Zuurstof

Zuurstof, wat is het fijn wat is het tof! Ademen na een moeilijke tijd, foei! Wat was dat een strijd… Mijn ogen zijn weer open, door te zijn opgestaan ben ik diegene die het licht weer ziet, ben ik diegene die weer kan lopen. Mijn hart staat weer open en wat heb ik dat lang zitten hopen. Mijn mond spreekt weer, niet alleen negatief maar ook positief en vol met sfeer! Zwartwit is door kleur verslagen en mijn gedachten waren het die onder de rotzooi lagen. Het was alleen maar klagen en negatief zijn en in realiteit sxhreeuwde ik het uit van de pijn. Wat was mijn leven? Waarvoor moest ik streven?

Het licht aan het einde van de tunnel was nog ver weg, de vlucht eindigde bij die te hoge heg! Wat is dat? Wie is dat en wat is dat voor gevoel? Weet nu helemaal niemand wat ik bedoel? Ik zit daar op die stoel, ik kijk naar voren en toen begon ik het te horen… De bries wind, en nee ik was niet blind. Ik kon het zien, ik kon het voelen, dat was wat al die andere bedoelen! Positief, vol van warmte en blijheid en wat deed ik altijd in mijn strijd? Ik was het lijntje met de duivel die me sloopte, dat was ook de reden dat ik steeds minder in de toekomst hoopte… Wat een gezegde, maar gelukkig is het de HEER die mijn levensweg verlegde!

Mijn ogen gingen écht open, en er was weer een leven waarop ik kon hopen. De pijn was verzacht en dat had ik nooit meer verwacht. Pijn is overgegaan in een leven oh zo fijn, en verzachtte pijn ging uiteindelijk over in helemaal niets meer, wát een eer! De sterren staren me aan, want ze zien me in mijn nieuw herboren leven staan… Een nieuw gezicht, helemaal op positiviteit gericht. Huilen kon ik niet meer, daar was teveel voor gebeurd leek het wel, maar wie trok daar aan de bel?! Ringeling, en nog een keer ringeling en daar gebeurde het ding! God en Jezus komen binnen en de Heilige Geest scheen door en om me heen, ik ben niet meer alleen…… De drie-eenheid leeft in me en met me en ik mag vertellen, zullen we samen belletje lellen?

De kleine dingen om me heen waarderen, de kleine dingen zien en alle creativiteit van de HEER eren. Dat is toch lekker, en positief bedoeld, het wordt misschien nog véél gekker! Ontspring de dans niet, want die kans krijg je niet, dat is wat me is gezegd, dat is zoals ik het zie en mijn ziel het ziet! Natuurlijk loopt niet alles over rozen, soms val ik neer en moet ik weer opstaan en verdergaan… Ik mag lachen, ik mag huilen en als het nodig is mag ik bij God maar ook de ander schuilen. Of het vanavond, vannacht, morgenvroeg of morgenmiddag is, het is altijd goed en nooit mis! Leven in positiviteit hoeft niet moeilijk te zijn maar leven in onzekerheid en bitterheid, dat maakt de strijd! Geef je een stukje aan het negatieve, dan breekt hij, de duivel steeds meer af van het lieve… Laten we samen lachen, samen genieten, samen dansen en laten we samen kijken naar de mooie kansen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *