Alles is liefde, alles is warmte…

Alles is liefde, alles is warmte, alles is kleur want de sfeer waarin je je bevindt bepaalt de geur. Anderhalf jaar pandemie, anderhalf meter afstand, anderhalf zakdoek is niet meer genoeg, we hebben nog een pittige tijd voor de boeg… Economische ellende, want het valt misschien mee of we zakken weg zoals men het niet eerder kende. Veel lege panden of met graffiti bespoten wanden, leegstand op en top of zijn de zorgen voor nop? Weinig geld in je portemonnee en net kunnen rondkomen of valt dit ook allemaal nog wel mee? Is het paniek om niets en maakt het ons ziek of behalen we straks nog onze piek? Met deze vragen moeten we het allemaal maar wagen, want wat moet je anders doen om te leven door elk seizoen? Het is er nu niet leuker op, maar kop op, er komt een moment dat het licht weer gaat schijnen en dat we weer kunnen lachen om elke mop!

Corona of Covid-19, hoe je het ook wil beschrijven, dit virus zal waarschijnlijk toch wel blijven… Wel is het aan ons om weer op te staan en te gaan met die banaan. Niet meer sip thuiszitten of je serie voor de driehonderdste keer bingen, dat zijn toch van die eindeloze en voor je leven nutteloze dingen of toch niet? Is er toch een beetje inspiratie wat je ziet? Voor een verhaal, een gedicht of misschien wel een lied? Pak je pen, je potlood of ga tekenen, want op je creativiteit kun je altijd op interesse rekenen! Hoe je het doet is aan jou, ga je meteen volop aan de slag of begin je met een langzame opbouw… Hoor je de natuur, de kracht van de lente of zie je alleen maar regen en grijze lucht? Dan sluit je de dag toch ook alleen maar af met een diepe zucht? Elke dag is weer wat je ervan plukt, en het is aan jou of het allemaal lukt. Wat wil jij en wat doe jij? Je kunt het in zwartwit zien of met een lekkere geur in kleur!

Je gezicht tekent de uitstraling van jouw gedicht. Is het triest of leuk, wordt het huilen of lachen we ons een deuk? Denk je het niet te kunnen? Dan ben ik diegene die je uitdaagt, want waarom zou jouw creativiteit je dat niet gunnen? Kun je niet dichten, dan zijn er altijd nog andere uitdagende gezichten, schrijf of teken, schilder of beklad wat mij betreft een oude deken. Dát laatste is moderne kunst, en als je een ton ontvangt is dat toch een mooie gunst? Het hoeft niet om het geld, want dat is langer niet altijd hetgene dat telt. Waardering en reactie, dat is waar het grotendeels om gaat, dat is het resultaat van jouw actie! Denk je op een andere manier creatief te zijn dan met pen en potlood, leg dan die misschien voor jouw gekke creatie gewoon eens bloot. Laat het zien, laat het horen, je zal die 7 miljard mensen op aarde écht niet alleen maar storen… Ieder mens heeft creativiteit, want een mens zonder creatie, dat maak je mij niet wijs! Het is of je er open voor staat in jezelf en voor andere mensen… Wat zijn jouw wensen?

Geniet van je leven, want het duurt maar even. Nu kan het weer, je mag je langzaam weer voegen in de gezamenlijke levenssfeer. Stukje bij beetje gaat alles open en mogen we weer steeds meer hopen… Sportclub, zwembad, zangvereniging, kerk of lekker een kampvuurtje bij die mooie berk, sta op en maak hiervan werk! Wij, de sociale figuren, we noteren graag onze uren. Werk of privé, we doen het op papier of in ons hoofd. Na een lange tijd lijkt Corona dan eindelijk gedoofd. Corona deed ons allemaal pijn… Ziek geweest of niet, het is een ieder die de gezichtsuitdrukkingen ziet! Leven is wat we willen en niet even… Graag voor lange tijd en het liefst zonder al teveel strijd… Natuurlijk hebben we er recht op, maar het is het lot die dat bepaalt en uiteindelijk een ieder daarvan de energie betaalt. Nu geef ik je de boodschap mee om na deze nare periode op te staan en met mij mee te gaan… Naar een plek waar jij het naar je zin hebt en écht kunt genieten van het leven, want dat is toch waar we allemaal naar willen streven? Nu zeg ik welterusten, want morgen roept de plicht weer! Slaap lekker en tot morgen zonder alteveel zorgen, en lees je dit later, dan is het al de nieuwe morgen, de nieuwe dag, avond of misschien wel de nacht……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *