De zoen

Plof! en hij is geplaatst… De zoen die een hele dag weer goed maakt. Een emotie van ‘ik ben zó blij dat je er weer bent’ en de bevestiging staat! De emotie die loskomt bij verwerking maar ook bij vreugde. De zoen is altijd onderweg naar wat dan ook! Twee wangen is genoeg en bij verliefdheid  komt het helemaal goed… Dan mag de zoen extra bevestigd worden op de mond. Zo vertelt de zoen ‘ik hou van je’ maar als men nog in een voorstadium zit daarvan dan zegt ie vriendschappelijk of al iets serieuzer en met alleen op de wangen of ook op de mond ‘ik vind je leuk!’. Het komt rechtstreeks vanuit een mensenhart en met goede bedoelingen, dat staat vast! De zoen is een bevestiging van goed aangekomen, want je gasten zijn gearriveerd of je date is eindelijk bij je! Je hoopt dat het een onvergetelijke dag of avond gaat worden en als dat allemaal klopt dan zit je goed! Misschien wel héél goed…

De zoen brengt vaak zenuwen, want gaat het allemaal wel goed? Bij je vrienden of vriendinnen denk je bij jezelf ‘vinden ze mijn zelf gemaakte eten wel lekker?’ of ‘is mijn huis wel schoon genoeg?’ Die bevestiging komt altijd zodra je de deur opendoet en je gezichtsuitdrukkingen ziet… Ga je in jezelf helemaal wild worden van twijfel of denk je ‘het is mijn huis, mijn leven en ik doe het op mijn manier…’ De zoen is een opening van deze gedachte of het moment dat je dat van je afzet. Je huis is schoon, want je hebt gestofzuigd, de vensterbanken zijn schoon want je hebt ze met een doek afgenomen en de plantjes hebben water! Waarom dus nog twijfelen?! Gewoon omdat het een vorm van zorgzaamheid is of je visitekaartje? Doe je best, dat is het moment voordat die zoen wordt geplaatst! Ben je tijdens je date stevig geknuffeld en staat de lippenstift op je wang? Dan is de zoen helemaal goed geplaatst en is waarschijnlijk de date naar verliefdheidsgarantie helemaal in orde.

De zoen bij je thuis, vriendschappelijk is dit mogelijk en voornamelijk in het contact met vrienden en vriendinnen van het andere geslacht. Pats, pats, pats, drie keer en je mag verderlopen is voor Corona de gewoonte geweest hierbij en in veel gevallen kwam er nog een knuffel achteraan… De één vindt het makkelijk, de ander voelt er zich wat ongemakkelijk bij, maar eenmaal de toon is gezet is de waardering bij beiden groot! De zoen laat geur achter, deodorant of parfum, het maakt niet uit want het vertelt over de aanwezigheid van persoon naar persoon. Een onvergetelijke avond raakt beiden en bij het naar huis gaan is het weer pats, pats, pats. ‘Tot de volgende keer en dan bij mij’ is wat er klinkt en zo gaan de goede vrienden of vriendinnen weer uit elkaar en stapt de één in de auto en doet de ander de deur voorzichtig dicht… De zoen is menselijk, de zoen is er soms wanneer je hem niet verwacht en de zoen is bevestigend. Vriendschappelijk en liefdevol, hij zoent een heel leven door! Sociaal dat ie is kost het de zoen niet veel energie, want je staat toch al altijd dichtbij?!

De zoen der liefde, daar kunnen we nog wel even op verdergaan. Want het antwoord op de vraag ‘zie jij me staan?’ wordt bevestigd! Een drietal nette zoenen op de wang en bij evenredig en liefdevol kloppende harten op de wang… Dan duurt de uiting van nieuwe en misschien prille liefde niet lang! De zoen ontpopt zich in dit geval in een knuffel. Je staat tegen elkaar aan en je vindt dit lekker. Beiden wil je alleen maar meer en des te langer je tegen elkaar staat, des te meer omarmd ervaar je elkaar ’s liefde. De vers ontstane liefde groeit en groeit, wat om je heen gebeurt kun je even vergeten want de aandacht is alleen maar bij jezelf en de liefde in je armen… Hoe zoen ik goed of hoe doe ik het in het algemeen goed? Laat dat maar aan de zoen en zijn emotie over! De zoen is niet alleen maar de kus van de mond, het zijn ook je ogen en je gezichtsuitdrukking. Met lichaamstaal, of anders gezegd, romantische lichaamstaal laat je merken dat je hem of haar graag wilt en andersom ook! Wat is die zoen toch bijzonder! En zo gaat ‘ie’ van de ene mens op de andere en bij iedereen weer met andere bedoelingen of liefdesverklaringen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *