Kerkelijk geweld? Nee toch?!

Beste lezer, het is je vast niet ontgaan wat er afgelopen weekend is gebeurd in Urk. Een stel kerkgangers die erop los sloegen en zelfs één iemand die een verslaggever van een TV omroep omver reed… Helaas is te betreuren dat het is gebeurd, maar beste kerkgangers in Urk… Hebben we geen goed voorbeeld te laten zien aan Nederland en de rest van de wereld? Het voorbeeld zoals Jezus het ooit had bedoeld? Daar hoort absoluut géén geweld bij! Ik kan me voorstellen dat die pers bij de voordeur vele kerkgangers op zijn plat gezegd ‘de strot uithangt’ maar hebben ze ergens geen punt? Iedereen is met strenge lockdownregels grotendeels thuis en bij deze kerk worden zo ‘n zevenhonderd mensen ontvangen waarbij het lijkt alsof er niets aan de hand is… Ik ben zelf ook Christen, maar helaas heb ik zelf ook Corona gehad, dus als we het hebben over ‘God beschermt ons tegen Corona’ dan kom ik daar met mijn verstand niet bij!

“Het voorbeeld zoals Jezus het ooit had bedoeld? Daar hoort absoluut géén geweld bij!”

Ben ik dan wel een goede Christen zullen sommigen zich dan afvragen, nou daar ga ik écht geen antwoord op geven! Ik doe m ‘n best… Ik leef op deze wereld waar ‘ik als Christen’ nét zoveel risico ‘s kan lopen op ziekten en ongelukken dan wie dan ook! Als het de bedoeling is dat ik het loodje leg dan ‘zij het zo’! Dit klinkt misschien erg grof, maar ik vind dat ik nu even direct moet zijn. Niemand wordt voorgetrokken in gezondheid, dus waarom wél met Corona? Ieder mens maakt een dosis ellende mee, daar ben ik ondertussen wel achter gekomen, Christelijk of niet! Waar ik wel in geloof is dat God iemand van Corona kan genezen, als we onze handen maar blijven vouwen… Persvrijheid hebben we in Nederland, maar draait het gedrag van de pers van afgelopen zondag niet om kijkcijfers? Gaat het écht nog wel om ‘gezond nieuws’? Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld commerciële TV het door Corona ook moeilijk heeft.

“Niemand wordt voorgetrokken in gezondheid, dus waarom wél met Corona?”

Hebben ze het er niet om gedaan? Is het geen TV stunt? Of de krant die weer een mooie voorpagina moet hebben? Sensatie, daar draait het tegenwoordig enorm om, dus mij verbaast het niets. De kerkganger met een microfoon voor de mond duwen en maar hopen dat iemand over zijn of haar grens gaat want dán hebben we materiaal waarmee we de boel lekker kunnen vermaken in Nederland. Helaas zitten mensen zo in elkaar en als het nodig is kostte wat het kost! Zélf kom ik al maanden niet meer in de kerk maar stream ik. Natuurlijk is dat minder leuk en zoals velen het ervaren is het binnen de vier muren van je huis best eenzaampjes op deze manier omdat je geen échte contacten kunt maken behalve via dat scherm. We doen het om een virus uit te bannen! We doen het om in de toekomst weer op de oude manier zoals het hoort samen met elkaar te zijn! Nederland baalt, maar Nederland wordt ook boos als ze de beelden van afgelopen zondag zien… En weet je wat het vervelende is? Dit schaadt wel een beetje het beeld naar Christenen!

“Nederland baalt, maar Nederland wordt ook boos als ze de beelden van afgelopen zondag zien…”

Gelukkig is niet elke Christen zo… Velen lossen problemen die er zijn niet met geweld op en zij kerken met maximaal dertig man of thuis. Ik blijf er bij dat we écht nog even moeten volhouden totdat we zijn gevaccineerd en dan mag er weer meer om het normale leven weer te mogen leven! Ik blijf er positief in, en dat is wat ook door onze HEER is gezegd! In plaats van onze vuisten te gebruiken om te slaan, stompen of iemand omver te rijden kunnen we ook onze handen vouwen en bidden! Bidden om Corona van de aarde te laten verdwijnen en ons weer in vrijheid te laten leven… Een Coronavrij leven!

“In plaats van onze vuisten te gebruiken om te slaan, stompen of iemand omver te rijden kunnen we ook onze handen vouwen en bidden!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *