Oh blauwe lucht…

Oh blauwe lucht, ik adem je frisse wind in met een diepe zucht… Veelbelovend uitzicht van de lente en vele mensen trekken daaruit hun rente! Met de winter bijna achter ons terwijl we ons terras of andere gezellige buitenplek schoonmaken met de spons! De bloemetjes buiten en natuurlijk ook de stoep schoonspuiten, dat is waar ons hart sneller van gaat kloppen… Met de lente in het vooruitzicht zijn we niet te stoppen! De bloemetjes, vogeltjes en knopjes beginnen uit te komen want er moet weer kleur in de natuur stromen. Wij mensen mogen gratis van dit allemaal genieten en vooral dat concert in de vroege morgen, dat geeft je toch een gevoel zonder zorgen?! Half zes of zeven uur, geen enkele grammofoonplaat of CD kan tegen de talenten van de natuur! Eenmaal buiten zie je de pracht, en oh… vergeet ik niet iets? Jawel, liefde is om je heen en misschien zelfs bij jezelf want je blijft niet je hele leven alleen…

De lente maakt mensen en dieren vrijer en dat maakt ieder ‘s gedrag en gevoel blijer. Een dans in de zon of een biertje op je eigen terras, over de hele wereld komen we uit ons holletje ongeacht welk ras! Maart betekent bloemetjes in het gras maar ook af en toe in de vroege ochtend naar buiten met de das, April betekent volle groei en bloei maar af en toe Maart ‘s gestoei en in Mei leggen alle vogeltjes een ei. De lente geeft zon, wolken, maar wat voor weer het ook is, de natuur breekt elk jaar weer open zodat we er met veel geluk en liefde doorheen mogen lopen… Er is nog een maand over van de lente, en dat is Juni, want tot de eenentwintigste duurt de lente nog even waarvan we volop alles mogen beleven. Maar dan de zomer, de warmte, hitte maar ook het onweer en het natuurgeweld. Het lijkt een gevecht, maar na zo ‘n halfuur en soms een hele avond komt altijd de zon weer terug en heeft Admiraal Zomer het gevecht gewonnen.

We zijn blij, we zijn trots en we zien de winter steeds minder terrein winnen. Ons leven begint weer naar buiten te lopen want we hebben het na die koude, natte en donkere maanden wel gehad daarbinnen! Kaal word groen en dat is de uitnodiging om weer meer aan ons gezonde lichaam te doen. Winterkilo ‘s moeten verdwijnen en ons eigen knappe figuur moet weer verschijnen… De trui of het vest maakt plaats voor het T-shirt en de spijker of ribbroek maakt plaats voor de korte broek. De donkere avonden worden weer lichter en de koude dagen gaan weer voorbij, misschien is er wel weer vers ijs bij die boerderij! We mogen naast ons koesteren om gezond te zijn, af en toe onszelf verwennen met iets lenteachtig-lekkers en hoe kan dat anders als we het over lente hebben met ijs voor een heerlijke genotsprijs! Oh blauwe lucht, met of zonder stapelwolkjes, wát een genot, wát een belofte…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *