Het regent Oranjetranen…

Gisteravond, 2-0 en rood voor Oranje… Tien spelers moesten het zien te overleven in Boedapest, maar helaas… Het Oranje elftal redt het niet, en zo is het zoals iedereen in Nederland het ziet! De vlaggetjes wapperen nog door de straten en men drinkt een extra pilsje om het verlies te verwerken… De verslaggever ziet hoe hij Oranje ten onder ziet gaan en probeert dit nog op een zo net mogelijke manier tegen de kijkers te vertellen. Dit is wreed en sommigen vinden dat het niet goed is aangepakt en je hoort mensen zeggen ‘eigen schuld, dikke bult!’ maar draait het héle voetbal niet om geluk of pech?! Het is simpel, ze waren gewoon niet goed genoeg en verloren is verloren! Nederland pakt het normale leven weer op en een troost is voor velen om naar de wielerwedstrijd van de Tour de France te kijken en het prachtige landschap dat er altijd bij hoort.

“De vlaggetjes wapperen nog door de straten en men drinkt een extra pilsje om het verlies te verwerken…”

Tijdens de verloren strijd regende het pijpenstelen en het leek alsof Nederland in huilen uitbarstte… Toen werd geschakeld naar de studio waar de verslaggever het programma overnam kwam het met bakken uit de lucht en zo werd een sombere situatie nog even aangesterkt. Het klettert, het giet en het is iedereen die de 2-0 van Tsjechië ziet! Géén oranje reclame meer, dus geen ‘ge naar links en naar rechts…’, géén oranje T-shirts meer voorlopig en de hoedjes moeten weer even voor een tijdje naar de zolder. De lol is er qua voetbal even weer af en iedereen kan voor de zomer even genieten van een welverdiende vakantie. De zon schijnt, het is weer lekker warm en heet en met af en toe een goede donderbui wordt het land verkoeld. We moeten het nu doen zonder Oranje versiering maar ach… Hadden we nu écht verwacht dat we de finale zouden bereiken? Was leuk geweest maar die kans is klein!

“Het klettert, het giet en het is iedereen die de 2-0 van Tsjechië ziet!”

De dip zit er begrijpelijk flink in bij de meeste Oranjefans en met een rotgevoel worden vlaggetjes en andere versieringen vandaag van het huis verwijderd. Maar ach… het is toch maar voetbal? Het leven gaat door en er zijn andere dingen waar we over kunnen zingen… Ookal dreunt het door het land, ookal huilt het oranje tranen boven Nederland… Al snel komt de zon weer op! De donkere wolken zijn achter ons en kijk eens hoe mooi blauw alles is! Af en toe een stapelwolkje en een veelbelovende dag en avond om misschien de barbecue lekker aan te steken. De normale werkweek is weer begonnen en hoogst waarschijnlijk was de 0-2 voor Tsjechië het gesprek van de dag en was de koffieautomaat de standplaats om indien nodig elkaar met een grapje tussendoor te troosten. Oranje komt weer in hun oude vertrouwde Nederland aan en vanuit het vliegtuig is het een eerste reis naar hun welverdiende rust! Zien we onze Oranje vechters weer terug in de winter van 2022 tijdens het WK in Qatar?

“Ookal dreunt het door het land, ookal huilt het oranje tranen boven Nederland… Al snel komt de zon weer op!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *