Nooit meer hetzelfde…

Beste lezer, ik heb zitten nadenken of ik een artikel moet schrijven over de gebeurtenissen van gisteravond met de aanslag in Amsterdam en eigenlijk vind ik dat ik dit niet voorbij kan laten gaan… Ik ben ook een schrijver die schrijft en vertelt over het leven, en als we het over leven hebben dan is één van die voorbeelden wel wat er gisteravond rond half acht is gebeurd vlak na een TV uitzending. Een bekende Nederlandse misdaadverslaggever vecht voor z ‘n leven in een ziekenhuis na vijf kogels te hebben moeten incasseren… Vijf kogels die beslissen over zijn leven, vijf kogels die beslissen over leven en dood! Tenslotte vijf kogels die beslissen over misschien wel het verdere lot van de mensen dichtbij de Vries en de velen die ‘hem nog nodig hebben’! Gisteren op TV werd gezegd ‘jouw taak is hier nog niet voorbij’ en ‘je hebt altijd gevochten voor de ander en voor gerechtigdheid, nu wordt het tijd dat je voor jezelf vecht!’. Dit zijn naar mijn mening wel erg pakkende uitspraken en waarheid!

“Vijf kogels die beslissen over zijn leven, vijf kogels die beslissen over leven en dood!”

Al vrij snel circuleren er filmpjes op allerlei platforms en ik werd toch wel een beetje kwaad… Mensen die het lef hebben om het door hun gefilmde materiaal op social media te zetten en te delen op de bekende communicatieplatforms zoals WhatsApp. Wat is er voor lol aan om iemand te zien lijden op de straat waar ie is neergeschoten? Net zoals bij ernstige auto-ongelukken of moordzaken is dit weer één van de arrogante dingen waartoe mensen in staat zijn! Is het opvallen naar je medemens? Ten kostte van een ander? In elk geval is het tot op heden nog steeds niet bekend hoe het met de Vries gaat en wacht heel Nederland gespannen af. Gelukkig zijn er genoeg mensen op social media die hun medeleven tonen en dat is dan wel weer heel fijn om te lezen. Yes! Gelukkig zijn deze mensen er ook nog! Natuurlijk heeft de Vries zich op gevaarlijk gebied bevonden, maar allemaal wél om te helpen en om de échte misdadigers achter slot en grendel te krijgen. Rust in mensen hun hoofd, rust in hun hart met natuurlijk het verdriet van verlies! Dát litteken blijft altijd zitten…

“Gelukkig zijn er genoeg mensen op social media die hun medeleven tonen”

Wat voor nieuws krijgen we? Wordt het rouw of herstel? Blijft de Vries een kasplantje? Hoe dan ook, dit is verschrikkelijk! Zoiets gun je niemand om zo wreed in de ‘shit’ te belanden. Misschien wel een wreed einde en anders een heel wreed herstel… Wij met onze meningen over deze misdaadverslaggever die soms hard om de hoek kon komen maar wel duidelijk zei wat hem dwars zat in TV programma ‘s. De één kon er niet tegen, de ander wel! Maar dat is nergens omheen draaien, dat is soms dat eerlijkheidsspel! Of dat woord in het woordenboek voorkomt, geen idee! Maar het draait om eerlijk zijn en dat deed ie naar mijn mening op zijn manier. Laten we hopen dat ie er bovenop komt en zijn werk weer kan afmaken, of ben ik nu ook in gevaar als ik dit zeg?! Sowieso gun ik niemand de dood, dus ook Peter R de Vries niet! Ooit zei Pim Fortuyn, ‘dit land gaat naar de verdommenis‘ Een harde uitspraak die ik citeer… En eigenlijk heb ik een hekel om een vloekwoord als Christen te vermelden in deze tekst, maar zit er niet een groot stuk waarheid in als je om je heen kijkt hoe het met dit land, maar ook de hele wereld gaat?!

“Een harde uitspraak die ik citeer… En eigenlijk heb ik een hekel om een vloekwoord als Christen te vermelden in deze tekst, maar zit er niet een groot stuk waarheid in?”

1 reactie

 • Victor R.Meijer

  voor Peter R de Vries

  wie misdaad bestrijdt
  wordt erdoor geraakt

  ik ben in generlei vorm te vereenzelvigen
  met het geloven in de dood
  van mensen
  ik loop als wereldburger door een veld van klei
  in schoenen van lood
  om niemand op aarde als slachtoffer te wensen

  vergeet nooit ,
  de sneeuw die valt in mijn hart
  omdat ik een mens van deze wereld ben

  Victor R. Meijer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *