Stout

Beste lezer, dit keer heb ik een gedicht geschreven over een onderwerp waar we allemaal weleens op zijn aangesproken en tegelijkertijd genoeg over hebben nagedacht of het wél of niet kon. Onze ouders wezen ons op het goede en het slechte en wie heeft er niet voor straf op de trap gezeten of misschien wel naar de slaapkamer? Spruitjes eten wil bijna niemand, maar toch moest het en anders geen toetje of naar bed. Appelmoes eroverheen of een andere saus, maar het moest op en wat dacht je van flirten? Heb jij het lef om diegene waar je al een tijd verliefd op bent een beetje uit te dagen in de hoop dat hij of zij met je uit wil eten of een ‘gezellige wandeling’ wil maken? Dit laatste mag, want een beetje lef moet je tegenwoordig wel hebben 😉 Hieronder volg het gedicht:

Stout

Stout is niet altijd fout, het ligt aan het oordeel, want is het om te lachen of is de frustratie teveel? Kun je er van leren om opener te zijn of doet het alleen maar pijn? Stout kun je zijn als je gaat flirten met je stiekeme favoriet, in de hoop dat men je snel kloppend hartje ziet! Glimlach of wegkijken, het gaat altijd één kant op, namelijk groei in liefde of de verliefdheid zal snel bezwijken. Knuffel en zoen, teleurstelling en tranen, soms komt het dicht bij elkaar en zal het zich een weg banen. Dansen op een zwoele avond of piekeren over de afwijzing, het is en blijft altijd een spannend ding! De zon zal voor je schijnen en de te stille momenten zullen voor je verdwijnen!

Stout is als je geen spruitjes eet, maar weet je dat ook jouw ouders het vroeger niet aten? Het is dat je het even weet! Appelmoes, mayonaise of een lekker sausje, bij de meesten is en blijven de spruitjes niet te pruimen. Een poosje op de trap of de kamer is als je hierin gaat verzuimen. Je moet en zal eten en vervolgens krijg je wél een lekker toetje met slagroom, dat is toch een ieder ’s droom? Grapjas zijn, maar dan op een manier zonder vrees en pijn, wat een heerlijke lach en die tranen lopen uit velen hun ogen, daar is absoluut niets over gelogen! Stout zijn is soms zo heerlijk en zie je? Het kan ook eerlijk… Stouterd klinkt een beetje bekakt, maar voor de knuffel eerst dat lekker balletje gehakt!

Na het eten, na het diner, na de wandeling komt het moment… Dat tijdstip geheel onbekend. Je beurt je lief op en zegt dat je van hem of haar houdt. Dan oelala, komt het moment van jullie twee, zo gezellig, zo fijn, zo romantisch en soms zo stout! Alles mag, alles kan, dus waar wacht men nog op? Ga ervoor en ga tot de top! Stout zijn is te hard rijden, of steggelen tijdens het strijden, na de tijd volgt de boete of consequentie… Op dat moment zit men even op een andere frequentie. Het stoort, het kraakt, en op dat moment, kort of lang is het even niet zoals het hoort, is het even niet zoals je ontwikkeling doormaakt… Gelukkig is er meestal een gezond verstand die erover waakt! Dat maakt een mens die zijn leven steeds mooier en verstandiger maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *