen er ook niet om voor een ieder die demissionair regeert. Nederland heeft vastigheid nodig, een nieuwe regering en met dat gekibbel kom je geen meter vooruit. Voor je het weet zijn de kolen weer op en staat de locomotief weer stil… Dan wordt het weer vergeten en ‘een soort van’ vergeven. Waarmee gaat Rutte regeren? Wie worden zijn coalitie-collega ‘s en voor hoeveel mensen mag het kaviaar worden geserveerd? Kerst 2021 komt sneller dichterbij dan men denkt! Of wordt het een kerst zonder coalitie, dus een demissionair kaviaartje?

Koning Willem Alexander heeft ook wel weer zin om een nieuwe foto te maken op de wel bekende trap om dan het eindelijk gevormde kabinet te presenteren aan U en mij. Misschien is de trap zelfs wel opgeschilderd of opgeknapt, speciaal voor dit moment maar als men maar blijft kibbelen en zeggen ‘het kan niet’ of ‘ik ben het vergeten’ dan wordt de wel bekende trap een bijzonder iets nét zoals tegenwoordig elke winter met sneeuw in Nederland. Social media puilt uit met allerlei negatieve opmerkingen over dat iedereen maar op VVD blijft stemmen en het een zooitje ongeregeld is, maar heeft meer dan de helft van die Nederlandse social media gebruikers niet op die partij gestemd en blijkbaar maar gewoon wat te ‘zaniken’ wil hebben? We moeten toch een economie redden na een wereldwijd ernstig virus die het hele leven even voor zo ‘n twee jaar op pauze zette? Wat willen we eigenlijk?! Het grootste probleem is dat er ontevredenheid is tussen de categorie arm en rijk. Met het huidige beleid van de afgelopen tien jaar zijn we naar mijn mening ook wel op dezelfde manier behandeld. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zorgverzekering en zie eens de enorme stijgingen van de maandpremie… Het eigen risico staat al een paar jaar ‘bevroren’ maar hoe gaat dat nu verder?

Begrip heb ik voor sommige klagers, want het is ook niet altijd eerlijk hoe sommige dingen gaan. Moet de zorgverzekering niet gewoon worden betaald naar inkomen? Vaste lasten berekenen naar inkomen, dat is voor de één een droom en voor de ander een nachtmerrie, begrijpelijk, maar wordt ons land daar toch niet meer tevreden over en ook weer gemotiveerder? Iedereen moet fatsoenlijk kunnen slapen, ook als je het financieel minder hebt terwijl je gewoon werkt en dus meedoet in de maatschappij. Want wat als je binnenkort de gasrekening niet meer kunt betalen? Al wandelend door de supermarkt schrik ik opnieuw van het duurder geworden kipfilet in de koeling. Het lijkt bijna ver tweevoudigd met een paar jaar terug. Moeten we met z’n allen niet gezonder leven en om te beginnen gezonder eten? Waar blijft dan de verhouding gezond goedkoper en gezond duurder? Misschien denk ik nu na als een kind, maar ergens moet er een begin gemaakt worden om de wereld gezonder te krijgen. De overheid kan daar een belangrijk aandeel in zijn maar ach… Dan loopt men weer belastingen en andere extraatjes mis! Waarom niet het ongezonde eten qua prijs omhoog gooien? Een winkelwagen met gezond eten is toch veel mooier om te zien dan een kar met plastic en die kleuren van paprika, cheese union en joppiechips?!

Een demissionair standpunt zou dit erg goed kunnen zijn en ik denk dat ons land ook weer mag werken aan veiligheid, want wat gaat de Taliban doen? En de Corona is nog lang niet helemaal van de aardbodem gewist en dan heb ik het voornamelijk over de consequenties daarvan. Een vast en stabiel kabinet kan hier wat aan doen áls het maar goede bedoelingen heeft! Dus, Rutte, dus, informateur wie dan ook… Gas erop en gaan met die banaan! Maak het Nederlands volk weer tevreden door goed voor ze te zorgen, dat is mijn boodschap aan politiek Den Haag. Iedereen gelijke kansen en in mijn gebed zal ik dit ook meenemen! Wijsheid en meer tonen van respect naar iedereen, goede zorg en goed georganiseerde instanties… Nederland wil niet meer demissionair, Nederland wil stabiliteit en goede (politieke) zorg! Dat heeft iedereen nodig in deze periode na een dramatisch Corona! Niet demissionair kibbelen en elkaar met de vinger aanwijzen maar werken aan herstel… De rails liggen er al, zij banen een weg met verschillende wissels die het treintje twee kanten op kan brengen, nu de stomende en voor welvaart zorgende loc nog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *