Reclame, het hoort erbij!

Je avondje entertainment, en dan bedoel ik entertainment op je TV. Natuurlijk droom je helemaal weg in je programma, film of serie en dan opeens is het weer zover! Reclame! Je wordt overspoeld met internetaanbieders en lekkernij en als je dat allemaal hebt gehad kun je ook nogeens ‘bepaalde schimmels’ op de vroege avond voorkomen door een dergelijk middel te gebruiken. Tanden poetsen kun je het beste doen met het best geteste merk en na bijna tien minuten ben je helemaal uit de ‘setting’ van het programma, film of serie en heb je moeite om er weer in te komen want je bent tien minuten of soms zelfs meer onderbroken door de commercie. Je staat op het punt om ‘dat ding’ uit te zetten als je een halfuur later wéér reclame te zien krijgt maar toch blijf je op één of andere manier tóch verbonden met datgene waar je naar kijkt. Want, beste lezer, je kijkt tegenwoordig een programma, serie of film tussen de reclame…

“Natuurlijk droom je helemaal weg in je programma, film of serie en dan opeens is het weer zover! Reclame!”

Tegenwoordig zijn we ook helemaal gek van streamen, en als je ervoor betaalt dan heb je helemaal geen reclame maar we hebben ook nog de wel bekende en ik denk meest gebruikte website en app waarmee we onze eigen creativiteit kunnen uploaden of dat van een ander kunnen bekijken, maar je moet wel één ding accepteren… Reclame! Zélfs als we onze eigen dingen publiceren op dit platform dan word je nog getreiterd met die irritante (******) reclame. Zelf invullen op de sterretjes 😋 Ik kijk vaak naar online livestreams van de kerk en gelukkig zijn ze ‘van dat platform’ nog niet zo gek geworden om bij livestreams reclames te gaan plaatsen. Wie weet wordt het nog een keer zo gek dat je zelfs op je zondagochtendgebed tijdens een livestream opeens wordt gestoord door ineens die goedkope maar best geteste internetprovider of die overheerlijke ijsthee die achteraf bomvol suiker zit! Het begint écht irritant te worden naar mijn mening maar nee… Ik heb er geen tientje per maand voor over om die reclame eraf te halen!

“Zélfs als we onze eigen dingen publiceren op dit platform dan word je nog getreiterd met die irritante (******) reclame”

Ben ik een zuinige Nederlander? Ja, dat zal weleens kunnen! Ik wil die rijke producenten en directeuren niet verder spekken en ik vind dat ze maar eens tevreden moeten zijn met de positie waarin ze leven! Graaien graaien graaien, dat is het gedrag van velen… Maar moet dat ten koste gaan van een normale avond TV of streamen? Natuurlijk kun je zeggen dat je gaat betalen voor een abonnement, maar waar houdt het op? Willen we als we alle streamingdiensten en premiumzenders bij elkaar optellen over de honderd euro kwijt zijn? En dat per maand? Daarom accepteren we gewoon de irritante reclame, klagen en schelden we er elke keer weer op als het moment daar is en zien we hoe de commercie steeds meer in ons privéleven doorbreekt… Vroeger waren er nog leuke reclames vind ikzelf… De pindakaasreclame, die van de plakacties van de supermarkt en natuurlijk van het toiletpapier met de labrador. Dat er geen bommetje gemaakt mag worden was ook humoristisch maar tegenwoordig wordt reclame alleen maar irritanter en irritanter… Het is vaak niet meer leuk opgezet en waarom die stemverheffing elke keer?! Nee, geef mij maar de reclame uit de oude tijd als het dan toch moet.😉

“Het is vaak niet meer leuk opgezet en waarom die stemverheffing elke keer?!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *