Mijn Valentijn

Mijn Valentijn, het is alweer veertien Februari, en dat betekent dat ik jou in de watten leg! Weet je wat ik buiten deze datum vaak genoeg tegen je zal zeggen? Juist ja, “Ik houd van je!”… Vandaag is de dag van de lekkernij en de verwennerij, en al die andere dagen ben je ook van Harte Welkom in mijn hart en de deur staat altijd voor je open, want weet je? Laten we samen over ons levenspad lopen! Ik heb een idee, waarom zing je ons favoriete levenslied niet mee? Jij mag kiezen, ik mag kiezen en het couplet is al geschreven terwijl we even met onze snotneus zitten te niezen… Van het ijzige weer, in elk geval de koude sfeer slaan we onze natte neuzen bijeen, want hoe koud het ook is en hoe besneeuwd de wereld ook is, wij blijven niet alleen! Wij leven samen, en wij hoeven ons nergens voor te schamen! Niet voor hem, niet voor haar en ook niet voor hun, dat is wat onze lieve heer, God ons van harte gunt… Liefde door dik en dun!

Het is niet altijd makkelijk, maar ook niet altijd moeilijk, het is verdeeld… En dat over een heel leven nooit verspeeld. Lach en traan gaan samen en dat maakt een leven met jou en met onze lieve HEER te beamen. Ik houd van jou, ik houd van de HEER en ik houd van de mensen het dichtst bij me, daarmee maak ik, maar ook jij je sfeer… Geliefden dat is wat we elkaar kunnen noemen, en niet alleen maar met een bosje bloemen. Het gaat vanuit je hart, vanuit je geest, dat zijn de plekken waar je het het meest van leest. Een arm om je heen, een knuffel en een kus… Dat zijn allemaal van die dingen, als je er elke dag een momentje voor vrij maakt zet het mij, maar ook jou op de dag extra in de plus. Jouw glimlach is het mooiste om te zien, en mijn bevestigend kloppend hart geeft aan jou een dikke vette tien! Weet dat ik trots op je ben, weet dat ik ontzettend blij ben dat ik jou ken!

Samen geloven in Valentijn, maar soms ook samen omgaan met pijn… Dat is het leven, het is prachtig maar soms ook écht niet fijn! Ondanks goed en kwaad staan we samen sterk en groeien we door en door… Want voor onze toekomst, daar doen we het voor! Sterker naar voren kijken, en met de al meegenomen mooie dingen uit het mooie verleden, het nare verleden wegstrijken… Je hebt er niets meer aan, dus het is gewoon verstandig om het te laten gaan… Kijk naar nu, kijk naar voren en luister eens… Wat geeft de HEER je te horen? Samen gaan we het doen, en ookal gedragen we ons soms als een oen, ookal maken we soms grove fouten, we hoeven ons niet te schamen, óók niet voor die verkeerd bevestigde moeren en bouten! We zijn mensen en we hebben onze te vervullen wensen. Soms is het balen, soms is het falen… Maar vergeet niet, er komt een moment van slagen na het uitdagen! (de uitdaging waarmee je te maken krijgt)

Ik hou van jou, om wie je bent met je gevecht maar ook je slagen! Mijn hart is sneller voor je gaan kloppen en jouw hart voor mij… En het mooiste komt er nog bij… Dat is je uitstraling! Je mooie koppie, je prachtige lijf en je pracht van een stem! Het is niet één ding waar het om gaat, maar ontelbaar veel dingen en daarom wil ik met jou dit leven zo mooi mogelijk bezingen! Wat er ook gebeurt, ik laat je niet barsten, ik laat je niet zomaar gaan… Waar jij staat zal ik ook staan en waar ik sta zal jij ook staan, dat weet ik zeker! Wij zijn samen het team, wij steunen elkaar door dik en dun, ookal lijkt het soms onmogelijk, samen staan we er! Samen, wij met God, Jezus en de Heilige Geest! Wij met de drie-eenheid, staan sterk, sterker, sterkst… Wij bidden en zijn dankbaar, want wat is onze HEER toch een prachtig gebaar… Wat zijn wij samen toch een prachtig gebaar, wat ben jij toch een prachtig gebaar! (♥)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *