Je hoort het niet, je ziet het niet…

Je hoort het niet, en misschien is het zelfs iets wat je niet ziet. Je hart klopt met pijn en de ander denkt, je voelt je fijn. Voor de buitenwereld ben je gelukkig en voel je je perfect maar toon je voor jezelf en de ander het pijnlijk effect. En dat terwijl je stiekem voor jezelf zit te huilen en je biddend in een moment van eenzaamheid zit te schuilen. Je voelt je rot en je vindt het allemaal maar te zot… Boos, verdrietig en teleurgesteld, zo voelt je leven en dat duurt niet even… Het zonnetje schijnt op je koppie maar je kunt door je eigen duisternis niet zeggen ‘ik voel me toppie!’. Wat hebben ze je gezegd, vanaf wanneer heb je voor jezelf de negatieve weg gelegd? Het voelt als lopen op hete kolen en wat goed dat je jezelf tot op heden hebt verscholen. Geloof je het allemaal nog? Het is zo niet meer leuk toch?

Maar daar komt het lichtpunt, en nee, dit is niet een tijdelijke stunt! Het is je allemaal van harte gegund en vind jezelf alsjeblieft geen rund. Het lichtpuntje wordt groter, steeds groter en voor je het weet wordt je ziel steeds bloter. De HEER, onze schepper, onze God heeft gesproken en je laten voelen, want ook jij mag werken aan je dromen en doelen! Kou van bitterheid wordt warmte van kleur en wauw, ruik je sinds lange tijd eindelijk weer de lentegeur? Je hoeft niet samen maar toch alleen te zijn, je hoeft niet vrolijk te zijn terwijl je in realiteit vergaat van de pijn. Je vraagt je af hoe kan dit allemaal zo zijn, want er is afgerekend met je pijn, je hoeft niet meer constant te leven in strijd want voor jou is het nu eindelijk de tijd. Heb geen spijt en accepteer de HEER, ookal heb je enig verwijt. Praat met God en weet dat Jezus ook met zijn boodschap voor jou op aarde is geweest.

Je hebt het verleden verslagen, je hebt het heden gewonnen en verdiend, want jij hebt nu rust en liefde mijn beste vriend! Ookal is deze wereld niet honderd procent volmaakt, je kunt ervaren dat het leven met een aan de HEER gegeven hart helemaal niet vervelend smaakt. Hakuna Matata, ofwel, maak je niet teveel zorgen, want ook samen met de HEER maak je vandaag de dag en die van morgen. Je lach maakt andere mensen enthousiast, en wat als je het geluk hebt dat je eindelijk iemand ontmoet die bij je past? Je partner of een vriend of vriendin, het maakt niet uit want ze staan om je heen in een kring en weet je? Er mist nog één ding… Het is vuur en het brandt uit liefde, en jij bepaalt de duur… Juist ja, ik bedoel natuurlijk het romantisch en warmtevol kampvuur! Geniet van je nieuw leven, geniet van al het mooie op een soms verrotte maar vooral mooie wereld met mooie mensen, want je hebt ze nodig om te werken aan jouw wensen!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *