Staat de weegschaal écht op nul?

De patatzaak, een plek waar we ellemaal weleens komen en als we hebben besteld is het altijd weer raak! We genieten van extra vette patat, frikandel of kroket en voor je het weet is iedereen met het vreetvirus besmet. Natuurlijk mag het af en toe, maar als je je bolle buik bekijkt vraag je je dan niet af hoe? Wie heeft er thuis geen frituur? En vooral de geur die merkbaar is bij je dichtste buur? Het duurt al met al heel kort maar als de pondjes erbij zijn, of zelfs de kilo ‘s dan doet het pijn! De weegschaal liegt niet, en als je hem goed hebt ingesteld, dan weet je soms niet wat je ziet. Staat de weegschaal wel écht op nul als je er niet opstaat, kan ik nog steggelen met die éne kilo? Het geeft je vaak een rotgevoel als je er weer vanaf gaat! Misschien laat je je hoofd hangen, want de vraag naar vet en zout heeft je weer zitten stangen… Het is zo lekker en snel, maar eigenlijk weet je zodra je de stekker erin stopt het juiste antwoord wel!

Twee personen patat, twee frikandellen en twee kroketten, een vraag die vaak voorbij zal komen in de zaak, maar door de ongezonde ingrediënten is het vaak weer raak! Een vol gevoel, misschien hoofdpijn of misselijkheid, het is voor veel mensen tóch een verschrikkelijke strijd. Drie kilo afgevallen, maar door de zak patat en het bijhorende vlees is men toch weer bang tijdens de vrees… Hoeveel ben ik aangekomen? Hoeveel moet ik bewegen om weer op mijn normale gewicht te zijn? Wat voor moeite moet ik doen en hoeveel emotionele pijn? Een aai over de buik of knijp in je wangetjes, want oei… Het gezicht is wel bol. Door al dat eten heb ik nu minder lol! Zo wil ik niet zijn, die tien kilo teveel is absoluut niet fijn! Wanneer mag ik van mijn verslaving afzijn en ook vrolijk over mijn lichaam zijn? Gelukkig is dit verhaal achtig gedicht niet op de schrijver ervan gericht, maar in het verleden schrok ik weleens van mijn gezicht.

Patat, frikandel, kroket of retteketet een Mexicano, de overheersing is weer binnen terwijl de patatzaak weer je geld heeft staan innen. Een tientje of meer, voor hun bepaalt de geur maar ook de klant de sfeer. Bakken, braden of toch weer frituren, de verkopers maken écht wel hun uren! Ieder pondje komt door het mondje, en uiteindelijk zijn het de kilo ‘s met weinig dank, je gaat misschien eindelijk afscheid nemen van de frituurstank! Met gezond eten en beter weten red je het niet, daarom is het belangrijk dat ook een ander het ziet! Maatje 3XL wordt, XL en uiteindelijk eindig je in L, en dan verdien je je overwinningsbeker écht wel! Gefeliciteerd is wat je hoort en die stomme frituur is datgene wat je alleen nog maar stoort. Op internet of de stort is waar het ding hoort en zo weet je zeker dat jij jezelf niet opnieuw je geluk door je neus boort… En je kunt geloven, de weegschaal staat nu écht op nul, want wat heb je het goed gedaan zonder dat vette spul!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *