Het proces

Het proces, je doet het alleen of je doet het samen en dat is iets wat je voor jezelf of samen kunt beamen. Verdriet en doemdenken is vooral in het begin een moeilijke klus om jezelf rust te schenken. Tranen zullen vallen maar dit zal de positiviteit in de toekomst niet vergallen! Het is net opruiming bij de supermarkt en alles wat overbodig is blijft niet in de stelling staan. Daaraan kun je merken dat het tijd is om alleen of samen naar het heden en de toekomst te gaan. Schamen is nergens voor nodig, en al die kritiek van het verleden is overbodig. Je leeft nu! Niet meer in de tijd van toen… Daarom is het verstandig om het goede op je af te laten komen en je voor een prachtige tijd klaar te stomen. Je zal tijd nodig hebben om alles te verwerken, en dat is meestal ook duidelijk te merken. Daarom geef jezelf of elkaar de rust en laat je eens lekker uitwaaien aan de kust!

Het is nadenken, het is verwerken, en wat is het een moeilijke tijd, want wat is het een strijd! De woeste wind waait om je heen, de woeste wind waait om jullie en dat is niet alleen, dat is nu eenmaal deze tijd. Dat zijn de échte kenmerken van deze soms even hevige strijd. Samen praten is soms samen de dingen laten, samen communiceren is werken aan betere sferen. In je uppie sta je te wijzen, wijzen naar je eigen gezicht, en dát is de start van een nieuw gedicht. Het verhaal over jezelf, het verhaal over jullie, hoe dan ook, het zet niemand aan de kook! De zee waait en de toekomst zwaait, want de toekomst houdt van jullie allemaal, daarmee staat in elke korrel zand een ieder ’s paal. Het gezang klinkt naar elk persoon en vroeg of laat ervaart iedereen hiervan het loon. Het is niet gek, het is niet raar en al helemaal niet stom, het is prachtig gedaan en ook jij kunt je aansluiten bij de groep die trots kan en mag zijn omdat ze leven zonder pijn!

Het proces is voorbij, een last is van een ieder ’s schouder. Het is een feest om te mogen genieten van de heilige geest en dat is een feest! Liefdevol kijk je om je heen, daarbij sta je niet alleen. Je hebt afscheid genomen van die keiharde steen! Verleden heb je gefilterd, heden heb je uitgezocht en de mooie dingen waar je wat aan hebt heeft de HEER voor je gekocht! Alle zonden zijn vergeven, ookal sta je er soms nog even van te beven! Niemand is volmaakt, onthoud dat en zie jezelf als die fantastische schat. Het proces is een stadium om te investeren en soms weg te geven, want dat is nu eenmaal een onderdeel van het leven. Eenzaamheid is een strijd, samenzijn soms een moeilijke tijd, maar uiteindelijk overwint liefde en doorzettingsvermogen het altijd! Wil je écht door? Ga er dan ook voor! Dans met alles wat je hebt en kijk elkaar diep in de ogen. Dan zul je zien dat het wél of niet is gelogen! De arm om je heen komt naar je toe en het maakt dan ook niet meer uit hoe…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *