De weg vragen

Beste lezer, dit keer een ingezonden gastblog van Christie. Hierin vertelt ze over mensen die aan haar de weg vroegen: Ik heb afgelopen week (week 29) 3 mensen gehad die aan mij de weg vroegen. Hoe kan het toch dat blijkbaar mijn heel ‘betrouwbare alles wetende’ hoofd er zo uit ziet. (ondanks met een mondkapje op in het ov), dat mensen maar denken dat ik alles wel weet. Maar helaas… Ik ben minder goed in de weg uitleggen en zeker als er omleidingen zijn. Dan weet ik zelf ook niet hoe ik moet reizen. Maar het is net alsof ik moet zeggen ” sorry, ik weet de weg niet, maar ik weet de weg wel naar Boven”. Iemand vroeg mij ook de weg naar boven, naar Groningen en er wordt wel eens gezegd ‘er gaat niets boven Groningen’. Maar er is wel degelijk iets boven Groningen.. 😉 Of iemand vroeg de weg naar Zoetermeer centraal,  ja sorry ik weet wel de weg naar Hem centraal”. (zie ook Bas z’n verhaaltje, over Hem centraal). Link vind je hier!

“Maar het is net alsof ik moet zeggen ” sorry, ik weet de weg niet, maar ik weet de weg wel naar Boven”

De derde persoon weet ik niet meer waar die naar vroeg, maar het zou toch wel wat zijn, als ik opeens over Jezus of de hemel begin te praten. Andersom als ik de weg moet vragen dan ben ik bij de eerste weg rechts al de weg kwijt. Ik heb dan eigenlijk gewoon een kaart nodig. Maar gelukkig zijn er via internet genoeg kanalen die de weg kunnen wijzen. Alleen dan beginnen ze met ” ga in oostelijke richting” ja euh.. wat is dan het oosten.. ? Waar de zon opkomt, maar ja de zon staat nu bovenaan de hemel… geen idee wat het oosten is… De wijzen uit het oosten.. tja zo wijs ben ik niet, terwijl ik wel uit het oosten kom. Goed, te lang ingewikkeld gepraat, maar hoe zou jij de Weg uitleggen aan iemand? Daar ben ik wel benieuwd naar. Ik zie graag jullie reacties tegemoet.

“Maar het zou toch wel wat zijn, als ik opeens over Jezus of de hemel begin te praten”

Hierbij in ieder geval een bemoedigend lied wat je kunt vinden in opwekking. De naam van het lied is ‘God wijst mij een weg’ en het is te vinden in de opwekkingsboeken onder nummer 429. Want Hij (Jezus) is het die uiteindelijk de Weg is naar de Vader (God). En Jezus wil jou ook graag je levensweg wijzen. Hoe Hij dat doet? Door zijn Woord (de Bijbel) of door liederen of andere mensen om je heen. Soms is het wel lastig, maar weet dat Hij je altijd wil helpen en je bijstaat. Een stukje uit de bijbel: “Laat uw hart niet in beroering raken; u gelooft in God, geloof ook in Mij. In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken. En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben. En waar Ik heen ga, weet u, en de weg weet u. Thomas zei tegen Hem: Heere, wij weten niet waar U heen gaat, en hoe kunnen wij de weg weten? Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij. Als u Mij gekend had, zou u ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu af kent u Hem en hebt u Hem gezien” (Johannes 14:1-7)

“Jezus wil jou ook graag je levensweg wijzen”

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *