Kwakkelen in de 21ste eeuw

De caravan staat in de schuur, klaargemaakt om op vakantie te gaan met z ‘n allen. Met een somber gezicht kijkt iedereen die in de kamer zit naar buiten en wat ze daar zien… Grijze lucht, donder en bliksem en een plens regen! De riolering borrelt naar boven in ieder huis en de regenmeter loopt uit want dát is het weerbeeld van de zomer van 2021. We zijn nu al over de helft van de zomer, nog een maandje en dan is het alweer herfst. De bladeren beginnen dan weer te verkleuren en de zon verdwijnt dan alweer langzaamaan verder richting een ‘zomer op een andere plek’. Het leven hier begint zich alweer langzaam op te maken naar de herfst en eerder als je zo naar buiten kijkt en die vieze gure wind van de laatste tijd waarneemt… Je mist dan toch de gezelligmakers van de herfst zoals de pompoenen en zoals net gezegd de gekleurde bladeren. Het hoeft trouwens niet te ontbreken aan de zelfgemaakte groentesoep, want die is altijd even lekker, maar met de herfst is het een prettige binnenkomer na een koude fietstocht vanaf het werk of school.

We zijn nu al over de helft van de zomer, nog een maandje en dan is het alweer herfst

Je zal maar een vakantie gepland hebben in ons prachtig landje en met stromende regen vertrekken naar de plek van bestemming. Ga je omboeken of ‘doe je het toch maar’? Dat is een vraag want laat je portemonnee het dit jaar toe en wat dacht je van Corona? Nee, daar zijn we nog steeds niet klaar me! Nog steeds niet… We kwakkelen maar gewoon in eigen land en daarnaast verzuipen we bijna in soms wel een meter water! De wegen lopen onder, veel ellende dit jaar en ook in de buurlanden om ons heen zoals Duitsland en België. Daar waar wij Nederlanders gaan lijken soms de wolken ons te volgen omdat ze wat van ons willen… Als je het nieuws hoort of op internet de nieuwsbladen leest dan gaat het ook vaak over klimaat en milieu. We zijn allemaal veelverbruikers en wij, de consument zijn de vervuilers lijkt het wel. Maar waar blijven de geldgraaiers in deze samenleving? Wat leggen zij bij om de aarde te redden van ergere ellende? Bij wie moeten de critucussen op een eerlijke manier terecht om bepaalde mensen aan de tand te voelen? Overheden wijzen de vingers naar de consument, want wij zijn de schuldigen.

Daar waar wij Nederlanders gaan lijken soms de wolken ons te volgen omdat ze wat van ons willen…

Onze huizen moeten het liefst volledig op stroom en zonne-energie en dus bedacht men om binnen tien jaar volledig van het gas af te moeten gaan. Maar wat dacht je wat voor probleem je hebt als je een auto op benzine hebt?! Met al die plannen worden mensen in hoge kosten gejaagd en de overheid? Tja dat wat ze subsidiëren zal niet voldoende zijn om iedereen maar ‘even een elektrische auto te geven’. Wij zullen hoe dan ook wat bij moeten doen! De rijkere mensen onder ons zullen hier niet zoveel pijn van ondervinden, maar de armere, keihard werkende consumenten zullen er last van krijgen en misschien wel helemaal van het autorijden afkomen en dan?! Plannen voor een betere wereld maken is helemaal goed, maar wordt er niet naar de verkeerde mensen met de vingers gewezen? Daarbij komt, al deze dingen waar we nu mee werken en ons van a naar b verplaatsen, hebben ze daar niet in de jaren zestig of zelfs daarvoor achter kunnen komen? Mensen waren toen niet veel dommer als nu lijkt me. Het antwoord is simpel: Economie moet bloeien en blijven lopen kostte wat kost! Dat is wat er toen werd gedacht en nu nog steeds! Zullen de bekende brandstofbedrijven met hun jaknikkers en andere olieboorplatforms hun werk in één keer stil willen zetten?!

Het antwoord is simpel: Economie moet bloeien en blijven lopen kostte wat kost!

Hoogst waarschijnlijk ligt het aan de vervuiling van de aarde, de opwarming en daarom hebben we steeds slechter weer. Het gaat warmer worden en de ander zegt dat het kouder wordt. Wat moet je nu nog geloven? Dat het er niet beter op wordt is allang bekend en wie gaat er nu écht iets aan doen op een eerlijke manier? Daar wordt al tig jaar over gekibbeld binnen overheden en grote bedrijven, maar wanneer houdt het ‘elkaar de zwarte piet toespelen’ een keer op? Vroeger was alles beter, gedeeltelijk waar als je het over de zomers hebt. Toen kon je nog zonder al te veel te twijfelen lekker in Nederland op vakantie. Het was wekenlang heerlijk warm en men genoot van water in plaats van dat men ervan begon te kotsen omdat het door de riolering naar boven kwam zetten! Men kibbelt en kibbelt en tien jaar verder staat het waterpeil in totaal hoger en leven we in nog meer noodweren en verzuipen we bijna. Hard gezegd, maar als je de situatie in Limburg, Duitsland en België bekijkt dan is hier niets over gelogen… Zwemmen is leuk maar niet in het water van het riool! En ondertussen kibbelt men maar gewoon door want er wordt bekritiseerd over iemand ‘s portemonnee.

Toen kon je nog zonder al te veel te twijfelen lekker in Nederland op vakantie

Het zuiniger leven ligt bij iedereen op hun bordje, ook bij de rijke mensen op deze wereld. Ligt het allemaal wel aan de benzineverbruikers en de vliegtuigen? Een deel mee eens maar je lost daar niet alles mee op! Industrie met uitlaatgassen is ook een groot probleem om te benoemen maar tjah… daar zit men aan de economische knop! Dus voorlopig of voor de rest van ons leven moeten we er ons maar aan wennen dat we voor de zekerheid in het buitenland onze vakantie plannen en als het een keer prachtig weer is een last minute ergens in Nederland. De Nederlands blauwe lucht is ook erg mooi, maar als je op het werk bent en je kijkt even naar buiten dan is dat niet genoeg… Vooral niet als je de week erop na een gewachte periode waar iedereen zich op heeft verheugd op de camping staat en de boel loopt onder door de regen. Toch maar Zuid Frankrijk, Italie of Spanje? Of verderweg?! Goodbye Nederland, we tanken de auto maar wat vaker vol en sjezen naar een lekker warm land waar we wél kunnen genieten en blij mogen zijn…… Holland, tot over twee weken als we weer bij onze baas moeten zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *