De zomer is begonnen!

Het is zeven uur in de ochtend als ik opsta en na een zeer warme periode met temperaturen van vijfendertig graden is de zomer nu dan écht begonnen. Ik heb het dan over de ‘kalenderzomer’ die elk jaar op 21 juni begint. De druppels kletteren op de ramen en zodra ik mijn bakje yoghurt heb leeggegeten denk ik bij mezelf ‘dit is wel een héél ander beeld van buiten dan de zonneschijn en hitte van afgelopen periode’. Ik kleed me aan en bereid me voor om de fiets te pakken want het is tijd om naar het werk te gaan. De regenbroek en jas trek ik over mijn normale werkkleren en de capuchon gaat op. De fiets op en gaan met die banaan! Het regent dat het zeikt is een bekende uitspraak en dat is ook werkelijk waar. Onderweg ervaar ik de bloemetjes die wagenwijd open lijken te staan om maar al te graag water te vangen en de bomen dansen door de wind. De mensen zijn niet blij dat ze nat worden maar de natuur viert feest! Het lijkt oktober maar het klopt niet… De bloemen hebben nog kleur en het groen is toch écht groen! Ofwel de belofte zomer staat nog rechtop…

“Het regent dat het zeikt is een bekende uitspraak en dat is ook werkelijk waar”

Onderweg hoor ik de putten gorgelen en terwijl ik door de plassen moet fietsen zie ik daar in de verte nog geen sprankje verlichting. Het plenst uren door en binnenin het kantoor doe ik sinds lange tijd de lichten weer aan. Het is verder een normale werkdag en zelfs op de terugweg naar huis regent het nog steeds, maar wel een beetje minder! Er komt eindelijk een sprankje licht en het wordt droog… De koeien lopen op het weiland en ze loeien van blijdschap. Ze lopen naar het prikkeldraad om me te begroeten lijkt het even later wel maar hoe groet ik terug? Door gewoon hallo te zeggen of ‘proberen terug te loeien?’ Dat zal maf zijn als er automobilisten, fietsers of wandelaars voorbij zouden komen, maar toch zeiden mensen dat ik het vroeger goed kon… Een koe nadoen, dat doe je als je zestien bent en misschien ben je er dan al veel te oud voor maar ach… Dat innerlijk kind met mag toch ook weleens even naar voren komen? Het komt er op neer dat de weerman moet oppassen dat ie niet uitglijdt in de plassen regenwater als hij ergens in een plaats het weer voorspelt en het vooruitzicht ‘pleisters en gips’ betekent voor hem!

“Het plenst uren door en binnenin het kantoor doe ik sinds lange tijd de lichten weer aan”

Voor het begin van de zomer is deze dag geen goed voorbeeld. Je zou denken dat het 21 September is. De EK vlaggetjes wapperen hun salto nogeens lekker door en met een beetje pech is alles doorweekt door de regen… Maar ach, Nederland is toch al door! Nieuwe vlaggetjes zijn er nog wel en de bitterballen, bier en andere lekkernijen zullen er niet anders om smaken, alleen die barbecue wordt wat lastiger en minder leuk met een temperatuur van vijftien graden en vochtig weer! Terwijl ik dit artikel schrijf zie ik hier over de stoep twee mensen met een oranje-cape fietsen en denk ik bij mezelf ‘tijd om de TV aan te zetten’ want nu op dit moment zal het Wilhelmus wel zijn gezongen en de wedstrijd begonnen zijn! Dus even op naar net één. Ik zie, ookal is het in de stromende regen vandaag, op steeds meer plekken vlaggetjes en andere EK-versiering hangen en dat van mij ligt nog op de zolder. Het enige wat bij mij nu oranje is dat zijn die heerlijke oranje mandarijnen in de fruitschaal! Dus toch een beetje oranje-versiering 😉 Als we dichter bij de finale komen dan ga ik het zéker overwegen om vlaggetjes op te hangen maar laten ze zich eerst maar eens bewijzen.

“De EK vlaggetjes wapperen hun salto nogeens lekker door en met een beetje pech is alles doorweekt door de regen…”

De vooruitzichten zijn beter, het wordt droger en de zomer begint weer een beetje terug te komen, of toch de lente? Als ik naar de temperaturen kijk dan lijkt het eerder lente dan zomer, ook daar is niets mis mee! Even een lekkere verkoelingsperiode en voldoende water voor de natuur! De vogeltjes hebben hun douche gehad en fladderen weer volop door de wereld en een donkere lucht trekt weg naar alle kanten terwijl Memphis het eerste doelpunt voor Nederland erin knalt! Toch wel weer een spannende wedstrijd met dat afgekeurd doelpunt van Macedonië! De oranje-leeuwen worden goed op de proef gesteld… Terwijl de lucht weer donkerder wordt en het straks denk ik weer gaat regenen lijkt het in de Arena nu zonnig van de juichende oranje-fans. Hopen dat dat nog even duurt want voor je het weet regent het ook in het stadion en gewoon omdat het overal in Nederland regent vandaag… Voor nu blijf ik vanavond lekker binnen om onder andere voetbal te kijken en daarna misschien even wat te schilderen op mijn doek. Al genietend van de vogeltjes op mijn schutting en bij de waterpartij zeg ik tegen al mijn lezers ‘Tot de volgende keer 😉”……

“Terwijl de lucht weer donkerder wordt en het straks denk ik weer gaat regenen lijkt het in de Arena nu zonnig van de juichende oranje-fans”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *