Emotie, dat zijn wij!

De schaduw van je ziel, dat is wie je bent en zoals men je kent, met al je goede dingen maar ook je slechte weet je het riedeltje nog steeds goed te zingen. Soms lukt het ook even niet, en helaas is het niet iedereen die dat dan ziet. Daardoor vallen je tranen soms als het giet! Geluk of deprie, bij welke mensen kun je het écht zien? Bij wie? Is het in je buurt of ben jij diegene die ongelukkig naar die ander tuurt? De emotie leeft overal om ons heen en deze laat ons hoe dan ook nooit alleen! Want dat is wie we zijn, wat we zijn in vreugde en pijn… Emotie hoeven we geen deftige naam te geven, want dit krijgen we gewoon voor niets mee in ons karakter, ons hart, ons leven! De emotie is een gevecht, een leerweg, vrijheid, blijheid en gesprekken voeren, soms is het een marathon om de wereld rond te toeren. Hardlopen, fietsen, wandelen, het laat je hart en ziel alle negatieve inhoud waar je niets aan hebt slopen… Maak ruimte in je hoofd want heb je jezelf ooit niet wat beloofd?

Misschien een strenge preek, maar kijk wat je er aan hebt voor deze week! Weet je dat er een God is? Eentje die je kan helpen met je verdriet of gemis? Denk je bij jezelf, daar heb je hem weer… Maar bewijzen kan ik het, want ik ben geestelijk genezen en in positieve sfeer! Daarom gun ik het jou, want weet dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds aan mijn genezing bouw. Op en af, soms is het moeilijk, soms lijkt het een straf… Maar vaak sta je op beide benen omdat de HEER aan je is verschenen! Woede, verdriet en bitterheid, het is bij veel mensen een probleem en een dagelijkse strijd. Wat kun je er anders aan maken? Hoe wil jij de hersenen van de hele wereld kraken? Helaas… Dan kan ik je daarmee niet gelukkig maken. Wel kan ik je vertellen over positiviteit, namelijk het geven van je hart aan de HEER, het verwerken van al die narigheid en werken aan een mooie tijd! Open je hart, je emotie, je zijn wie je bent, want voor altijd geldt: dát is zoals men je graag kent! Weet je dat je een hartstikke tof mens bent?!

Kijk naar nu, naar voren maar niet terug, want dat geeft pijn in je rug! Alle ellende in je rugzak, alle teleurstellingen in die zware bak… Wat moet je ermee? Verwerk het en spoel het door de plee! Ookal zijn je littekens gezet, wees trots op jezelf dat je van die nare negatieve ‘ziekte’ bent ontsmet. De ziekte die je ‘black dog’ kunt noemen of depressie, laat de HEER je helpen en wees dan eens eerlijk… Ben ik dan nog steeds vreemd met die impressie? Sluit je ogen en luister, denk eens niet in het duister. Voel je, hoor je en ervaar je je innerlijk kind? Wat ben je? Wie ben je? Wat wil je? Wat zijn je mogelijkheden? En let wel… Iedereen heeft mogelijkheden want niemand is geboren voor niets en zoekt een leven lang door rondjes te trappen op die fiets! Jij hebt een doel, en wat maakt dat je leven toch een mooie boel! Snap je nú wat ik bedoel? Laat je emotie er zijn, nogmaals in liefde, vreugde maar ook pijn… Ga met jezelf in gesprek, balanceer en kies voor wie jij daadwerkelijk bent! Open de deur want de HEER heeft geen klink… Jij moet het doen, want dan ontvang je ook die hartelijke zoen… De zoen van welkom of de knuffel van fijn dat er je bent en dat HIJ je kent…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *