Sinterkerst, koningsdag en nieuw…

Goedemorgen beste lezer, het is weer Koningsdag en opnieuw zal het dit jaar anders uitpakken vanwege Covid-19… We vieren het voornamelijk thuis als gezin of met één vriend vanwege de bezoekersbeperking. Misschien zetten we de online communicatiemedia aan en knallen we online met een lekker stuk muziek de dag door en proosten we op koningsdag met oranje champagne en niet te vergeten de oranje tompoezen. Het is helaas even tijdelijk het nieuwe normaal met de hoop dat het volgend jaar weer als van voren kan worden gevierd met stads en dorpsfeesten en de wel bekende grote feesten die ook op TV en radio worden uitgezonden. Laten we het hopen… Maar stel, je zou Koningsdag op 27 December vieren, vlak na kerst en voor oud en nieuw, hoe zal het er dan allemaal uitzien? Dan heb je niet alleen een feest waarin we de geboorte van de HERE Jezus vieren, maar het feest gaat dan meteen door op de 27ste met misschien wel oranje kerstbomen. Hoe kom ik hierbij vraag je je misschien af, dát ga ik je uitleggen.

“Stel, je zou Koningsdag op 27 December vieren, vlak na kerst en voor oud en nieuw, hoe zal het er dan allemaal uitzien?”

Van de week zat ik op de bank en ik las dat het mooi weer zou worden op Koningsdag. Toen bedacht ik me opeens ‘hoe zou Koningsdag er in December, dus in de winter uitzien?’… Ik moest meteen denken aan oranje kerstbomen, oranje lichtjes en kerstmannen met rood wit blauwe muts op. Stel, onze koning en koningin komen met hun kinderen langs op een grote slee en TV en radio zenden het live uit. We eten traditiegetrouw onze tompoezen nét zoals nu en vervolgens gaan we allerlei winterspelen doen zoals we dat ook gewend zijn. In plaats van de vrijmarkt buiten doen we die binnen maar we gaan er een gewoonte van maken om te schaatsen in natuurlijk oranje kleding met ook een rood, wit en blauwe kerstmuts op. Natuurlijk wordt de playlist met kersthits zoals we die elk jaar kennen meteen op de 27ste overgezet in Hollandse feestmuziek. Naast een witte kerst waar we elk jaar op hopen gaan we natuurlijk ook hopen op een witte Koningsdag of je moet op wat plekken de sneeuw oranje kunnen maken, dan kun je er een oranje koningsdag van maken, maar misschien is het in witte sneeuw toch wat mooier… Dus ik stel voor om er een witte koningsdag van te maken!

“Naast een witte kerst waar we elk jaar op hopen gaan we natuurlijk ook hopen op een witte Koningsdag”

Een oranje koningsstol, zeg maar een kerststol maar dan met een laagje oranje eroverheen, dat zou een leuk idee kunnen zijn maar die arme Rudolph… Naast eerste en tweede kerstdag zou hij met zijn andere rendieren het koningspaar moeten voorttrekken. Goed, ik weet dat dit een hele grote fantasie is, maar ach… Om nu de hele tijd te gaan schrijven over Corona en de lijkend toenemende bewijzen van corruptie binnen overheden daar word je toch ook niet vrolijk van?! Laten we ondanks alle ellende op deze wereld gewoon af en toe eens een luchtig, iets wat humoristisch en misschien zelfs wel dom artikel ertussen zetten! Ik heb geprobeerd om hier op een zo respectvol mogelijke manier koningsdag toe te voegen bij de feestdagen in December en niet als alternatief voor het kerstfeest! Dus in plaats van ‘sinter, kerst en nieuw’ klinkt het naar mijn mening best leuk om te zeggen: ‘sinterkerst, koningsdag en nieuw’! Goed, we gaan weer snel terug naar de orde van de (konings)dag en hierbij wens ik iedereen een prettige Koningsdag 2021! Geniet ervan, ookal is het ook dit jaar moeilijker vanwege de Coronaregels… 👑 Have A Nice Kingsday 👑

“Koningsdag 2021! Geniet ervan, ookal is het ook dit jaar moeilijker vanwege de Coronaregels…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *