Als je huilt, als je lacht…

Als je huilt, als je lacht, als je je rottig voelt, als je je vrolijk voelt… Kom bij mij, want ik maak je vrij! Als je geslaagd bent, je juicht van overwinning en met vertrouwen naar de toekomst kijkt… Kom bij mij en vier het! Als je bent gezakt, je baalt als een stekker, je het even niet meer ziet zitten… Kom bij mij en ik help je! Ben je iemand verloren, sta je weer alleen? Kom bij mij en ik loop naast je! Ben je in de slappe lach? En weet je even niet hoe je moet ademen? Kom bij mij dan geef ik je lucht… Val je in tranen van verdriet en valt het allemaal even niet mee? Kom bij mij en ik troost je! Ben je depressief, is je leven uitzichtloos? Kom bij mij en ik zal je de weg wijzen… Ben je opgebrand? Ik ben je kleur en ik versla het zwartwit! Lijkt alles in mist te zijn? Meld je en ik geef je uitzicht! Ben je bang en vecht je tegen angst? Roep me en ik help je mee! Weet je me te vinden? Goed zo… Je weet dat je hart met me is gevuld!

Geboren, opgegroeid maar ook oud geworden, ik hoop dat ik het met je mag vieren! Taart, koffie of champagne, mag ik dan ook meedoen? Mag ik ook op je feestje zijn? Trouwen met je grote liefde, eindelijk na een zoektocht en na al je gebeden… Mag ik ook op de bruiloft komen? Als jullie twee maskers zien van lach en verdriet, mag ik voor altijd bij jullie zijn in vreugde en pijn? Mag ik jullie huwelijk zegenen? Als jullie prachtig babynieuws hebben, mag ik dan bij de geboorte zijn van jullie kinderen? Als jullie stabiliteit zoeken in jullie leven, mag ik jullie helpen deze te vinden? Als jullie samen genieten van de sterren, mag ik dan die grote fonkelende ster zijn? Als jullie bij het kampvuur staan met muziek, mag ik dan het briesje zijn? Als jullie zingen, mag ik dan meezingen? Als jullie slapen, mag ik dan over jullie waken? Als jullie vallen, mag ik jullie helpen op te staan en verder te gaan?

De HEER, het koninkrijk en de creatieveling van de aarde. De Hemelse vader waar je altijd bij kunt schuilen! Daar waar je als je je eenzaam voelt kunt schuilen en als je samen geluk ervaart je mag delen wat je samen deelt! Als zoet even als zout smaakt, licht even als donker aanziet, de lach even als de trillende lip wordt ervaren en helder blauwe lucht als noodweer met donder en bliksem wordt ervaren… Dan staat de HEER bij en leidt hij je verder naar het licht aan het einde van de tunnel met รกlle ups en downs! Als je huilt, als je lacht, weet de HEER doet mee! Als je blind bent van woede en doof van eigenwijsheid, weet dat de HEER je bijstaat om weer te werken aan vergeving en herstel… Soms moet je even je blik naar boven werpen, het gesprek met HEM aangaan in goede en slechte tijden, en het gebed is de communicatie met God en je hart! Met je verdrietige maar ook je gelukkige gezicht kijk je God aan en hij zal trots op je zijn!

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *