Eindelijk! Na weken van regen…

Eindelijk! Na weken van regen en grijze luchten kunnen we nu diep zuchten. De zon schijnt en elk grijze wolkje van vandaag verdwijnt. Na een periode van natheid en grauw gaan we over in kleurrijk en blauw. Wolkjes worden onschuldig en wit, daaraan kun je merken dat er vooruitgang in zit. Lente is voor het grootste deel al niet meer zoveel, behalve de bloemen, want daarom kunnen straks de bijtjes zoemen. Hommels, vlinders, maar natuurlijk ook de menselijk zomerse cilinders, ze gaan beter functioneren als we de natuur beter gaan eren! Helaas zal de wereld nooit leren, maar dat wil niet zeggen dat iedereen onze wereld wil kaalscheren…

Het paradijsje begint niet alleen bij het paleisje, vooral nu vertelt de kalender dat het tijd is om af te rekenen met het gemis. Regen overheerste ons goede humeur, daarom is het nu eindelijk tijd voor zon, vlindertjes en een heerlijke geur! De stoelen kunnen weer naar buiten en de parasol kan worden neergezet, want we hebben het van de winter weer gered! We kunnen weer, en ondanks Covid steeds meer! Naar buiten, straks samen eten en als we naar het strand gaan zéker het insmeren niet vergeten! Zonnebrand factor zoveel, want het hangt van je huidskleur af hoeveel.

De barbecue zal uit de schuur gehaald worden en niet te vergeten zal bij het speciale bezoek gedacht worden aan de speciale borden. Sausje hier en salade daar, wat gunnen we onszelf toch weer elk jaar dit heerlijke gebaar! Vleesjes natuurlijk niet vergeten, want anders lijkt het bij de meeste mensen alsof je niet het niet over barbecueën hebt en dat waar het om gaat bent vergeten. Wijntje, biertje of toch maar fris, kiezen we nog gezonder door nu eens over te gaan op ranja omdat door Corona ons gewicht al aan de hoge kant is? In elk geval vergeten we niet om kolen te halen en braadboter te halen zodat we niet hoeven te balen…

Warme zomer of een natte? De weerkundigen zeggen dat een koude en natte lente een warme zomer betekent. Deze momenten kun je zien als extra rente, want elke warme dag genoten is mooi meegenomen toch?! Langleve de lente! Het vakantiegeld stroomt bij de meesten binnen, maar wat gaan we voor dit jaar nu eens verzinnen? Op vakantie in binnen of buitenland, gelukkig is er bijna overal in de buurt wel een strand. Huisje of tentje, naast luieren geven we natuurlijk onze energie ook in het bekijken en ervaren van de verschillende gewoontes en culturen. Want, als je goed nadenkt zijn we allemaal buren…

De voorspellingen voor deze en volgende week zijn goed, daarom gaan we naar de winkel met enige spoed. Barbecue, nieuwe zonnebrand, en natuurlijk naar de tuinwinkel voor onze voor- en achtertuin. Opruimen met het onkruid en eventueel alle van de winter overgebleven puin! Nu zeg ik je met een lach, geniet ervan en eetsmakelijk! De klok tikt op het moment dat ik dit lange gedicht schrijf bijna vijf uur aan, dus zeg ik je nu gedag! Geniet en kijk eens rond… Het maakt je vrolijk en je koppie alleen maar gezond 😉 Fijne avond en tot het volgende artikel, verhaal, column of gedicht… Smeer niet alleen je rug en nek in, maar ook je gezicht! 🌞

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *