Bloemetjestijd!

Het is lente, en dat betekent dat we afscheid nemen van de koude witte winter van dit jaar. De temperaturen worden weer wat warmer en langzaam gaan we gelukkig de goede kant op. Het zonnetje laat zich steeds meer zien en de vogeltjes… Die fluiten om ons heen in koor, héél groot koor! Heerlijk om dit elk jaar weer te mogen ervaren en waarom zou ik die natuur niet een handje helpen? Bloemetjes poten voor het aangezicht van je voor- zij en achtertuin, en waterpartijen voor het drinken van de vogeltjes en natuurlijk ook voor je eigen genot! Want, wat is er mooier als je musjes, roodborstjes of andere vogeltjes ziet in je tuin? Vervolgens pak ik een bolletje en leg ik die in een open vogelhuisje. Zo heb je leven in je tuinen en vooral nu in Coronatijd kun je zien dat de wereld gelukkig doorleeft. Vogeltjes schijnen dol te zijn op pindakaas… Dus ik ga eens een poging wagen!

“Heerlijk om dit elk jaar weer te mogen ervaren en waarom zou ik die natuur niet een handje helpen?”

Terwijl ik net ontbeten heb en achter me in de achtertuin kijk zie ik al een vijftal mussen die steeds dichterbij lijken te komen richting mijn waterpartij. Dat zijn drie pilaren waar water uitkomt. De natuur en de dieren… Iets waar we zó voorzichtig voor moeten zijn en ook zij hebben verzorging nodig. Zó zorgen we voor de natuur, dieren en ook voor onszelf omdat we ons op deze manier gratis en voor niks kunnen amuseren door gewoon te genieten van onze achtertuin! De pracht van Moeder Natuur, anders gezegd, de kundigheid van onze lieve HEER, zijn creatie, zijn paradijselijkheid tussendoor de kunstmatige wereld die wijzelf als mensheid maken. De door mensen gemaakte wereld, die steeds harder wordt, bitter en om prestatie draait. Waar een sorry tegenwoordig niet meer wordt geaccepteerd en voor jou honderd anderen kunnen worden gebruikt… Laten we de paradijselijkheid van de creatie van God, onze schepper niet aan de kant schuiven!

“De kundigheid van onze lieve HEER, zijn creatie, zijn paradijselijkheid tussendoor de kunstmatige wereld die wijzelf als mensheid maken”

De aarde zoals deze nu is is natuurlijk niet honderd procent goed! Kijk eens om je heen, dan vraag je je misschien af ‘wat een ellende!’. Zet de TV, radio of het internet maar eens aan en voilà! De ellende den top! Corona, politieke ruzies, de economie die in elkaar zakt, faillissementen, en zo kan ik nog wel even doorgaan… Maar ondanks alles gaat het paradijs van God, de creatie van God die we ook al op deze aarde mogen ervaren, gewoon door! Ookal zou straks alles failliet zijn en zal iedereen werkloos thuis zitten (wat ik natuurlijk niet hoop) dan fluiten de vogeltjes gewoon door en leeft de natuur voort! Als wij er zuinig op blijven, tenminste… Dit leven is niet ons enige leven, ook als we ons hart bij de HEER hebben neergelegd zal een leven komen bij HEM op een nieuwe aarde en een nieuwe hemel! Deze belofte staat ook in de bijbel en wat is er nog mooier om daaraan vast te mogen houden?

“Dit leven is niet ons enige leven, ook als we ons hart bij de HEER hebben neergelegd zal een leven komen bij HEM op een nieuwe aarde en een nieuwe hemel!”

Met bloemen, met zorgen voor de dieren, maar ook door meer naar elkaar om te kijken zorgen we voor onszelf, elkaar en zorgen we voor (de creatie van) de HEER! Want, hoe moeilijk het leven ook is, en helaas merk ik het zelf momenteel ook met mijn gezondheid, de HEER is altijd bij je en hij is je gids! HIJ is diegene die me in leven houdt en mijn hoofd boven het wilde water houdt! Samen met de mensen dichtbij me om me heen natuurlijk… Dus, bloemetjes in kleur geeft je leven een gezonde geur, de creatie van God openen je ogen voor een mooi lot en omkijken naar elkaar is altijd vragen naar een positief gebaar! Met dit korte gedichtje sluit ik deze column af en zeg ik tegen je… Tot de volgende keer 😉

“de HEER is altijd bij je en hij is je gids!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *