Bijna verkiezingen… welke kant gaat het op?

Beste lezer, over ongeveer drie weken mogen we naar de stembus voor de tweede kamer verkiezingen. Welke kant gaan we kiezen? Wordt het weer een VVD-kabinet met premier Rutte dat verder gaat met zijn plannen en bezuinigingen of gaat het de Wilders kant op? Gaan we een PVV-kabinet krijgen waarin een strenge aanpak wordt beloofd zoals het sterk verminderen van de ‘Islam-aanwezigheid’ in ons land en zelfs in Europa? Moeten vele asielzoekers vertrekken en mogen ‘Henk en Ingrid’ nu eindelijk in een land leven dat écht van hun is met hún cultuur? Ofwel de Nederlandse cultuur? Moeten we uit de EU stappen en vervolgens net zoals vroeger de grenzen weer dicht? Dit is wat de heer Wilders al meerdere keren heeft gezegd, maar de stemmer beslist of hij het wordt, of toch niet?! Het Nederlands volk stemt en daarna wordt er vaak nog gekibbeld wie er samen een regering gaan vormen… Anders gezegd: een coalitie.

“Moeten we uit de EU stappen en vervolgens net zoals vroeger de grenzen weer dicht?”

Wordt het de nieuwere partij FVD? Forum voor Democratie die weer lokale politiebureaus wil, dus weer een betere bereikbaarheid van veiligheid op straat en in de wijken? Wordt het tijd dat de belastingen omlaag gaan en de snelheid op de snelweg weer naar 130 gaat overdags? Gaan we de kant op dat de AOW weer terug gaat naar 65? Forum voor Democratie wil dat de klimaatwet eindigt en dat werken sowieso altijd moet lonen als je meer gaat werken. In plaats van drie NPO zenders terug naar twee en niet meer de focus gericht op entertainment… Dit is een klein stukje standpunt van de FVD, maar als ik hun stellingen lees zijn het toch veel wetten die terug kunnen worden gedraaid naar de periode voor Rutte ‘s VVD en aanhangers in 2010 aan de macht kwamen. Wat gaat de politiek doen aan de sociale problemen waar de mensheid al decennia mee te maken heeft? En nee, dan heb ik het niet direct over de aanpak van asielzoekers… puur hoe mensen met elkaar omgaan…

“Wat gaat de politiek doen aan de sociale problemen waar de mensheid al decennia mee te maken heeft?”

Regeren is niet alleen met geld bezig zijn, maar ook met welzijn van de maatschappij. Tegenwoordig is het steeds meer ‘ikke-ikke’ in de maatschappij. Door de opkomst van Social Media neigen we steeds meer met de telefoon op straat te lopen in plaats van een praatje te maken met de medemens. En de kerken? Moeten die niet weer volstromen? Mijn mening is dat er meer geloof in de samenleving mag leven, maar ook op scholen weer meer Godsdienst moet worden gegeven. Veel dingen zoals normen en waarden staan in de bijbel en wat is er nu mooier dan met God in je hart te leven op een gezonde manier! Méér op een sociale manier naar elkaar omkijken en elkaar niet uitlachen als er iemand wil bidden… Hoe mooi zal dat zijn?! Elkaar in de waarde laten is een ding waar naar mijn mening écht aan mag worden gewerkt binnen de politiek en in het land! Geen mensenhaat, wél mensenliefde en liefde naar onze HEER! Dus wie weet wordt het de ChristenUnie of de SGP? Misschien de politieke partij ‘Jezus Leeft?’

“Elkaar niet uitlachen als er iemand wil bidden… Hoe mooi zal dat zijn?!”

Kiezen we voor een milieuvriendelijker Nederland of gaan we nog meer snelwegen en spoor aanleggen? Gaan we Schiphol nog verder uitbreiden en komen er nóg meer windmolens? Het ligt allemaal in de hand van de kiezer… Natuurlijk moeten we de eerste twee / drie jaar rekening houden met de gevolgen van het Coronavirus. Dan heb ik het over het verbannen van het virus maar ook de economische gevolgen van Covid-19… We moeten er allemaal weer bovenop kunnen komen, dat is prioriteit nummer één! Hoe voorkomen we in de toekomst Corona? Door gezonder te leven en de industrie milieuvriendelijker te maken? Een gezondere aarde betekent minder ziektes en een ander belangrijk ding… Overgewicht! Extra accijnzen op chips en frisdrank zoals cola en bier? De verleiding groter maken om gezonder te koken zou toch niet zo verkeerd zijn… Voor twee zakken chips in de week kun je echter een heerlijke zalm kopen die je in combinatie met wraps en groente kunt gebruiken… Als je nu die twee zakken chips laat staan en daarvan de zalm koopt met wat groente en kruidenboter… Heerlijk! Zo noem ik maar een voorbeeld hoe je zelf gezonder kunt leven door toch dure producten te kopen als je budget het niet altijd toelaat…

“Extra accijnzen op chips en frisdrank zoals cola en bier? De verleiding groter maken om gezonder te koken zou toch niet zo verkeerd zijn…”

We hebben voldoende partijen om op te stemmen in maart. Wat doet Nederland? Wat doet de stemmer? Er is keuze genoeg en ik denk persoonlijk voor ieder wat wils… Natuurlijk kan men en zal men hoogst waarschijnlijk op de grootste partijen stemmen zoals de VVD of het CDA, maar ik denk dat het absoluut de moeite waard is om ook eens op de websites te kijken van de gloednieuwe partijen die ook een kans kunnen krijgen in de regering! Mijn voorkeur gaat uit naar een partij die kiest voor een socialere samenleving waarbij iedereen evenveel kansen heeft en een partij die ons uit deze benarde situatie rondom Corona en de Economische ellende kan trekken. We zullen allemaal wat moeten inleveren om de wereld te ‘herstellen’ maar wel met gelijke kansen! Daarbij zou ik ook het ‘geloof’ centraler willen stellen want we hebben écht de hand van onze HEER nodig om in deze bizarre tijden te kunnen leven en ook erna… Want daarbij komt: Wat kan het eigenlijk voor kwaad? Ik wil tegen iedereen zeggen: ‘Stem wijs en stem voor een gezonde toekomst!’…

“We zullen allemaal wat moeten inleveren om de wereld te ‘herstellen’ maar wel met gelijke kansen!”

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *