Na bijna tien jaar…

Beste lezer, helaas heb ik een vervelende mededeling… Afgelopen zaterdag heb ik na bijna tien jaar weer een epileptische aanval gehad. Voor mij, maar ook de mensen om me heen is de schrik er goed ingekomen en zit ik met de vraag; ‘hoe nu verder?’… De medicatie wordt nu weer opgebouwd tot honderd milligram per dag en morgen (donderdagochtend) moet ik in het ziekenhuis zijn voor een hersenfilmpje (EEG) en wordt gekeken hoe ik verder ben te behandelen. Voor diegenen die dit nog niet weten, ik heb in het verleden te maken gehad met epilepsie door pesterijen, ook wel traumatische epilepsie genoemd en helaas is het dus na bijna tien jaar weer teruggekomen. Psychisch doet het behoorlijk wat met me en zoals al verwacht ben ik voorlopig voor lange tijd mijn rijbewijs kwijt!

“Voor diegenen die dit nog niet weten, ik heb in het verleden te maken gehad met epilepsie door pesterijen, ook wel traumatische epilepsie genoemd”

Voor mij voelt het weer als ‘terug bij af’ en mijn leven lijkt behoorlijk ‘over de toeren’ te zijn want hoe nu verder? Wanneer kan ik het verleden écht achter me laten en wanneer kan ik nu écht werken aan een herstel? Hoe kan het dat het weer terug is gekomen en misschien wel het belangrijkste… Hoe voorkom ik een volgende aanval? Het is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis en afgelopen zaterdag gaat ook in de boeken als ‘een dag om hopelijk snel te vergeten’. Opnieuw keuringen bij het CBR, opnieuw onderzoeken, opnieuw medicijnen slikken die veel invloed uitoefenen in je dagelijks leven… De zon is even onder en daarop volgde al snel de donder…

“Het is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis en afgelopen zaterdag gaat ook in de boeken als ‘een dag om hopelijk snel te vergeten”

Wat is epilepsie? Een epileptische aanval kan worden veroorzaakt door een hersentumor, een zuurstoftekort bij de geboorte of zoals bij mij door traumatische gebeurtenissen. Tijdens een epileptische aanval kun je je bewustzijn kwijtraken en begint je lichaam te schudden of trekken spieren zich samen. Je begint slijm te produceren en je kunt een tongbeet hebben waar je na de tijd ontzettend last van kunt hebben. Bij mij zijn de aanvallen te herkennen aan schudden, samentrekken van spieren en verlies van bewustzijn. In het verleden duurde dit meer dan een halfuur, maar gelukkig duurde het dit keer tussen de vijf en tien minuten en hoefde ik niet mee naar het ziekenhuis. Wel was de ambulance gekomen en toen de ambulancebroeders binnen kwamen was de aanval weer voorbij. Het duurde even voordat ik weer ‘helemaal bij kennis was’.

“Tijdens een epileptische aanval kun je je bewustzijn kwijtraken en begint je lichaam te schudden of trekken spieren zich samen. Je begint slijm te produceren en je kunt een tongbeet hebben waar je na de tijd ontzettend last van kunt hebben”

Ik vind het behoorlijk eng, want wat is er gaande in mijn hoofd? Is het ‘hetzelfde liedje als vroeger’ of is er toch wat anders aan de hand? Dit klinkt natuurlijk behoorlijk ernstig, maar goed… ik moet maar afwachten wat de uitslag is en of het een reactie is van ‘iets’… Voor nu geldt: proberen om mijn leven weer op te pakken en weer op conditie te komen. Veel mensen zeggen dat het ook met Corona te maken kan hebben, daar was ik ook nog herstellende van. Epilepsie is gewoon een rotziekte als ik het zo even mag benoemen en ik hoop dat er ooit een tijd komt dat ik écht afscheid kan nemen van deze ziekte die al meer dan vijftien jaar mijn leven beïnvloed! Voor nu neem ik rust en hoop ik snel weer de oude te zijn… Mijn verhaal ‘Van de kaart geveegd…’ lees je door hier te klikken.

“Veel mensen zeggen dat het ook met Corona te maken kan hebben, daar was ik ook nog herstellende van”

4 reacties

 • Willem

  Beste bas,
  Vervelend dat jou dit nu weer over komt.
  Twijfel niet aan jezelf. Ik heb je leren kennen als een goed mens met het hart op de juiste plek . Wees sterk en blijf wie he bent bas.
  Groet
  Willem

  • admin

   Hallo Willem,

   Dankje voor je reactie. Helaas gaat het leven niet altijd over rozen zoals ze dat weleens zeggen en is deze wereld niet 100% compleet.
   Ik zal altijd blijven wie ik ben, en zal ook altijd mijn verhaal blijven vertellen 😉

   Groetjes Bas

 • Sonja

  Hallo Bas, wat goed van jou dat jij je verhaal deelt. Daar heb je moed voor nodig. Ik bid je Gods zegen en liefde toe. Dat alles zal gaan gelukken omdat je eerst Zijn koninkrijk zoekt.
  Hij belooft dit ook aan jou.

  • admin

   Hallo Sonja,

   Dankje voor je reactie. Met God erbij moet het toch tot een mooi doel in je leven komen, ondanks dat we leven op een wereld die niet 100% compleet is.

   Groetjes Bas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *