Met het oog op de dag…

Vanochtend werd ik 5.15 uur wakker, érg vroeg vergeleken met normaal… Het werd langzaam licht en ik probeerde na een bezoek aan het toilet weer in slaap te komen maar tevergeefs! Omstreeks half 8 sta ik op, zet de radio aan en hoor tijdens het nieuws alle ellende. De overname van de Taliban in Afghanistan, de vliegtuigen die heen en weer vliegen om mensen veilig te stellen en de formatiepogingen van het nieuwe kabinet in Den Haag. Onderhandelen, anders gezegd, erop of eronder! Wij hebben onze stem uitgebracht maar wat heeft het eigenlijk voor zin?! Drie partijen hebben gewonnen tijdens de verkiezingen en zij moeten het gaan maken de komende vier jaar of langer… Misschien zie ik het verkeerd maar wat is op deze manier het volledige nut van verkiezingen? Niet zeuren maar regeren is mijn motto! Eenmaal thuis gekomen van mijn werk zet ik de TV aan en op bijna alle netten zie je op het nieuws alleen maar Afghanistan en Corona lijkt na anderhalf jaar éven opzij te zijn gezet.

Omstreeks half 8 sta ik op, zet de radio aan en hoor tijdens het nieuws alle ellende

Terwijl de ChristenUnie nog steeds in het mandje zit loopt de druk steeds verder op. Komt er binnenkort dan eindelijk een nieuw kabinet? Eindelijk geen demissionair meer maar gewoon een nieuw kabinet Rutte 4! Het is de Nederlander die heeft gestemd maar ik heb niet op de VVD gestemd omdat dát de partij voor de rijken is zoals velen zeggen… Ik ben rijk, maar in mijn geluk! Financieel zou ik meer gelijkheid zien tussen arm en rijk, maar wie ben ik?! De Nederlander heeft gestemd… Zal Afghanistan een kink in de kabel gooien voor dit nieuwe VVD-kabinet? Het vorig kabinet was ‘enigzins Christelijk’ met het aandeel van de ChristenUnie maar hoe gaat het nu worden? Nederland heeft naar mijn mening Christelijke toevoeging nodig, want kijk alleen eens om je heen, wie gaat ons weer vrijheid, zekerheid en blijheid geven in onszelf?! Anders gezegd: wie steunt ons daarbij? Ja, beste lezer, ik ben weer kritisch en misschien direct, maar wat heb je aan een slap artikel? De wereld is toch één en al ellende als je de televisie, radio of het internet aanzet? Discussies over vrijheid van mensen in Afghanistan, macht uitoefenen en proberen uit te breiden en politieke discussies in eigen land en de landen om ons heen…

wie gaat ons weer vrijheid, zekerheid en blijheid geven in onszelf?!

Ontevredenheid en protesten van mensen die fors toenemen moeten we niet vergeten en wat zegt de bijbel eigenlijk in openbaring? Als we het over de eindtijd hebben zal ‘het moment’ dan dichtbij zijn?! Terwijl ik dit artikel zit te schrijven hoor ik opnieuw de schoten in Afghanistan op TV, want dat is nu eenmaal het hot-item! Waar zijn de landen die hun gaat helpen om de Taliban weer terug te laten trekken of zijn we met z ‘n allen bang voor een nieuw ‘9-11’? Dan iets anders, namelijk de zelfmoordgevallen… Er schijnen vaker zelfmoordpogingen ‘te lukken’ onder oudere mensen… Wat een bak ellende heb ik eigenlijk in bijna drie alinea ‘s geschreven. Sorry daarvoor, maar het is nu eenmaal het mediagebeuren van de dag en waarschijnlijk morgen weer, en overmorgen… Het is tegenwoordig niet meer zo leuk om columns te schrijven over ‘wat er op de wereld gebeurt’ lijkt het wel! We herstellen langzamerhand van de Corona, lijkt het, maar wat komt er nu op ons af? Een bult ontevredenheid en bitterheid lijkt het wel, maar ooit gaat de zon weer schijnen zeg ik maar… Als ik sowieso naar buiten kijk dan is het grijs en grauw, nét zoals bijna deze hele zomer… Het is hier een hele dag droog gebleven, maar de avond is nog niet voorbij.

Wat een bak ellende heb ik eigenlijk in bijna drie alinea ‘s geschreven. Sorry daarvoor!

De zomer van 2021, die lijkt net zo depri als wat er momenteel op de wereld gebeurt. Bosbranden in de omgeving Zuid-Frankrijk en Turkije die hele steden en dorpen in gevaar brengen en zelfs verwoesten brengt nog een toevoeging aan de ellende van de dag… Ik heb genoeg gezien en gehoord in de media, voor mij vanavond geen nieuws meer! Het zou me zelf in een depressie brengen als ik ernaar zou blijven kijken en daar gaan we niet aan beginnen… Of was ik er al aan begonnen? Nouja, genoeg nu! Ik verheug me snel weer iets leuks te schrijven en dat ga ik de volgende keer dan ook maar doen. Eén positief ding: Over 128 dagen is het kerst! 🎄🤣 Tot zover dit ‘oog op de dag’! Blijf positief en tot de volgende keer 😉

Eén positief ding: Over 128 dagen is het kerst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *