Lieve Lientje

Lieve Lientje, dat is wat men tegen je zegt, want jij bent de dochter van Katrientje. Je lieve gezicht, dat is absoluut de moeite waard om te beginnen aan een gedicht. Je ogen doen me zweten en eenmaal luisterend naar je stem, ohhh je moest eens weten! Het klinkt als muziek in mijn oren en met mijn dansritme is het fantastisch om aan te horen. Met je pracht figuur kijk ik je aan en voor je het weet gaat het weer voorbij zo ‘n uur! Verstijfd lijk ik in de hitte bevroren, maar weet je? Stiekem kan ik alles van je zien en horen… Mijn ziel slaat op hol van verliefdheid en weet je? Het is ook zo ‘n strijd! Wil jij mij, verandert ik in wij? Ben ik diegene waarmee je straks sjanst, mag ik straks voorgaan als je met me danst? Elke dag wordt een week en steeds vaker zet je mijn gevoel op de kweek. Wil je mij of wil je me niet? Ben ik diegene die je wel of niet ziet… Elke dag denk ik aan jou, maar die welles nietes gedachte maakt me flauw! Wanneer wordt het moment van de waarheid? Wanneer eindigt deze onzekere tijd?

Lientje, zo mooi en stralend, ben ik niet te falend? Is mijn uitdrukking niet datgene wat je van me verafschuwt, ben ik niet diegene die zich steeds verder de afstand induwt? Op een dag schijnt de zon tijdens een prachtige morgen, het lijkt een dag te worden zonder zorgen… Eenmaal de deur dichtgedaan loop ik weer richting jou op de wel bekende laan, ben ik tussen veel mensen diegene die je ziet staan? De éne keer zeg je iets, de andere keer niets. Soms lach je en kom je mijn kant op, soms lijk je geïrriteerd en is dat voor mij de stop! Jij bent diegene die ik wil maar hoe pak ik dit aan? Hoe en waar moet ik staan en proberen met jou naar buiten te gaan? Het is middag en de zon schijnt volop, ik zit buiten mijn smoothie te drinken terwijl ik door de warmte lijk te zinken. Het is stil, en dat is ook even wat ik wil… Niemand om me heen, even helemaal alleen! Maar dan klinkt de deur die open gaat en ben jij, Lientje het die bij me staat… Je komt naast me zitten en terwijl dit gebeurt ben jij diegene die me weer helemaal opbeurt!

Je praat me me en ik zeg netjes dingen terug, voor ik het wist had ik een oceaan van zweet op mijn rug! Ik sta op springen maar wist ik veel dat ik even later een heel vrolijkheidskoor bij elkaar zou zingen? Je antwoord was ja, want ik stelde je opeens die verlossende vraag, je vond me niet eens vaag… Met een zoen van jou op mijn wang was ik opeens niet meer bang… Ik wilde je aanraken, ik wilde met jou al meteen de mooiste tijd maken! Het etentje had ik geregeld, en zo lijkt een mooie avond met misschien wel mijn Lientje bezegeld! Eenmaal in het restaurant ben ik diegene die de stoel van tafel schuift en wel aan jouw kant. Jij met je glimlach gaat zitten en met je mooie pracht zit je daar dan… Word ik jouw toekomstige man? Je kijkt me recht in de ogen, Over je liefdevolle en spontane uitstraling is helemaal niets gelogen! Dan het moment van de waarheid, er komt een rekening en natuurlijk betaal ik die, want zo gaat nu eenmaal dat ding! We gaan samen een wandeling maken en ergens hoop ik dat ik antwoord krijg op hoe je mond zal smaken?

Het is een prachtig park waarin we lopen en ik blijf hopen… Dan het moment van uitspatting, want je steekt je hand uit voor het wel bekende hand in hand lopen. Mijn hart bonkt, nee het slaat, want ik ben diegene die je hebt uitgekozen, ik ben diegene die misschien wel voor altijd me je meegaat! Lieve Lientje, prachtige dochter van je moeder Katrientje, Ik ben zó blij op dit moment, zo blij dat ik jou ken en jij mij kent! Hand in hand lopen we en lopen we, het park lijkt oneindig groot en daar ginds ligt een boot. Lientje ga je met me mee is wat ik vraag, we gaan varen en we zien wel waar we terecht komen! Daar zitten we dan op een bootje te wiebelen op het prachtige meer tussen de bomen. We liggen midden op het water en het is heerlijk warm, en dan voel ik plotseling je arm… Je streelt mijn rug en komt dichterbij, je wilt wat van mij en ik wil wat van jou en dat maakt me ongelofelijk blij! Met jou, prachtige Lientje, zit ik nu op deze boot en voor ik het weet lig ik in je armen en ontstaat de eerste kus! Heerlijk dit terwijl ik mijn onzekerheid steeds meer weg blus!

Ik ben smoorverliefd, jij bent smoorverliefd, samen kijken we naar de zonsondergang op ons bootje… Nouja niet helemaal ons bootje maar we brengen hem netjes weer terug want we hebben ondertussen allebei een natte rug. Na stoeien en knuffelen in ondiep water zijn we behoorlijk nat, de liefde bruist door ons heen en eindelijk hebben we nu wat! De avond maar ook de nacht duurt nog lang, want we zijn nog langer niet klaar met de eerste date, dit moet een moment worden die jij maar ik ook niet vergeet! We zijn nu één en nooit meer alleen. De weken worden maanden en maanden worden jaren. Onze kinderen zijn pas geboren, wát een prachtige gebaren! Hoe onzeker ik was, hoe zéker ik nu ben, met jou, onze kinderen, lijkt ons niets meer te kunnen verhinderen…… Wij, trouw en wetend dat ik ontzettend veel van je hou… Elke dag is weer bijzonder, of het nu helder, droog en warm is of donker met bliksem en donder…… Wij zijn samen één en niemand krijg óns eronder! Ik sta naast jou, jij staat naast mij en met de kinderen maakt het ons samen nog meer ‘Wij!’ 💕

2 reacties

  • admin

   Hallo 😉

   Ik heb al een heel tijdje mijn geluk gevonden. Ik hou ervan om romans te schrijven, maar deze is niet gebaseerd op mijn situatie. Dankje voor je compliment! 🙂

   Groetjes Bas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *