De wereld huilt…

De wereld vanuit de ruimte… Een prachtplaat maar toch huilt het tranen! Een pandemie en de wreedheid van de eindtijd bezeert het innerlijk hart van deze planeet… De mensheid, de dieren, de natuur, alles wordt hard geraakt en dit is nog enkel het begin. Een donkere wolk kleurt alle kloppende harten donker ookal begint de lente zich nu te laten zien. Twijfel over de toekomst, zwaarden boven hoofden van velen, het is zo langzamerhand het gesprek van de dag! Overleven we deze maand of blijven we gezond? En, enkelen vragen zich af: wanneer komt Jezus terug om ons op te halen? Wanneer houdt dit allemaal op?! Al een jaar, al voor een lange tijd leven we grotendeels binnen in huis, weinig sociaal contact buiten de schermen om en velen zijn er zelfs eenzamer op geworden! De wereld is niet meer zoals ie was… De mensheid voelt de pijn, de wereld huilt…

Het is zonnig buiten, binnen is het al een jaar hetzelfde liedje! Buiten lijkt het steeds gevaarlijker te worden, want we worden misschien wel ziek. Als we onze boodschappen doen, als we de container buiten zetten, als we tóch één bezoeker ontvangen of tóch naar ons werk moeten als we niet thuis kunnen werken… We worden bezaaid met maatregelen en angst, onze levens staan op een ondergrond die is gescheurd… Het enige wat ons staande houdt is de toekomst! Wanneer wordt alles weer beter? Wanneer wordt alles weer als vanouds? Wanneer wordt ons door Corona digitaal geworden leven weer analoog? Wanneer kunnen we weer genieten van de pracht van de wereld? Wanneer kunnen we genieten van alle pracht van de wereld? Wanneer kunnen we de Covid-19 kick-out nu volledig onder de kont schoppen?

Kwaad, boos, verdrietig en ontevreden over overheden… Avondklok en anderhalve meter afstand of op sommige plekken op de wereld zelfs twee meter afstand… We zijn al besmettelijk als we elkaar aankijken lijkt het tegenwoordig en af en toe kijk ik naar boven… Heer, U ziet alles, U ziet de tranen van de mensen als ze in bed liggen of als ze gezamenlijk het even niet meer zien zitten… Heer, U ziet alles wat er gebeurt, dus ook Covid-19! Heer, U ziet hoe de mensheid ten onder gaat aan economische crisis, eenzaamheid, ziekte en kruiwagens vol met onzekerheid! Heer, U bent diegene waar ik niet over twijfel, maar zoveel mensen twijfelen nu over hun bestaan en ondanks een sprankje hoop twijfelen ze óók hierover… Wat wordt mijn doel in mijn leven? Heer, U bent almachtig, U kunt dit stoppen, U kunt dit herstellen zodat een ieder weer het nut van het leven ziet…

Heer, de planeet Aarde is uw creatie en helaas… helaas bezit deze ook het Duivelse! Is dit Duivelse dilemma nog niet genoeg? De mensheid staat onder stress, onder spanning en onder onzekerheid… De mensheid is anders als ooit tevoren! De mensheid leeft in hokjes en dat voelt als een te klein pak dat men draagt terwijl men maat XXXL heeft! De mensheid zit in zijn kooi en moet eruit… Heer, gebeden gaan van over de hele wereld, zelfs vanuit overheidsgebouwen en zelfs vanuit plekken waar het gebed normaal niet plaats vindt… Mensen zoeken U, mensen vinden U! Maar tevens kijken ze om zich heen en denken ze… Hier binnen is alles veilig, maar daar buiten waar gras groeit, bomen bloeien en bloemen, planten en dieren kleurrijk leven, is een levensgevaarlijk risico gaande… Mensen worden ziek, mensen worden ernstig ziek en mensen overlijden aan een gevaarlijk virus…

Heer, elke dag gaat de zon op en gaat deze onder… Met hoop! Hoop op een wonder, hoop op bevrijding, hoop op genezing, hoop op hereniging van de mensheid, hoop op een weer groeiende economie, hoop op overleving, hoop op positiviteit, hoop op afrekening met het dilemma Covid-19, hoop op het stoppen van de huilende wereld… Heer, kunt U de wereld de nodige tissues geven?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *