Den Haag liegt, Nederland kiest…

Het zoveelste wantrouwen openbaart zich in Den Haag, namelijk de zoveelste over de toeslagenaffaire. Vandaag staat bij veel nieuwssites de kop van een mogelijk nieuw schandaal bovenaan en de vraag is; overleeft onze minister president het opnieuw? De toeslagenaffaire, memo ‘s waarbij hij zich niets kan herinneren, de belofte dat mensen met een beperking niet zouden worden gekort, de dividendbelasting en ga nog maar even zo door… Vier keer achter elkaar stemt ons land, het mooie Nederland ondanks alle ellende en alle leugens het meest op dezelfde politieke partij en op dezelfde mensen! Waar gaat het hier fout? Zijn we allemaal zo aan het slapen of wordt er nog een veel smeriger spelletje gespeelt en wordt er gesjoemeld met de verkiezingsuitslagen? We gebruiken toch al ouderwets potlood en papier, dus de vraag is waar de ogen op gericht moeten worden…

“Waar gaat het hier fout? Zijn we allemaal zo aan het slapen”

Is de leugen toch niet waar? Heeft onze minister president het tóch bij het juiste eind en heeft hij gelijk? Waarom is dan het wantrouwen in Rutte zo verschrikkelijk gekelderd? Er zijn er steeds minder die met hem een nieuwe regering willen vormen maar opstappen denkt onze Mark nog niet aan. Hij denkt blijkbaar de pleisters te kunnen plakken of om te kunnen achterhalen wie hem zwart zitten te maken… Zó zwart dat hij al meerdere keren het risico loopt om af te moeten treden. Want, hoelang moeten deze ‘wel of niet’ leugens nog doorgaan? Persoonlijk vind ik het heel makkelijk om te zeggen ‘ik kan het me niet meer herinneren’… Hoe kun je je op zo ‘n manier verantwoorden voor een heel land en haar bevolking? Aan de andere kant is hij ook maar een mens die niet honderd procent perfect is! Heeft Rutte zijn langste tijd voorop gelopen als Minister President?

“Opstappen denkt onze Mark nog niet aan. Hij denkt blijkbaar de pleisters te kunnen plakken of om te kunnen achterhalen wie hem zwart zitten te maken”

Schrijf ik dit artikel om Mark Rutte zwart te maken? Nee, zéker niet! Ik als schrijver houd dit artikel liever neutraal, maar gek vind ik het allemaal wel! Wie moet je vertrouwen en waar zijn de keiharde bewijzen dat Rutte gelijk heeft ja of nee? Zijn we nu écht in een tijd beland waarbij zelfs overheid zelfs nog achter onze rug om en van enkele andere politici om de zwakkeren uit te schakelen? Ook de zwakkere politici? We moeten niet hopen dat er een kabinet komt waarbij er wordt gestreden om de zwakkeren onder ons uit te schakelen en de zwakkere politici met een ‘oprotpremie’ weg te sturen. Is het tóch de mentaliteit? Zijn het de mensen die proberen om beter te worden kostte wat het kost? Wordt Rutte op deze manier ook al jaren onder vuur genomen omdat er iemand, of meerdere mensen een vies spelletje speelt? Kijk maar eens naar het gedrag van sommige politici, tijdens Corona een feestje organiseren en doen alsof er niets aan de hand is… En wij? Wij zitten gewoon in lockdown voor de buis!

“Kijk maar eens naar het gedrag van sommige politici…”

Discriminatie is tegenwoordig een hot-item bij enkele politici, maar wat dacht je van een oud-politici die via een bank zo ‘n 480 miljoen witwasschikking veroorzaakt? Waar gaat het heen met het land, maar ook met de wereld als dit allemaal blijkt waar te zijn? Tel alles eens bij elkaar op! De beschuldigingen naar Rutte en wat er allemaal door nog oud-politici is gebeurd? Inderdaad, wij allemaal hebben op hun gestemd, misschien op goed vertrouwen, misschien omdat we dachten dat zij de enige waren die met hun ‘besodemieteren’ het land konden redden of dat ze het voor ons beter voor elkaar konden krijgen… Maar dan heb ik een pakkend antwoord: Met leugens kom je (uiteindelijk) nergens! Als blijkt dat alles waar de politici voor worden beschuldigd / verdacht waarheid blijkt te zijn! In dat geval, als de leugens kloppen hoop ik op nieuwe verkiezingen en een eerlijk kabinet. Kloppen de beschuldigingen niet? Dan moet een ieder die deze mensen loopt te stangen en dit hebben veroorzaakt zich diep, maar dan ook diep schamen…

“Inderdaad, wij allemaal hebben op hun gestemd”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *