Langzaamaan…

Beste lezer, we mogen weer langzaamaan… Na een lange periode van lockdown kan er weer ietsje pietsje meer! De terrassen zijn open, restaurants binnenkort en wat is het fijn om weer ouderwets te drinken of een hapje te eten met wat vrienden in dat gezellige café. We mogen weer zonder afspraak naar de winkels en mooi om te zien is dat de winkelstraten weer steeds meer gevuld worden met mensen. Het beeld in de winkelstraat maar ook op de pleinen was de afgelopen maanden leeg en elke dag leek een nacht waarbij er ook bijna niemand buiten komt. Het leven wordt weer langzaam minder geïsoleerd en wat fijn dat we straks in de zomer weer een vooruitzicht mogen hebben op ons oude leven. Steeds ietsje meer… Komt het oude leven van vóór Corona terug? Ik acht de kans absoluut aanwezig en naar mijn mening moet dat ook! We zijn mensen om vrij te leven en te communiceren in een echte wereld en niet alleen maar via internet.

“Komt het oude leven van vóór Corona terug? Ik acht de kans absoluut aanwezig en naar mijn mening moet dat ook!”

Ik wil met deze column geen strijd creëren met meningen over wie wél en niet terug wil naar de oude samenleving. Wat ik wel denk is dat veel mensen meer gaan thuiswerken en dat werkgevers dit zullen blijven ondersteunen. We hebben immers veel uitgegeven aan een goede of betere thuiswerkplek. Wat dacht je van een betere laptop of sterkere wifi? Misschien zelfs een grotere TV om via een videobelprogramma elkaar nog beter te kunnen zien of heel simpel eindelijk eens een andere bril… Laten we vooral de webcams niet vergeten die over de toonbank rolden! Dit leek de afgelopen anderhalf jaar het nieuwe communiceren met elkaar te worden en dit werd het ook tot nu… Tenminste, als we met z ‘n allen ons gezonde verstand erbij houden en niet als een wilde de ellende weer gaan opzoeken! Want, moeten we zo nodig naar het buitenland op vakantie gaan?

“We hebben immers veel uitgegeven aan een goede of betere thuiswerkplek”

Het regent mondkapjes. Overal vind je ze op de grond en dat is steeds meer een herkenning dat we in een wereldwijde pandemie leven. Maar wat als straks alles voorbij is? We zullen dan nog steeds op veel plekken af en toe nog een achtergebleven mondkapje tegenkomen. Weet je nog die tijd? Dat we allemaal mondkapjes moesten dragen en dat dat behoorlijk irritant was? Ach, eigenlijk hielp het geen moer! Ik droeg ze en ik kreeg toch Corona… Dat is een voorbeeld van wat mensen zeggen en ik sluit me erbij aan. Belangrijker is dat we de Coronakilo ‘s weer kwijtraken want voor de spiegel straalt het toch wel wat opgezwollen uit. Ons koppie toont een teleurgesteld blik want die vetrolletjes of dat buikje van de afgelopen anderhalf jaar dat zit maar niet mooi en lekker! Langzaamaan mogen we meer laten gaan en weer leven! Vrijheid wordt weer steeds meer blijheid en als straks de sportscholen opengaan dan zal je de coronakilo ‘s door de schoorstenen zien wegdampen! Gaan we onze verjaardag inhalen, gaan we kerst, sinterklaas en oud en nieuw inhalen? Toch nog die paasbrunch? Gaat er een extra groot barbecue seizoen plaatsvinden dit jaar?

“Vrijheid wordt weer steeds meer blijheid”

We mogen weer, maar helaas zullen we ook zien dat panden leeg staan daar waar we het niet verwachten. Enkele horeca zullen niet meer open gaan en zelfs sommigen zullen na jaren van succes niet meer bestaan! Want waar halen ze dat geld toch allemaal vandaan? Geen inkomsten en vele hoor ik zeggen: “Hoe zit het met die subsidie van de overheid?” Moeten we ons nu opmaken voor een grotere crisis? Misschien wel, misschien niet… Het is natuurlijk wel zo dat al die verliezen en voorschoten die overheden wél betaald hebben allemaal weer terug moeten worden betaald lijkt me! Natuurlijk gaat dat ook via de consument gedaan worden… Niet te vergeten is het aantal werklozen. Als je vanuit de horeca komt en je nu opeens in een tankstation staat een beetje met tegenzin staat pin-transacties te doen van binnengekomen klanten. Bliep, wéér een gemist moment voor mezelf! Waar blijft die horeca nu?! Het mag weer, want streaming media is niet meer de standaard voor de film. Eindelijk kunnen we straks weer naar de bioscoop om gezellig met meerdere mensen een film te kijken en lekker van de suikers te genieten van de snoeperij. Colaatje erbij en natuurlijk de zoete of zoute popcorn, want dat hoort toch zo in de bioscoop?

“Moeten we ons nu opmaken voor een grotere crisis? Misschien wel, misschien niet…”

De deuren gaan steeds meer open, we kunnen onze creativiteit weer in de open wereld en naar elkaar laten zien. Niet meer alleen via internet voor je scherm maar eindelijk in de openlucht of zaal. Heerlijk als theaters weer opengaan en we straks strak naast elkaar kunnen genieten van de gezelligheid! We bereiden ons voor op de zomer, en dit jaar een zomer dat bestaat uit herkansing… Ondanks dat we dit jaar allemaal ingeënt worden, tenminste diegene die ervoor kiezen, gaan we dit jaar voor de tweede keer (bijna) weer open. En de herfst en winter? Daar wachten we nog even op! Nu eerst de zomer waarin we wat gaan vieren… Namelijk overwinning en een keiharde schop tegen Coronavirus! Langzaamaan kunnen we meer, steeds meer totdat… Misschien over tientallen jaren… Laat ik maar niet te negatief zijn maar dit artikel wat al positief is ook een positief gevolg geven! Happy Freedom……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *