Corona, hoe het nu gaat…

Beste lezer, zoals in het bericht ‘een quarantainemoment – vervolg‘ was te lezen ben ik al twee weken ‘uitgeschakeld’ door Corona. Godzijdank zijn de Coronaklachten zoals hoge koorts, erge hoofdpijn wat aanvoelde als voorhoofdsholte ontsteking, en wat ik nog het ergste vond, de benauwdheid sinds een paar dagen weg maar de gevolgen van deze periode zijn écht niet zomaar als bij een griepje… Zelf ben ik zessendertig jaar en kan tegen een stootje zeg ik altijd en gelukkig heeft m ‘n lichaam Corona kunnen bevechten, maar ik vreesde wel even dat ik in het ziekenhuis zou terecht komen want die benauwdheid dat drukt  gewoon je strot dicht. ‘s Morgens wakker worden alsof er iets enorms bovenop je ligt en je moeite hebt met ademen dat heb ik nog nooit zo meegemaakt… Nee, voor mij was Corona niet ‘zomaar een griepje’! Ik heb steeds meer begrip gekregen voor de Corona-maatregelen en ook voor ‘de wereld zoals deze zich nu op het moment aanpast’.

“Nee, voor mij was Corona niet ‘zomaar een griepje’!”

Ik zei toen ik Corona kreeg gelijk dat het virus voor oudere mensen, maar ook mensen die al kwetsbaar zijn qua gezondheid dodelijk kan zijn. Het trekt je volledig leeg en als je er redelijk doorheen komt zoals ik dan kan het nog wel maanden duren voordat je weer helemaal de oude bent! De benauwdheid ervaarde ik als het meest griezelige, en dat is voor de meeste oude en kwetsbare mensen gevaarlijk, net zoals de koorts. Ik heb dagenlang tegen de negenendertig graden koorts aangehangen en met zo ‘n zes paracetamol per dag drukte ik dat uiteindelijk als eerste de kop in! De benauwdheid bleef wat langer, maar nadat het op z ‘n hoogtepunt was werd dit ook steeds minder en kon ik weer normaal ademhalen. Hoe nu verder? Momenteel heb ik te maken met de ‘gevolgen van Corona’, namelijk erge vermoeidheid en nog steeds weinig eetlust. Even de was doen is al genoeg om daarna een halfuur op de bank te gaan liggen uitrusten. Een afwasje is al genoeg om na de tijd te gaan liggen en een wandelingetje is voldoende om ook na de tijd je ogen even te moeten sluiten… Ofwel het heeft me behoorlijk uitgeput!

“Even de was doen is al genoeg om daarna een halfuur op de bank te gaan liggen uitrusten”

Gisteravond na het eten wilde ik nog wat was ophangen maar ik kon op mijn benen niet meer staan. Dus deze ligt nu nog bovenop de wasmand om straks opgehangen te worden. Ik ervaar dit als mijn leven weer rustig stap voor stap te moeten hervatten en eigenlijk is dit gedrag voor mij ongekend! Helaas is het nu eenmaal zo en hoop ik dat ik binnenkort weer alles kan hervatten wat ik altijd al had gedaan. Ik wil er geen heel drama van maken in dit stuk, maar voor een ieder die het lef heeft om te zeggen dat Corona maar ‘onzin’ is of een verzinsel van de overheid, die zit er écht serieus naast! Ik sta achter de avondklok en ik sta ook achter alle andere Coronaregels! Balen van de kapper, balen van de Horeca, balen voor iedereen die hiermee is gedupeerd, natuurlijk leef ik met hen allemaal mee en hoop ik dat er zo spoedig mogelijk een oplossing komt, maar als men wordt gevloerd door de zware variant van Corona dan heeft men nooit meer iets te ondernemen…

“Ik wil er geen heel drama van maken in dit stuk, maar voor een ieder die het lef heeft om te zeggen dat Corona maar ‘onzin’ is of een verzinsel van de overheid, die zit er écht serieus naast!”

Veel mensen hebben voor me gebeden, en daar ben ik hun ook dankbaar voor! Nu gaat het gebed naar een verder herstel van mezelf en uiteraard ook de anderen die te maken hebben met Corona. We moeten hier echt allemaal doorheen, en ik weet het… Het is niet makkelijk! Al een jaar zitten we ‘in de shit‘ en dit duurt ook nog wel even maar uiteindelijk vechten we ons er met z ‘n allen uit. Er komt een dag dat we weer naar festivals kunnen, we weer elkaar in de armen kunnen vliegen op een mooie warme zomerdag en we weer lekker met vijfentwintig graden heerlijk die sorbet kunnen oppeuzelen met een groepje van tien! Echt… Die tijd komt en dan kunnen we samen vieren dat we dit virus hebben verbannen! Ik geef je bij deze de boodschap mee: Blijf gezond en houd nog even vol 😉

“Er komt een dag dat we weer naar festivals kunnen, we weer elkaar in de armen kunnen vliegen op een mooie warme zomerdag”

Ik hoop dat ik nog even kan genieten van de ondergesneeuwde wereld, want volgende week zet de dooi weer in en als ik eerlijk mag zijn mag het nu ook wel weer lekker richting de lente gaan met het weer! Het is ook alweer Februari. Ik vind ieder jaargetijde prachtig, en zéker ook als er sneeuw en vorst is dan geniet ik er absoluut van, maar laat nu het warme zonnetje en de fluitende vogeltjes maar weer komen… De Lente staat al te wachten totdat het Koning Winter kan verplaatsen naar een andere plek op de wereld… Ik denk dat we allemaal toe zijn aan zon en heerlijke warmte! Een periode waarin we langzaam weer meer gaan mogen…

“De Lente staat al te wachten totdat het Koning Winter kan verplaatsen naar een andere plek op de wereld…”

2 reacties

 • Willem

  Hoi Basje!!!!!
  Fijn om te lezen dat het inmiddels wat beter met je gaat . Corona is niet iets om mee te spotten
  Ook wij zijn super voorzichtig maar je weet het toch niet of en waar je het hebt opgelopen.
  Ik wens je het allerbeste en snel weer herstellen .
  Groet
  Willem swaters ( ex collega)

  • admin

   Heyyy Willempie, 🙂 😉

   Dankje voor je reactie.
   Het gaat langzaam beter maar die aanval heeft het er momenteel niet beter op gemaakt…
   Jij ook het allerbeste en wie weet tot ziens!

   Groetjes Bas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *