De wind waait om je oren…

De wind waait om je oren, je bent in je uppie en terwijl je je oplaadt voel je je opeens zoals het zou moeten horen. Even geen stress, even geen deadlines en even geen alles om je heen, dát is het gevoel dat je ervaart helemaal alleen. Je laat los wat niet nodig is, want wat heb je aan dat andere gemis? Wat je nodig hebt is waar je hart sneller van gaat kloppen, is iets waar een paard sneller van gaat galopperen zodat hij niet is te stoppen. Met kleur versla je zwartwit, je geniet van de buitennatuur terwijl de sleur van de dag binnenzit. De sleur hoort bij het leven, maar jij bent diegene die bepaalt hoe zwaar… Daarom kijkt de zon naar je als gebaar.

Het leven is mooi, erg mooi! Maar al die vermoeidheid, stress, spanning en lichamelijke klachten veroorzaakt een hoop geklooi! Luister naar je hart en kijk naar de lucht, laat je gedachten spreken en neem een diepe zucht… Heb lief je leven want het duurt maar even, kijk naar rust en niet naar materialistische lust, want het leven draait om geluk in je hart en nieren. Kijk eens naar de lentevreugde van planten en dieren?! Dat is het voorbeeld wat over je lichaam en geest streelt… Lach, zing en dans, want in dit leven heb je écht de kans… Wees dankbaar voor gezondheid en soms ook voor de strijd, want hierdoor vind je het antwoord. Er is absoluut bij falen geen man overboord!

De wind is het licht in je eigen orkaan, het verfrist en maakt nieuwe kansen. Zie jij ook opeens die wilde ganzen? Zó mooi wit als sneeuw, en dat al eeuw na eeuw! Zie jij de papagaaien, de roodborstjes en de narcissen? Dat is de kleur, het leven waarover jij mag beslissen! Het is zonneschijn na regen, en in plaats van de dip volgt eindelijk de zegen! Ga je weg, een ookal heb je pech… Er is altijd een zonnige horizon op je levensweg. Kijk naar voren, kijk op zij, lach naar een ieder en spreek het vrolijk woord… Daarmee ben jij diegene die een aandeel creëert naar een positieve samenleving en voor iedereen een kleurrijke beleving.

Lachen, gieren brullen en terwijl de wint waait door je krullen… Het lot is voor een groot deel jouw eigen keuze. Met de positieve energie van het leven en de stabiliteit zijn de mogelijkheden om je hart sneller te laten kloppen en nog meer te glimlachen reuze! Bak een taart, ontsteek de open haard, nodig mensen uit en geniet samen, alleen daarmee kun je je levensgeluk beamen.

2 reacties

  • Tine de Jong

    Heel mooi omschreven en ook dit gedicht omhuld in een verhaal heb ik graag ook weer gelezen. April gaf hier zelfs een witte hoed en dat deed de maand helemaal niet goed. Vele vogels waren ook van slag. Laten we nu maar hopen en wensen dat op een dag de zon wel elke dag zal mogen schijnen en dat de koude eindelijk gaat verdwijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *