Frikandel speciaal

Het is ongezond maar zo verrekte lekker! Een frikandel, uitjes met curry en mayonaise eroverheen. Een enkeling heeft in plaats van curry tomatenketchup wat ook erg lekker is. Vroeger toen ik tiener was, later toen ik twintiger was en nu nog steeds nu ik dertiger ben en bijna veertiger, nouja dat duurt dan nog drie jaar maar toch… Vind ik een frikandel speciaal nog steeds beren-lekker! En met een ‘berenhap’ erbij wordt het feest helemaal compleet. Laten we niet té hard van stapel lopen en eens kijken waar het allemaal is begonnen. Vroeger toen ik elke week uitging met vrienden gingen we na binnenkomst eerst rondkijken in welke zaal het gezellig was en vervolgens bleven we er hangen. Biertje hier, Blue Curaçao daar en voor je het wist had je trek als een gek! Inderdaad, ik was best een ‘uitgaanstype’ die er wat van probeerde te maken qua gezelligheid en af en toe met mate een glaasje alcohol in mijn lichaam hoorde er gewoon bij…

“Het is ongezond maar zo verrekte lekker! Een frikandel, uitjes met curry en mayonaise eroverheen”

Velen zullen nu denken ‘met Cola of Jus d Orange kunt je toch ook schik hebben? Jazeker! Maar bijna iedereen dronk bier en dat was met mate ook wel lekker. Dán kwam het moment om de trek te temmen en gingen we naar de snackbar die tussen de zalen aanwezig was. Patat, frikandel speciaal was meestal mijn specialiteit ookal barstte ik toen dertijd van de puisten, die patat met frikandel moest erin! Heerlijk lekker en het mooie was, ik kwam er geen kilo van aan! Toen kon dat nog, toen ik een jaar of achttien / negentien was… Soms denk ik er weleens aan terug als ik met een schuldgevoel op de weegschaal sta en erachter kom dat ik weer ben aangekomen na een ‘tegenwoordig bakje patat met frikandel speciaal’… Lang leve het volwassen worden! Scheelt, je hoeft er niets voor te doen om aan te komen maar het afvallen daar wil ik het later nog weleens met jullie over hebben… Nu eerst de frikandel speciaal 😉

“Heerlijk lekker en het mooie was, ik kwam er geen kilo van aan! Toen kon dat nog, toen ik een jaar of achttien / negentien was…”

De frikandel speciaal, elke week tijdens het uitgaan maar ook weleens thuis tijdens het middageten was het een genot op een broodje! Een lekker broodje ongezond dus… Een ongezonde start van de middag met twee dubbele boterhammen met een gebakken frikandel speciaal met uitjes erop en ‘s avonds natuurlijk wel een gezonde avondmaaltijd met groente. Automatisch kreeg ik uiteindelijk elke week bij binnenkomst van de uitgaansgelegenheid van mijn vrienden een frikandel speciaal en wat dacht je van de kermis? ‘s Zomers gingen we in de buurt alle kermissen af om er een mooi feestje van te maken en natuurlijk kon dat ook niet zonder frikandel speciaal. Al peuzelend genoot ik er weer van en of het nu frisjes was, heel erg warm of een zwoele zomeravond… Hij viel écht niet uit mijn hand! Tja, de kermis, het uitgaansleven van vroeger, soms mis ik het wel maar eenmaal volwassen is ook écht volwassen en heb je andere dingen in je leven die ook prachtig zijn!

“Een ongezonde start van de middag met twee dubbele boterhammen met een gebakken frikandel speciaal met uitjes erop”

Ondanks die veranderingen in elke fase van het leven smaakt de frikandel speciaal me nog steeds erg goed en verheug ik me erop als ik hem één keer in de maand mag nuttigen. Als je volwassener wordt dan ben je ook wijzer, dus elke week die frikandel speciaal gaat hem niet meer worden want uitdijen zit ik niet zo op te wachten. Ik hoop oud te mogen worden met een gezond lichaam én geest, dus laten we het gewoon bij af en toe houden… Een herinnering om nooit te vergeten, want wat was dat toch lekker dat eten. Elke keer kwam die frikandel speciaal weer en wat er ook was, ik kwam helemaal in mijn sas! Een lach, een juich, een emotioneel moment, de frikandel speciaal is datgene wat me nu nog steeds met mate verwent. Nu zijn er aardappeltjes op mijn menu, tenminste het moment dat ik deze column schrijf, aardappeltjes met groente, hamburger en verder eens kijken wat ik er nog in kan klatsen 😋 In elk geval een maaltijd voor de avond zonder al teveel gekke fratsen!

“Een lach, een juich, een emotioneel moment, de frikandel speciaal is datgene wat me nu nog steeds met mate verwent”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *