Rollercoaster

Zondag, voor de meeste mensen betekent dat een rustdag en voor die enkeling betekent dat om nog even dat klusje bij huis af te maken. De zondag is een dag om te overdenken maar ook voor jezelf de balans op te maken maar nog steeds heel belangrijk… Rust nemen! Het leven is een rollercoaster, een achtbaan die stijgt, daalt en soms zo dol wordt dat het over de kop gaat en daarbij lijkt het alsof de karretjes dreigen te ontsporen en je in een diep gat te pletter valt. Nog even en je valt in een diep gat waar je niet meer alleen uitkomt. Maar wat is de rol van God hierin? Veel mensen zeggen dat er geen God bestaat want kijk eens wat een ellende om je heen! Natuurlijk is dit begrijpelijk dat mensen zo reageren, maar daar waar een goed iets is staat er ook altijd een fout iets, in dit geval de duivel, Satan. God is sterker dan de mens, maar helaas, Satan kan er ook behoorlijk wat van!

“Natuurlijk is dit begrijpelijk dat mensen zo reageren, maar daar waar een goed iets is staat er ook altijd een fout iets”

Als je ervoor kiest om als Christen te leven / je hart bij de HEER te leggen dan is het geen garantie dat écht alles goed zal gaan. Elke dag kom je op een soort kruising, namelijk eentje waar je kunt kiezen tussen goed en kwaad en zo gebeurt dat bij iedereen. Kies je voor goed, dan kies je ervoor om iets goeds voor jezelf, de anderen en voor God te doen, maar kies je voor het verkeerde dan is het het tegenovergestelde… Je kiest dan iets slechts voor jezelf, voor de mensen om je heen en voor God. Daarbij komt: Je kiest voor halve waarheden als je het goede voor de duivel, voor Satan kiest, en het zal je uiteindelijk nooit gelukkig maken! Vroeg of laat kom je erachter dat je een verkeerde weg bent ingeslagen en ga je spijt krijgen, tenzij je hart helemaal is omgeslagen in haat! En helaas gebeuren deze dingen ook… Haat brengt nooit iets goeds en het verbittert altijd je eigen hart!

“Vroeg of laat kom je erachter dat je een verkeerde weg bent ingeslagen en ga je spijt krijgen”

Deze aarde, dit leven wat we leven is niet volmaakt, we leven op een aarde waar altijd wordt gevochten tussen goed en kwaad. Als je de bijbel zou opendoen dan lees je al hoe er gevochten wordt en hoe mensen winnen en verliezen. Macht, een heel belangrijk woord in deze werelds-oude oorlog, want hoe meer macht hoe beter je bent en hoe belangrijker mensen je vinden, maar dan is er ook nog het gevecht tussen goede en foute macht… De dictator, zeg maar een soort duivel op aarde, of de geestelijke die met God aan zijn zijde probeert om mensen het goede pad op te helpen. Bijvoorbeeld iemand die opkomt voor gelijkheid, om gelijkheid te laten toenemen en iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Er zijn een aantal voorbeelden van mensen die op een goede manier aan de macht kwamen, zelfs president werden en zo toch een groot aandeel van de beschaving hielp. Kijk alleen eens naar het verschil tussen arm en rijk, in ons eigen land hoe er met armen en rijken wordt omgegaan…

“Macht, een heel belangrijk woord in deze werelds-oude oorlog”

In de VS was Barack Obama diegene die voor iedereen een soort ziekenfonds wilde, zodat ook iedereen even goed geholpen kon worden, maar helaas werd ‘Obamacare’ door Donald Trump snel weer bekritiseerd en wordt het al weer voor lange tijd bedreigd. Geen gelijke kansen, dus je bent de dupe als je arm bent, een beperking hebt of op wat voor manier dan ook niet met de ‘robotmentaliteit’ van geld verdienen meekunt met de rijke ‘carrière’-samenleving! Ook dit is een rollercoaster, want pech kan je overkomen en dan verandert je leven drastisch, vooral als dit ook financiële gevolgen heeft. De éne dag kun je nog behoorlijk rijk zijn en de andere dag word je straatarm… De duivel probeert altijd macht op je uit te oefenen, hoe machtig of hoe arm je ook bent. De éne president, koning of koningin leeft met God in het hart, de ander met de duivel. Als je een wereldreis zou maken en de grens passeert van het volgende land, of soms zelfs de volgende staat, dan krijg je duidelijk te zien wat het verschil tussen verkeerde macht en goede macht is, tussen goed en kwaad en arm en rijk.

“De duivel probeert altijd macht op je uit te oefenen, hoe machtig of hoe arm je ook bent”

Je eigen leven is een rollercoaster, maar wat ik in de laatste twee alinea ‘s probeer uit te leggen, de hele wereld ook! En mijn voorbeeld met de reis over de wereld laat dat duidelijk zien. Is het de schuld van God? Zoals sommige mensen beweren… Nee, want je komt op deze wereld waar je elke dag kunt kiezen tussen goed en kwaad en waar je elke dag weer wordt beïnvloed door God maar helaas ook door de duivel. Wie geef jij voorrang? Zelfs als Christen heb ik weleens moeite om altijd voor het goede te kiezen, daarom maak ook ik soms fouten en faal ik. Dit kunnen de kleinste dingen zijn die niet altijd beledigend te hoeven zijn naar anderen om me heen. Je leeft niet alleen met God, Jezus en de Heilige Geest op deze Aarde, maar ook met het kwade! En het is de kunst om dat kwade (zoveel mogelijk) bij je vandaan te houden. Tegenwoordig worden we beïnvloed door de media, want hoevaak worden we verleid om naar verkeerde dingen te kijken zoals bijvoorbeeld horrorfilms, thrillers of zelfs pornografie? Want is het écht het goede voorbeeld om met naakte mannen en vrouwen voorlichting te geven op TV?

“Je leeft niet alleen met God, Jezus en de Heilige Geest op deze Aarde, maar ook met het kwade!”

Je kiest zelf wat je wil zien, horen en doen op media. Er zit een knop op en met je toetsenbord en muis kun je makkelijk switchen naar iets anders! Jij bepaalt welke wereld je te zien krijgt… De mooie wereld of de kwade, de wereld met God, de duivel of helemaal geen geloof. Je kiest ook met welke mensen je omgaat, en dat begint al op jonge leeftijd. Je leven maak je voor een groot deel zelf! De rollercoaster kan dankzij jou keuze lichter of zwaarder worden… Maar helaas kunnen we het geen van allen honderd procent voorkomen! Hoe goed gelovig of hoe slecht mensen ook zijn… Ga ervoor, dat is wat ik je wil meegeven, hoe moeilijk of hoe makkelijk je het ook hebt en het is nooit te laat om je handen te vouwen of om je hart aan de HEER te geven. Want hij is je schepper, hij heeft je gemaakt zoals je bent en op die manier mag je op deze wereld zijn en jouw leven leven! Vol van liefde, vrede, warmte en genegenheid maar helaas ook met de tegenslagen… Dat is het leven, dat is de rollercoaster……

“hij is je schepper, hij heeft je gemaakt zoals je bent en op die manier mag je op deze wereld zijn en jouw leven leven!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *