Het rode potloodje…

Het potloodje, vooral vandaag een veel beslissend voorwerp waar we onze toekomst voor ons land mee bepalen. Met haar rode kleur mogen we het meenemen naar huis als aandenken waar we op hebben gestemd. Is het links, is het rechts of ergens in het midden? Kiezen we voor een harde hand of de wat zachtere? Willen we één EU of willen we zo snel mogelijk uit de EU weg en moeten alle grenzen als het kan morgen nog dicht. Kiezen we voor veel of weinig asielzoekers en mogen ze hier een toekomst opbouwen of niet? Moeten we weer één eigen Nederland worden of mag het meer multicultureel zijn? Moet de elitaire jokkebrok aftreden of krijgt hij er nog vier jaar bij? Meer milieu en natuur of meer asfalt zodat we straks sneller op onze bestemming zijn en per kilometer kunnen afrekenen aan de staat? Moeten alle wegen zestig worden buiten de bebouwde kom en 24/7 honderd worden gereden op de snelweg? Wordt het een slakkentempo of gaan we weer terug naar het oude? We horen vanalles om ons heen als het gaat om de verkiezingen en vooral de beloften. En natuurlijk het allerbelangrijkste op het moment… Het Coronabeleid… Verlengen we de lockdown of stoppen we (gedeeltelijk) ermee?

Zal het rode potloodje de bezuinigingen van de afgelopen jaren inkleuren om ermee door te gaan of kiezen we een eerlijker beleid? Zal er straks een vleestaks komen of een suikertaks? Wat zal het rode potloodje van stemmend Nederland roodkleuren is de vraag! Binnen maximaal een paar dagen weten we het en met een beetje geluk morgen al… Blijft Nederland varen op de VVD als grootste partij samen met CDA, D66 en de ChristenUnie of zal er een nieuwe wind gaan waaien in ons landje? Tuurlijk moet er nog onderhandeld worden, en dat vind ik sowieso al zoiets aparts. De mensen hebben gestemd en die partijen moeten het doen! Niet zeuren verder, gewoon regeren! Zelf hoop ik dat we een kabinet krijgen waarbij de kloof tussen arm en rijk minder wordt en er véél meer naar het Nederlands volk geluisterd wordt! Iedereen moet gelijk behandeld worden en niemand hoeft in dit land op straat terecht te komen. De overheid moet er voor iedereen zijn, want iedereen heeft recht op een goed leven in ons goed en veilig Nederland! Hopelijk hebben de meeste potloodjes het juiste vakje ingekleurd als het gaat om socialer naar elkaar omkijken en niet alleen in deze tijd van Corona maar ook erna! Ik ben van mening dat ook de overheid meer kan doen om mensen weer socialer naar elkaar om te laten kijken!

Het rode potloodje, niet alleen bij verkiezingen een belangrijk voorwerp maar wat dacht je van de vele tekeningen en brieven? Hoeveel boodschappen zijn er wel niet met een rood potloodje geschreven of gekleurd? Bijvoorbeeld een liefdesbrief… Om in het rood te zeggen ‘ik hou van je!’ en een hartje erbij te tekenen en zodra de ontvanger de brief opent dan springt ie een gat in de lucht! Dus voor alle vrijgezellen in het land, mocht je niet weten wat je met het rode potloodje moet doen? Dan is dit een hint voor je! Als je stem geluk brengt, laten we dat hopen, dan kan die boodschap aan die stiekeme liefde waar je al lang mee rondloopt ook geluk brengen! Nee heb je, maar ja kun je krijgen! Goed, beste lezer, ik begin een beetje teveel te fantaseren misschien… Maar stel dat je met zo ‘n situatie zit?! Goed, het gaat om lef, het gaat om het durven om zoiets te doen. Voor zover ik weet heb ik dit in het verleden nog nooit gedaan, omdat ik er het lef niet voor had. Rood is naast roze toch een heel belangrijke kleur voor de liefde dus bewaren dat potloodje! Wat is er nóg mooier aan een souvenir die je leven heeft veranderd op twee (of meer) manieren?

Door het rode potloodje hebben we even ander nieuws in de media. Na een jaar lang bijna alleen maar Coronasfeer op TV, radio en internet waren de afgelopen weken éven weer een beetje als vanouds… Lekker geruzie in de politiek waarbij tijdens de TV debatten het ook niet altijd een relaxte sfeer bleef en tenslotte gaan de kleuterklassen zich proberen samen te voegen naar misschien eindelijk een eenheid van volwassen mensen als de verkiezingsuitslag positief is. Waarbij positief weer eens écht positief mag zijn! Tegenwoordig in tijden van Corona is het een veel gevreesd woord bij een testuitslag. Voor nu ga ik lekker van de avond genieten en wacht ik de uitslag van de verkiezingen rustig af! Zelf hoop ik wat ik net al een beetje heb laten doorschijnen dat er een andere wind in ons mooie Nederland gaat waaien en waar het geloof wat meer terrein mag winnen! Een minder grote kloof tussen arm en rijk en waar iedereen een mooie toekomst mag hebben! Met goede hoop sluit ik dit artikel af en wens ik iedereen een prettige avond en als je nog moet stemmen… Doe het nu het nog kan 😉 Jouw stem kan bepalend zijn voor heel Nederland!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *