Geen antwoord…

Wat maakt het uit om man of vrouw te zijn? Het antwoord dat niet werd gegeven moest ze bekopen met pijn. Moesten er onschuldige klappen vallen om de kick of om stoer te zijn? Sowieso is het gestoord en voor de maatschappij absoluut niet fijn! Zulke losgeslagen beesten hebben nu eenmaal zieke geesten en mag je hopen dat ze de juiste een keer treffen? Iemand die hun een dreun geeft zodat zij hun foute acties beseffen? Kaakfractuur en kapotte tanden, nou wat heb je dan als dader toch een schuld in handen! Een meisje haar leven mogelijk overhoop en dat alleen om een antwoord waarbij ze om haar eigenwaarde niet in dat onnodig safezone-huisje sloop! Zij, die zich liet zien waar ze voor staat en daardoor naar het ziekenhuis gaat… Dat is toch wel heel triest! En de dader? Is hij niet bang dat hij in zijn broek piest? Wat heeft hij op zijn geweten? En hoe gaat hij het straks betalen? Dat zal de rechter hopelijk snel bepalen!

Dit kan niet, dit mag niet en wat fijn dat Frederique het nog kan navertellen! Er zijn velen die nooit meer kunnen herstellen! Zij leven niet meer, zij zijn van hun mooie leven beroofd. Zo heeft op één na niemand het hun beloofd! Een wereld waarvan we niet weten waar het heengaat, dit voorbeeld waarin iemand een onschuldig meisje om haar neutrale reactie slaat. Hoe triest, hoe zielig aan de andere kant, iemand die moet slaan en schade moet aanrichten om wat af te reageren… Wat is er gebeurd dat hem zo heeft doen bezeren? Het meisje is slachtoffer, dat staat vast, maar de dader ook! Slachtoffer van wat eigenlijk? Opvoeding, slechte vrienden of gaat het om drank en drugs? Wat is er met de psychische gezondheid gebeurd? Waarom is zijn leven niet meer ingekleurd? Eén ding staat vast, hij gaat zitten en heeft genoeg tijd om te pitten… Of gaat hij nadenken? Wat hij zichzelf in zijn leven nog kan schenken?

Woest is iedereen, de dader zit daar alleen… Jong en om één of andere manier verstoord! Blijkbaar is er niemand die hem heeft gehoord. Hij heeft zichzelf misschien wel een goede toekomst in de neus geboord. Heb ik medelijden? Jazeker met het meisje, maar ook de dader! Want hoe wordt hij in de toekomst vader? En wat voor vader, is hij dan nog steeds de dader? Hij naar zijn kinderen terwijl hij zijn leven zit te verhinderen… ‘Papa moet jullie wat vertellen, en als ik klaar ben mag je me alle vragen stellen!’ ‘Ooit heb ik iemand geslagen, ooit heb ik iemand enorm verdrietig gemaakt’, hoe geloofwaardig is het dan een vader die over zijn kinderen waakt? Geen ambtenaar als werk, dat heeft hij misschien verspeeld, helpt het minderjarig zijn nog een beetje in zijn verdere levensbeeld? Krijgt hij kansen en zal hij ooit weer genietend tijdens het leven kunnen dansen? Frederique heeft toekomst, zij leeft, en gelukkig heeft ze een doel waarnaar ze streeft!

Sterkte is wat ik Frederique wens, want je bent een prachtig mens!
Hopelijk genees je snel, je komt er wel 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *